Den naturliga uppmaningen på inlägget under:

De som pantar på spännande utflyktsmål med restid på cirka 1-2 dagar från Khao Lak kan vänligen öppna sig nu (okej, det där lät onödigt strängt, men ni får alltså JÄTTEGÄRNA tips mig!). Gissningsvis har 98 % av er som läser den här bloggen varit i Thailand under de senaste åren (själv har jag inte varit efter tsunamin). Jag tar tacksamt emot alla tips. Både på roliga marknader, fina stränder, öar, övernattningar, djungler, shower och restauranger. Miljoner tack!

image

18 reaktioner till “Den naturliga uppmaningen på inlägget under:”

 1. Jag var själv i Thailand från januari till maj 2014 och besökte då även Khao Lak. Jag kan rekommendera att åka på båtutflykt till Tachai eller Similian Islands men isf kanske utan barn. Jag tror att man även kan övernatta på någon av öarna i små bungalows. Det var en väldigt studsig båtresa till ön Tachai så man ska inte åka om man har ryggbesvär. http://loveandaman.com/index.htm Åkte med det här företaget. För tillfället är det två finlandssvenska tjejer och gör sin praktik där.
  Ett annat halv finskt företag http://www.rayadivers.com/site/snorklingturer/ ordnar någon slags pirat utflykt kan vara med skattjakt som kan passa hela familjen :).

  Ska se om jag kommer på något annat jag gjorde där.

 2. Missa inte den vackra stranden White Sand beach ( 15 km från Khao Lak centrum) som är den vackraste stranden på fastlandet. En mycket lugn strand med mysiga lunchställen.Vi bodde på Pakarang Beach och promenerade dit på 10 min. På Pakarang Beach finns också en jätte trevlig restaurang vid stranden som heter Memories bar med mycket trevlig personal och skön stämning.

 3. Var till khao lak för några år sen och det vi gjorde:
  -Var till similan och snorklade (ett måste!)
  – en dag tog vi en taxi till Phuket för shopping och annars bara se sig omkring
  – red på elefanter i djungeln
  – White sand beach som någon annan skrev

  Och så njöööt vi bara 🙂 var ju på flera bra restauranger men med mitt minne så kommer jag inte alls ihåg vad de hette.

 4. Åh vad kul att få läsa om er resa sen! Vi var där 2010 och bodde på Andaburi hotel 🙂 Vi besökte oxå White Sand Beach var det fanns stora snäckor men annars tyckte jag inte att den var så speciell den beachen. I Ban Niang finns polisbåten som spolades upp på land. Där ordnas oxå en marknad/basar speciella dagar i veckan minns inte vilka mera. Ganska intressant den del där maten fanns! Vi for oxå på utflykt till ett vattenfall på samma gång vi for och kikade på elefanter. Men eftersom sonen bara var 2,5 år fick vi ta ett sådant dit det var relativt kort och framkomlig väg så själva vattenfallet var inte så värst stort. Min man och pappa hyrde en longtail-boat tillsammans med ett svenskt par och fiskade ute på havet en dag. Men mestadels tog vi det bara lugnt och låg på stranden. Trevlig resa!

 5. Similan öarna är ett perfekt ställe om ni vill åka ut till kritvita stränder. Vi åkte på dagsutfärd då vi var i Phuket (men båten avgivk från Kao Lak om jag minns rätt) men man kan också övernatta där (enklare hyddor). Fin snorkling och nästan lika vacker som Maldiverna 🙂

 6. Jag var själv i Thailand från januari till maj 2014 och besökte då även Khao Lak. Jag kan rekommendera att åka på båtutflykt till Tachai eller Similian Islands men isf kanske utan barn. Jag tror att man även kan övernatta på någon av öarna i små bungalows. Det var en väldigt studsig båtresa till ön Tachai så man ska inte åka om man har ryggbesvär. http://loveandaman.com/index.htm Åkte med det här företaget. För tillfället är det två finlandssvenska tjejer och gör sin praktik där.
  Ett annat halv finskt företag http://www.rayadivers.com/site/snorklingturer/ ordnar någon slags pirat utflykt kan vara med skattjakt som kan passa hela familjen :).

  Ska se om jag kommer på något annat jag gjorde där.

 7. Missa inte den vackra stranden White Sand beach ( 15 km från Khao Lak centrum) som är den vackraste stranden på fastlandet. En mycket lugn strand med mysiga lunchställen.Vi bodde på Pakarang Beach och promenerade dit på 10 min. På Pakarang Beach finns också en jätte trevlig restaurang vid stranden som heter Memories bar med mycket trevlig personal och skön stämning.

 8. Var till khao lak för några år sen och det vi gjorde:
  -Var till similan och snorklade (ett måste!)
  – en dag tog vi en taxi till Phuket för shopping och annars bara se sig omkring
  – red på elefanter i djungeln
  – White sand beach som någon annan skrev

  Och så njöööt vi bara 🙂 var ju på flera bra restauranger men med mitt minne så kommer jag inte alls ihåg vad de hette.

 9. Åh vad kul att få läsa om er resa sen! Vi var där 2010 och bodde på Andaburi hotel 🙂 Vi besökte oxå White Sand Beach var det fanns stora snäckor men annars tyckte jag inte att den var så speciell den beachen. I Ban Niang finns polisbåten som spolades upp på land. Där ordnas oxå en marknad/basar speciella dagar i veckan minns inte vilka mera. Ganska intressant den del där maten fanns! Vi for oxå på utflykt till ett vattenfall på samma gång vi for och kikade på elefanter. Men eftersom sonen bara var 2,5 år fick vi ta ett sådant dit det var relativt kort och framkomlig väg så själva vattenfallet var inte så värst stort. Min man och pappa hyrde en longtail-boat tillsammans med ett svenskt par och fiskade ute på havet en dag. Men mestadels tog vi det bara lugnt och låg på stranden. Trevlig resa!

 10. Similan öarna är ett perfekt ställe om ni vill åka ut till kritvita stränder. Vi åkte på dagsutfärd då vi var i Phuket (men båten avgivk från Kao Lak om jag minns rätt) men man kan också övernatta där (enklare hyddor). Fin snorkling och nästan lika vacker som Maldiverna 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.