Historien om bokhyllan.

 

Ja, det har ju varit ett evinnerligt tjat om min bokhylla i den här bloggen. Men NU börjar det vara över! När vi renoverade vardagsrummet bestämde vi oss för att det nog var dags att skaffa en ordentlig bokhylla. Tidigare har vi haft en liten stringhylla och massor av böcker utspridda över hela hemmet. Högar här, högar där.

 

Jag efterlyste tips och råd och ni gav mig 700 förslag. Jag googlade och tänkte och rev mitt hår. Var nästan fullt övertygad om en hörnbilly – ändå tills måtten inte alls stämde. Och just när jag nästan dog av frustration, så mejlade Evalis. 

 

ELSAMOBELBOKHYLLA15

 

Evalis driver alltså Kronobyföretaget Elsa Möbel tillsammans med en annan kvinna. They had me at ”två kvinnor i våra bästa åldrar som är utbildade snickare och vi jobbar med händerna och hjärtat för att tillsammans skapa personliga hem”. Kändes dessutom mycket tryggt att lägga bokhyllan i händerna på en trogen bloggläsare.

 

På tal om bloggar så berömde jag hennes webbsida och hon sade såklart ”det är Johanna Högväg som illustrerat!”. Det händer hela tiden när jag berömmer snygga illustrationer.

 

skiss

 

Vi mejlade av och an och efter att jag skickade bilder och förklarade vad jag hade för önskemål fick jag ett förslag. Redan första skissen Evalis skickade var perfekt

 

ELSAMOBELBOKHYLLA4

 

Nå, i går kom hyllan och jag höll på att dö av glädje. Den är exakt en sådan jag drömde om. En som 1. är placerad i ett hörn. och 2. har skåpdörrar så man kan gömma in fula spel och fotoalbum och gud vet vad. Att den skulle vara placerad i hörnet gick också att fixa.

 

ELSAMOBELBOKHYLLA17

 

De flesta hyllor kan höjas eller sänkas för att få ett mer levande hyllmönster. Jag ska röja upp lite mer nu när jag har fått alla böcker på plats. Ännu har jag inte hämtat hit alla böcker från alla hundra gömställen.

 

ELSAMOBELBOKHYLLA2

 

Jag trodde jag vill ha en helvit hylla, men Evalis föreslog synliga fanerskikt, eftersom man ser att hyllan är gjord av lite stadigare och bättre material PLUS  att hyllan får lite mera karaktär. Och det är jag så glad över att att jag valde. Hundra gånger snyggare tycker jag så här i efterhand.

 

ELSAMOBELBOKHYLLA16

 

Beroende på var man vill ha hyllplanen så lägger man in guldpluppar i hålen och flyttar hyllan dit. Älskar gulddetaljerna! Valde också bort bakstycke på hyllan eftersom jag tycker det är fint att nya väggfärgen lyser igenom. 

 

ELSAMOBELBOKHYLLA6

ELSAMOBELBOKHYLLA13

 

Förutom böcker har vi burit hit diverse förfäder. Bland annat min fammos föräldrar. Tycker gubben har så fräsig trench.

 

ELSAMOBELBOKHYLLA10

 

Hit föser vi alla fula sällskapsspel och fotoalbum och gud vet vad. Som jag redan tidigare har bloggat om så där ju böcker det snyggaste jag vet (det här brukar jag och Anna-Lena ha battle om på jobbet). Men spel är sällan så snygga att man dreglar.

 

ELSAMOBELBOKHYLLA5

 

Samis föräldrar kan man knappast kalla förfäder, men snygga var de i alla fall när de gifte sig.

 

ELSAMOBELBOKHYLLA5

 

Evalis kom själv med hyllan hem till oss och skruvade det sista tillsammans med sin man. Attans så kiva typer! Så här vill jag verkligen passa på att hojta SUPPORT YOUR LOCAL FEMALE CARPENTER! Alla ni som behöver hjälp med stora och små måttbeställda möbler – lägg Elsa Möbel på minnet. 

Evalis berättade också att de sysslar med möbelrestaurering och möbeltapetsering, så eventuellt är jag tvungen att åka ett varv via Kronoby i sommar, med mommos gula fåtölj som står på vinden. Tänk att jag ens övervägde en Billy. Det påpekade också Evalis, att det är så mycket roligare när man får sina egna idéer in i hemmet. Och det kan jag verkligen bekräfta.

 

ELSAMOBELBOKHYLLA14

 

Det svåraste just nu är stylingen. Man vill ju inte bara trycka in tusen böcker hyller om buller utan det måste ju vara snyggt också. Minns att jag en gång bookmarkade en suverän artikel om hur man bäst arragerar en snygg bokhylla (har inte Lindas Lantliga bloggat om det här för en tid sedan?). Ska nu gräva efter texten och återkomma. Och framför allt ska jag bära in lite mer böcker! Får återkomma med slutresultat när jag är klar!

 

Så länge kan ni komma med era bäst tips!

26 reaktioner till “Historien om bokhyllan.”

 1. Verkligen snyggt! Och alltid lika bra känsla när man vet vart pengarna går! Blev helt sugen på att beställa nåt själv (sen när jag har mer än 30 kvadrat att inreda!

 2. Jamen verkligen snyggt med faneren synlig! Så glad en blir över lokalproducerat hantverk.

 3. Vilken snygg bokhylla! Möbler man beställer efter egna önskemål blir alltid suveräna!

  Jo, jag bloggade nog om vår katastrofbokhylla för en tid sedan. Här hittar man resultatet på hur jag sen stylade den:

  http://lindaslantliga.com/2014/02/bokhyllan-som-ny/

  Kanske inte riktigt en sådan styling du är ute efter. Vi har liksom inte så många BÖCKER i vår bokhylla, haha.

 4. Kan också varmt rekommendera Evalis! Hon gjorde vår dröm-sänggavel förra året till ett riktigt bra pris!

 5. Härligt med en unik möbel, riktigt snyggt blev det! Jag älskar färgkoordinerade bokhyllor, men har på känn att det kanske inte passar i ert hem? 🙂

 6. Huisigt (tror det är första gången jag tagit det ordet i min "mun") fin!
  Anna-Lena och jag brukar tycka lika om det mesta, men i fråga om böcker håller jag med dig!

 7. Jättefin hylla! Jag fastande direkt för att den hade synliga fanerskikt, SÅ snyggt! Skulle vi ha plats för en ordentlig bokhylla kunde det gärna vara en sån där.

 8. Verkligen snyggt! Och alltid lika bra känsla när man vet vart pengarna går! Blev helt sugen på att beställa nåt själv (sen när jag har mer än 30 kvadrat att inreda!

 9. Jamen verkligen snyggt med faneren synlig! Så glad en blir över lokalproducerat hantverk.

 10. Vilken snygg bokhylla! Möbler man beställer efter egna önskemål blir alltid suveräna!

  Jo, jag bloggade nog om vår katastrofbokhylla för en tid sedan. Här hittar man resultatet på hur jag sen stylade den:

  http://lindaslantliga.com/2014/02/bokhyllan-som-ny/

  Kanske inte riktigt en sådan styling du är ute efter. Vi har liksom inte så många BÖCKER i vår bokhylla, haha.

 11. Kan också varmt rekommendera Evalis! Hon gjorde vår dröm-sänggavel förra året till ett riktigt bra pris!

 12. Härligt med en unik möbel, riktigt snyggt blev det! Jag älskar färgkoordinerade bokhyllor, men har på känn att det kanske inte passar i ert hem? 🙂

 13. Huisigt (tror det är första gången jag tagit det ordet i min "mun") fin!
  Anna-Lena och jag brukar tycka lika om det mesta, men i fråga om böcker håller jag med dig!

 14. Jättefin hylla! Jag fastande direkt för att den hade synliga fanerskikt, SÅ snyggt! Skulle vi ha plats för en ordentlig bokhylla kunde det gärna vara en sån där.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.