Värst just nu (och ändå är det inte ens så hemskt).

November. Det är ju alltid den månaden man slänger sig med när man ältar ”den värsta och mörkaste tiden på året”. När man står där på stranden i juli och bookmarkar i hjärnan ”det här ska jag minnas sedan när..”. Nu är vi mitt i den tiden. Just när det är som allra, allra segast.

Och oberoende hur kul allt är just nu, visst är jag ändå trött. Liksom trött-trött. Det spelar inte så stor roll vilken tid på dygnet du frågar mig. Trött trött. Om jag riktigt känner efter så skulle det nog gå att somna, här och nu. Precis hela tiden. Trött, trött, trött. Och det beror säkert delvis på att världen väldigt tydligt singalerar att det är natt. Natt när man cyklar till jobbet, natt när man cyklar hem. Kan man ens vara pigg nu? Är det fysiskt möjligt?

Det finns två olika tillstånd i november. 1. När man sover, 2. När man längtar tills man får.

Just därför tycker jag också att november får vara den officiella tupplursmånaden. I dag när vi hade ätit middag och bänkat oss framför BUU-klubben sov jag djupt i 30 minuter (med två barn sittande på min kropp, galet djup sömn var det kanske inte). Det spelar ingen roll om man sover efter jobbet eller ej, lika bra somnar man om kvällarna i november. Och jag tycker man får – och herregud SKA – sova varje gång man får tillfälle. Då kan det i bästa fall hända att man orka plocka ur diskmaskinen när man väl har vaknat.

Och just vetskapen om att det är som allra, allra värst nu ger mig en liten gnista av hopp. För så förfärligt illa är det ändå inte. Jag sover bra, jobbet är roligt, marken är snöfri, barnen är glada, stressnivån låg och vardagen flyter. Lite tröttma kan man alltid genomlida. DET LÖSES MED EN POWERNAP. GODNATT.

image

Och funkar det inte med powernap kan man alltid testa läppstift.

12 reaktioner till “Värst just nu (och ändå är det inte ens så hemskt).”

  1. Jag power nappade också med två barn sittande på mig ikväll. Funkar har bra som helst om man är tillräckligt trött och det ÄR man i november.
    P.S. Är det Annas glasögon du har på dig? 😀

  2. Jag power nappade också med två barn sittande på mig ikväll. Funkar har bra som helst om man är tillräckligt trött och det ÄR man i november.
    P.S. Är det Annas glasögon du har på dig? 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.