Minimalistisk ljuskrona, tack!

 

Okej okej, förra inlägget var kanske delvis ett utlopp för annan frustration. Jag har haft magproblem och ögoninflammation, så jag är sur. Vill helst rota i gömmorna, packa ner saker till stugan och go loco i mina förråd. Men istället måste jag klia mig i ögonen och hålla mig för magen i sängen. Ja ja ja.

Nu när jag har er på tråden ska jag passa på att fråga en grej. En av de allra viktigaste sakerna i en sommarstuga är, enligt mig, en ljuskrona. Det har vi ju alltid haft på Tvisäck. Både ovanför bordet i verandan och ovanför köksbordet. Det får inte vara någon fuskis med lampa, utan det ska vara en riktig med levande ljus.

Problemet är att jag inte tycker om krusiduller. Alla ljuskronor är ofta romantiska och snirkliga och böjliga i formen. Jag vill ha raka rör, inget trams. Jag har hittat en som jag gillar. Men den ligger lite över min budget. 

 

bl

Bild: carinassmedja.se

 

Kunde också tänka mig denna. Frågar nu er om ni har råkat se någon minimalistisk ljuskrona någonstans. Har ni? I så fall får ni så gärna tipsa mig, för jag vill så gärna ha en ovanför köksbordet. Lägg det bakom örat! Tack på förhand. 

När jag tokgooglade ljuskronor tidigare kom jag in på den finlandssvenska bloggen Lilla Kamomillas villa, ett inlägg från 2009. Lovar att det kommer sluta med att jag tror jag är Ernst och gör en själv. Det ser så lätt och fint ut där, men lova att ni besparar mig det, ok?

32 reaktioner till “Minimalistisk ljuskrona, tack!”

 1. Äsch, vi hade ju en perus vit som jag gav åt svärmor då vi flyttade! Kanske inte helt vad du är ute efter, men ändå ganska enkel. Den var dock köpt på Anttila för typ 10€, så där kanske det lönar sig att kolla?

  Ps. GÖR FÖR FAN INGEN ERNST-KRONA MED BESTICK I!! Då kommer jag inte till villon

 2. Ou maj gaad det känns som en evighet sen det där inlägget! Och rätt så många år är det ju också. Idag skulle jag nog göra den annorlunda, och mer stadig och rustik. Men med samma spännband som stomme tror jag nog och stora ljuskoppar för kronljus, inte för såna smala rackloga ljus som här.
  Ska hålla ögonen uppe och tipsa dig om jag hittar nåt passligt!

  1. Gränsfall! Skulle den inte ha haft det där blommiga krusidulliga där uppe skulle den nästan ha funka med lite sprayfärg. Måste fara på rea!

 3. Vanlig lampa funkar lika bra, de få gånger den behövs mitt i sommaren. Levande ljus och barn är alltid en risk.

  1. Nåjo, men med tanke på hur mycket jag eldar på här hemma, så skulle jag nog inte påstå att det är farligare där.

 4. Har du hittat nån krona ännu? Jag har en enkel variant från Hemtex som aldrig kommit till användning, den kunde du köpa bort 🙂 hör av dig om du vill ha bilder!

 5. Har du hittat en redan kanske..? Såg nämligen precis en såndär på det nya combo loppiset idag och kom att tänka på dig. Den kostade bara 8€ dessutom. Raka rör och inga krusiduller 🙂

 6. Äsch, vi hade ju en perus vit som jag gav åt svärmor då vi flyttade! Kanske inte helt vad du är ute efter, men ändå ganska enkel. Den var dock köpt på Anttila för typ 10€, så där kanske det lönar sig att kolla?

  Ps. GÖR FÖR FAN INGEN ERNST-KRONA MED BESTICK I!! Då kommer jag inte till villon

 7. Ou maj gaad det känns som en evighet sen det där inlägget! Och rätt så många år är det ju också. Idag skulle jag nog göra den annorlunda, och mer stadig och rustik. Men med samma spännband som stomme tror jag nog och stora ljuskoppar för kronljus, inte för såna smala rackloga ljus som här.
  Ska hålla ögonen uppe och tipsa dig om jag hittar nåt passligt!

  1. Gränsfall! Skulle den inte ha haft det där blommiga krusidulliga där uppe skulle den nästan ha funka med lite sprayfärg. Måste fara på rea!

 8. Vanlig lampa funkar lika bra, de få gånger den behövs mitt i sommaren. Levande ljus och barn är alltid en risk.

  1. Nåjo, men med tanke på hur mycket jag eldar på här hemma, så skulle jag nog inte påstå att det är farligare där.

 9. Har du hittat nån krona ännu? Jag har en enkel variant från Hemtex som aldrig kommit till användning, den kunde du köpa bort 🙂 hör av dig om du vill ha bilder!

 10. Har du hittat en redan kanske..? Såg nämligen precis en såndär på det nya combo loppiset idag och kom att tänka på dig. Den kostade bara 8€ dessutom. Raka rör och inga krusiduller 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.