Män, var ÄR ni?

 

IMG 20150409 122309

IMG 20150407 131430

7D

 

Den vanligaste kritiken mot Sevendays är att vi inte har tillräckligt med innehåll som intresserar män (vad som definiterar ett ”manligt intresseområde” kan säkert diskuteras i all oändlighet). Nå väl, i början av mars efterlyste vi nya bloggar i hopp om bättre balans.

Antalet ansökningar blev som känt tresiffrigt (!). Vet ni hur många män som sökte? Fem! Här hade vi verkligen hoppats på stordåd, men det är väl bara att konstatera att bloggvärlden har en orubbligt stark kvinnlig dominans – i alla fall i Svenskfinland. 

Vi har nu kokat ner alla ansökningar till 30 (imorse stod vi här framför skåpet och fajtades om vår personliga favoritlappar). Nu börjar det vara riktigt svårt! Ännu ska över hälften bort.

Men fortsättningsvis behöver vi flera män. Har du någon på lager som vi kunde kvotera in? Kan tänka mig att låta en duktig manlig bloggare gå förbi kön – bara vi skulle få in lite fler män. Trots att verkligheten kanske faktiskt ser ut så här. Att 99% av bloggarna är kvinnor. Det kan inte vara så här svårt!

Tipsa mig nu om alla män ni känner!

24 reaktioner till “Män, var ÄR ni?”

 1. bloggen.fi/vallnaf, sportblogg skriven av en medelålders man! Vet dock inte om den passar här eller om den är intressant men kika in vettja!

 2. Inte behöver det väl vara en man som skriver om sådant som intresserar män, det kan väl också en kvinna göra 🙂

 3. Äsch jag hade helt missat att ni sökte nya bloggare, hade gärna ansökt! Nästa gång kanske… 🙂

 4. jesusisthenewblack.blogg.se är en kille från Bergö som numera bor i Jakobstad och studerar på Optima, han är modeintresserad och syr massor! 🙂

 5. Jag brukar också få leta med ljus och lykta efter levande bloggar som intresserar mig. Det är ju svårt att generalisera över vad män är intresserade av men för min del är det teknik på gör-det-själv-nivå, byggnad, stugliv, snickeri, båt bil, maskiner, verktyg och allt övrigt som rör på sig. Mode och mat tycker jag att flödar alldeles tillräckligt både på bloggar och i övrig media. Skall erkännas att jag en gång gjort ett försök i modebloggvärlden, men eftersom jag oftast ekiperar mig på K-Rauta så blev det väl lite för annorlunda för de stora massorna ( https://uupee.wordpress.com/2014/09/24/dagens-outfit/ ) Övervägde för ett tag att anmäla mig men min egen blogg är antagligen alltför sporadisk och spretig för att passa in i Sevendays koncept.

 6. Vill nog påstå att det finns manliga bloggare omkring oss, men få av oss känner att vi riktigt passar in bland dessa 23-åriga modebloggare. Datumet för vårat mode har gått ut redan för länge sedan, men vi håller ändå på med våra bloggar. Har även ett förslag. Gör om sevendays startsida, så att den inte skulle vara för råddig, för råddig är rätta ordet. Man får inget grepp om sidan utan ögonen fladdrar omkring hela tiden och man trycker bort sig till sist till något lugnare.
  Med vänlig hälsning Posshill by Oops

 7. Att läsa bloggar intresserar väl bara inte män överlag på samma sätt som för kvinnor. Vet att min man är väldigt specifik i valet av blogg om han ska läsa nån aktivt.

 8. Jag är en manlig bloggare som bloggar om popoulärkultur (recenserar mycket filmer, spel, böcker och skriver om annan populärkultur)

 9. bloggen.fi/vallnaf, sportblogg skriven av en medelålders man! Vet dock inte om den passar här eller om den är intressant men kika in vettja!

 10. Inte behöver det väl vara en man som skriver om sådant som intresserar män, det kan väl också en kvinna göra 🙂

 11. Äsch jag hade helt missat att ni sökte nya bloggare, hade gärna ansökt! Nästa gång kanske… 🙂

 12. jesusisthenewblack.blogg.se är en kille från Bergö som numera bor i Jakobstad och studerar på Optima, han är modeintresserad och syr massor! 🙂

 13. Jag brukar också få leta med ljus och lykta efter levande bloggar som intresserar mig. Det är ju svårt att generalisera över vad män är intresserade av men för min del är det teknik på gör-det-själv-nivå, byggnad, stugliv, snickeri, båt bil, maskiner, verktyg och allt övrigt som rör på sig. Mode och mat tycker jag att flödar alldeles tillräckligt både på bloggar och i övrig media. Skall erkännas att jag en gång gjort ett försök i modebloggvärlden, men eftersom jag oftast ekiperar mig på K-Rauta så blev det väl lite för annorlunda för de stora massorna ( https://uupee.wordpress.com/2014/09/24/dagens-outfit/ ) Övervägde för ett tag att anmäla mig men min egen blogg är antagligen alltför sporadisk och spretig för att passa in i Sevendays koncept.

 14. Vill nog påstå att det finns manliga bloggare omkring oss, men få av oss känner att vi riktigt passar in bland dessa 23-åriga modebloggare. Datumet för vårat mode har gått ut redan för länge sedan, men vi håller ändå på med våra bloggar. Har även ett förslag. Gör om sevendays startsida, så att den inte skulle vara för råddig, för råddig är rätta ordet. Man får inget grepp om sidan utan ögonen fladdrar omkring hela tiden och man trycker bort sig till sist till något lugnare.
  Med vänlig hälsning Posshill by Oops

 15. Att läsa bloggar intresserar väl bara inte män överlag på samma sätt som för kvinnor. Vet att min man är väldigt specifik i valet av blogg om han ska läsa nån aktivt.

 16. Jag är en manlig bloggare som bloggar om popoulärkultur (recenserar mycket filmer, spel, böcker och skriver om annan populärkultur)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.