Tre saker i bloggvärlden som kunde förbättras avsevärt

 

1. Bloggare som uppenbart skriver sponsrade inlägg men som aldrig någonsin antytt det (2015 borde vi veta bättre). Det spelar ingen roll om du fått ersättning i pengar eller enbart i produkter. Dina läsare förtjänar att få veta. Att ingen tvingat dig blogga om gratisprodukterna? Säg det ändå! Ingen blir ledsen. Så länge du är ärlig, öppen och schysst.

 

2. Bloggare som skriver sponsrade inlägg – och lägger den allra viktigaste meningen ”inlägget skrivs i samarbete med..” sist i inlägget. Så får man inte luras.

 

3. Bloggare som bloggar affiliate-länkar efter affiliate-länkar utan att antyda ett ord om det. Många finska bloggar jag läser skriver ibland ”Inlägget innehåller affiliate-länkar”. Det tycker jag är superschysst och påverkar inte hur jag klickar.

14 reaktioner till “Tre saker i bloggvärlden som kunde förbättras avsevärt”

  1. Amen! Håller helt med dig på alla punkter. Ogillar starkt blogginlägg där man inte vet att det är fråga om ett sponsrat inlägg redan från rad ett. Känner mig lurad då jag kommer till sista meningen och upptäcker det först då, oftast med pikkuliten text dessutom. Ser jag meningen redan från början är jag mycket mera positivt inställd till samarbetet än om jag märker det först i slutet av inlägget.

    1. Jag har reagerat på att lokala företag ofta är sponsrade inlägg /inlägg i samarbete med medan "det går bra" att skriva om (inter)nationella företag som H&M Home, Ellos, Hobby Hall osv utan att det är sponsrade inlägg. Varför är det så? De om någon skulle väl ha råd med sponsrade inlägg?

  2. Håller fullständigt med både dig och Anna-Lena! Bra att det påpekas så att bloggare börjar inse att det inte är okej. Tummen upp!

  3. Superbra och viktigt inlägg! Ett ämne som definitivt borde diskuteras mer så att det blir en hygienfaktor. Det finns dessutom en del som inte vet hur de ska göra, och då är detta ett superbra sätt att upplysa dem på. En annan vett-och-etikett sak är att inte stjäla innehåll från andra bloggar. Det har jag blivit utsatt för… Det finns ju alla möjligheter att hänvisa till källan. Mer inlägg om vett och etikett i bloggvärlden – det behövs!

  4. Amen! Håller helt med dig på alla punkter. Ogillar starkt blogginlägg där man inte vet att det är fråga om ett sponsrat inlägg redan från rad ett. Känner mig lurad då jag kommer till sista meningen och upptäcker det först då, oftast med pikkuliten text dessutom. Ser jag meningen redan från början är jag mycket mera positivt inställd till samarbetet än om jag märker det först i slutet av inlägget.

    1. Jag har reagerat på att lokala företag ofta är sponsrade inlägg /inlägg i samarbete med medan "det går bra" att skriva om (inter)nationella företag som H&M Home, Ellos, Hobby Hall osv utan att det är sponsrade inlägg. Varför är det så? De om någon skulle väl ha råd med sponsrade inlägg?

  5. Håller fullständigt med både dig och Anna-Lena! Bra att det påpekas så att bloggare börjar inse att det inte är okej. Tummen upp!

  6. Superbra och viktigt inlägg! Ett ämne som definitivt borde diskuteras mer så att det blir en hygienfaktor. Det finns dessutom en del som inte vet hur de ska göra, och då är detta ett superbra sätt att upplysa dem på. En annan vett-och-etikett sak är att inte stjäla innehåll från andra bloggar. Det har jag blivit utsatt för… Det finns ju alla möjligheter att hänvisa till källan. Mer inlägg om vett och etikett i bloggvärlden – det behövs!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.