Anti-slitage

Barnen går inte längre på samma dagis. De sliter inte på varandra och sin relation dagarna i ända. Utan de skiljs åt på morgonen, hon till dagis – han till förskolan, och så möts de igen på eftermiddagen.

Det är så rörande att se när de tar farväl varje morgon. Så länge det bara går vinkar de åt varandra när vi släpper av Milea på dagis. Milea går baklänges in och Matheo öppnar bilfönstret och lägger ut sin vinkande hand. Ropar hejdå kanske femton gånger, turvist.

Och när jag plockar upp henne på eftermiddagen blir hon så glad att hon rusar till bilen. Sedan håller de i varandras händer ända tills vi kommer fram.

Att barnen går på skilda dagvårdsinstanser märks så tydligt här hemma. Och det är kanske bara hälsosamt. Att de inte kör slut på varandra dygnet runt. Att de också orkar uppskatta och älska. Inte bara slåss och gräla. De fyra komponenterna som syskon är till för.

imageimage

6 reaktioner till “Anti-slitage”

  1. men kära nån så hjärtsnöööörpande, helt ljuvligt skrivet, man ser deras små händer som viftar som om man stod helt bredvid. Något av det vackraste du skrivit i all sin enkelhet!
    Tänkte faktiskt före öppnade din sida – att sjutton hon alltid leverar, ska se nu om hon igen skriver nåt jäkligt underhållande. Men – det här är bättre än underhålling, det här är något varje förälder kan fälla en tår över. Även om mitt barn inte har något syskon, vilket jag kom på först nu. Haha 🙂

  2. men kära nån så hjärtsnöööörpande, helt ljuvligt skrivet, man ser deras små händer som viftar som om man stod helt bredvid. Något av det vackraste du skrivit i all sin enkelhet!
    Tänkte faktiskt före öppnade din sida – att sjutton hon alltid leverar, ska se nu om hon igen skriver nåt jäkligt underhållande. Men – det här är bättre än underhålling, det här är något varje förälder kan fälla en tår över. Även om mitt barn inte har något syskon, vilket jag kom på först nu. Haha 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.