Utmaning: vem kan slå oss?

Att gå ut med barnen efter jobbet känns sjukt segt och omotiverat när ingenting längre är ljust och varmt. Tycker främst det är assvårt att hitta något meningsfullt att göra – i synnerhet när jag verkligen AVSKYR att stå i parker och frysa. Men nu har jag kläckt världens bästa lek istället för tråkpromenad (att det är lite mörkt gör det bara mer spännis).

image

Den bottnar i att folk skräpar så överdrivet mycket på vår gata. Ibland kan det ligga en pizzakartong vid porten och ibland har någon druckit en Juissi och ”tappat den”. Tävlingsmänniska som jag är blev det skräprace i dag. Vi gick ett varv runt spånbanan och hem igen. Den som hade samlat mest skräp vann. Sällan har man sett barnen strida om halva, sönderregnade mjölkförpackningar. Lipa efter förlorade cigarettpaket. Som skattjakt, fast ändå inte.

imageimage

Kändes mycket bättre att ha något att göra, istället för att planlöst driva runt (parkavdelningen kan skicka diplom till Gula huset). Nåja, eftersom jag älskar min stad utmanar jag alla barnfamiljer här i närheten att göra det samma. Jung-Sjöholm, Ingman, Jungersten, Nyfors-Norrgård, Westergård, Braxén, Erickson, Eriksson, Isaksson, Boussir, Rönnholm, Nylund, Hansén, Kursu, Nybacka, Bergdahl och alla andra som känner att de vill delta i detta hedersvärda race. När man har fyllt en påse ska man skryta högljutt på sociala medier. Den som först slår våra två påsar vinner evig cred och tilldelas under högtidliga former här på bloggen titeln ”Årets österbottniska miljöhjälte 2014”.

image

Hårt arbete bör dessutom belönas med kanelbulle! LYCKA TILL!

18 reaktioner till “Utmaning: vem kan slå oss?”

  1. Det här var bästa läsningen på länge. Måste se till att börja hamed en skräppåse när vi är ute och rullar. Brukar inte se så mycket skräp ut med vår grusväg, men ibland ser jag hela soppåsar vid landsvägen, helt sjukt.

  2. Plocka skräp med barn är superkul. Jag har dock infört några regler. Ser man något som ser vasst (flaskor, sprutor…) eller konstigt (kroppsdelar… Nånej) så måste man peka ut för mamma som sedan säger om man får plocka eller inte. Kanske onödigt hysteriskt, men sån är jag.

  3. Åj bruakr ni vara ute ännu efter dagis och jobbet? Skäms lite nu, kanske det är bara vi som är så utmattade att vi inte orkar vara det.

    1. Nä, nästan aldrig nu när det är mörkt. I början av hösten hängde vi massor på gården och cyklade och gick till parken/stranden/torget/bibban. Men nu orkar jag så gott som ALDRIG. Måste därför uppfinna knep som dessa.

  4. Åj bruakr ni vara ute ännu efter dagis och jobbet? Skäms lite nu, kanske det är bara vi som är så utmattade att vi inte orkar vara det.

    1. Nä, nästan aldrig nu när det är mörkt. I början av hösten hängde vi massor på gården och cyklade och gick till parken/stranden/torget/bibban. Men nu orkar jag så gott som ALDRIG. Måste därför uppfinna knep som dessa.

  5. Plocka skräp med barn är superkul. Jag har dock infört några regler. Ser man något som ser vasst (flaskor, sprutor…) eller konstigt (kroppsdelar… Nånej) så måste man peka ut för mamma som sedan säger om man får plocka eller inte. Kanske onödigt hysteriskt, men sån är jag.

  6. Det här var bästa läsningen på länge. Måste se till att börja hamed en skräppåse när vi är ute och rullar. Brukar inte se så mycket skräp ut med vår grusväg, men ibland ser jag hela soppåsar vid landsvägen, helt sjukt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.