Tröstebröd i december.

I dag när jag cyklade hem i den slaskiga decemberkvällen tänkte jag ”bara jag får torra mjukisbrallor på mig när jag kommer hem, då ska jag banne mig baka bröd!”. Ibland måste man nämligen bjuda till för att inte somna på soffan. Jag inventerade skåpet och insåg till min stora glädje att jag hade allt som krävdes för ett morots- och myslibröd. Det här behöver du:

1 påse torrjäst, 6 dl mjöl, 2-3 morötter, 2 dl mjölk, 1 dl havregryn, 2 dl mysli, 2 msk olja, 1 tsk salt. 

imageimageimage

Så här gör du: Riv morötterna fint. Värm mjölken till 42 grader. Lägg den varma mjölken i en stor skål. Blanda 1 dl mjöl och torrjäst i en annan. Häll mjölblandningen i mjölken. Rör ordentligt. Blanda sedan i morötterna. Och 2 msk olja och 1 tsk salt. Rör ner myslin, havregrynen och slutligen resten av mjölet. Blanda blanda blanda. Låt jäsa under duk i en halv timme-ish. Ta lots of mjöl på händerna och forma till ett bröd på en plåt. Grädda i 225 c i 20 minuter-ish.

image

Om det är något annat jag rekommenderar så är det det här kaffet. Alltså GODE GUD i himmelen när det smakar som flytande efterrätt. Varje morgon när väckarklockan ringer börjar snålvattnet rinna. Gissa då hur jag njöt nu ikväll när jag fick nybakt bröd med ost till. Världens bästa torsdag.

10 reaktioner till “Tröstebröd i december.”

  1. Ååååååååååå hundratusen poäng till dig som har orkat göra nåt idag. Grymt tröttsam dag. Mörkt o dystert o regnigt o vad gjorde jag då jag kom hem? Kasta i mig mat o skulle nu kunna gå o sova. Hälsningar från soffan!

  2. Ååååååååååå hundratusen poäng till dig som har orkat göra nåt idag. Grymt tröttsam dag. Mörkt o dystert o regnigt o vad gjorde jag då jag kom hem? Kasta i mig mat o skulle nu kunna gå o sova. Hälsningar från soffan!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.