Soltorpet: Köket

I går kväll innan jag lade mig gick jag en fotorunda i stugan – allt för er skull. Jag har förstått att vissa av er går igång på stugbilder (nå, jag inbillar mig det, så att jag ska ha en orsak att ånga på om den här stugan). Eftersom jag ägnade flera timmar av mitt liv åt att diska igenom köket, så tänkte jag att vi kanske kan börja där i dag. 

Här har vi ena sidan. Den har ni säkert sett förut. En hämningslös utsvävning i furu och trä. Det kan man ju tycka vad man vill om, men så där i allmänhet är jag svar för snedtak och öppna hyllösningar.

 

rep10

 

Här nedan ser ni andra sidan. Köket är för övrigt i ypperligt skick. Även om jag (fortfarande) skulle vilja dra ut luckorna på gården och gå loss med en trädgårdsslang fylld med vitfärg (ni som har sett Mamma Mu-filmen vet vad jag menar). 

 

reree

 

Den här delen av köket är så ljust att det alltid är assvårt att fota där. Det blir ungefär lika muntert som i en grav. Här har vi en helbild:

 

rep9

 

Dörren är en kioskdörr (jo jo, det är ett vedertaget begrepp inom dörrvärlden) som man kan öpnna separat både upptill och nertill. Det är gulligt tycker jag. Genom den går man ut på terrassen och vidare ut i skogen.

Än så länge är de flesta saker bara slängda lite här och där. Har liksom inte haft tid för finlir när det är så mycket mer akuta åtgärder som går före (som att diska bort spindelväv från vinglasen).

 

repp1

 

Och vänder man sig 180 grader så kommer det – SURPRISE SURPRISE – ett TRÄFÄRGAT bord med TRÄFÄRGADE bänkar:

 

repp11

 

Mest av allt gillar jag den svarta radion på köksbordet. Ur den skrålar det diverse dansbandslåtar. Jag vill egentligen dra hit det gröna bordet som vi ropade in på auktion i Snappertuna för något år sedan, men det är så mycket mindre. Men som infällt kanske det kan fylla någon annan funktion. 

 

Jag har så småningom börjat bli kompis med väggarna i stugan. Kan pikkuhiljaa se charmen i att bevara originalstockarna. Men då är det nog good bye till allt annat.

 

fththh

 

Men allra mest försöker jag hålla fast i tanken på att det faktiskt är en sommarstuga. Inte ett jävla projekt som ska åtgärdas hela tiden. Saker och ting får ske efter hand. Det behöver inte hända nu nu nu. Och framför allt så måste det inte. En sommarstuga är ingen sommarstuga om den inte är lite .. ful?

10 reaktioner på ”Soltorpet: Köket

 1. Tips: om du inte känner dej helt bekväm med den naturliga färgen på väggar och tak, så är ett alternativ att vitlasera dem. Laseringsfärgen är inte speciellt dyr, och så målar man så många lager man vill tills man är nöjd med nyans och täckningsgrad (rekommenderas minst två lager). Det blir stor skillnad och börjar se jättefräscht ut (googla bilder på vitlaserad furu)! Snabbt går det också. Så slipper man gulnande furu dessutom. 🙂

 2. Vitlasera lösöre som möbler och köksluckor hellre än väggarna, eller släng på borddukar och häng upp ljusa textilier. Gör du allting vitt sitter du snart i en shabby chic-träsk som vida understiger that 70s furu feeling.

  (min förra kommentar åts upp av cybertrollen. Ingen idé lägga in båda, om den nu händelsevis också nådde dig)

 3. Oj, oj….så härligt! ❤ Jag föredrar att ha väggarna som dom är och vita möbel o köksluckor 😉 Jag skulle bli riktig sur om ni skulle måla väggarna vita 😀 hahaha

 4. charmen med ett skäre e ju just att det inte ser ut som hemma, där kan de va lite gammalt o annorlunda! Blir det för modernt och inrett så är det ju ingen stuga nåmer! 🙂 Men visst släng lite gardiner och bordsdukar för att ljusa upp det lite ! Vår skäre e faffas gammla och fär äter vi från arabai anno 1940 o mycket är från pappas barndom , o de e DÄR charmen ligger !

 5. Oh min dröm just nu är att kunna flytta till en stuga utanför staden jag bor i nu. Himla mysigt hade det varit. Vet dock inte om jag någonsin kommer få uppleva det med tanke på hur dyrt det är och jag är ensamstående.

 6. Tips: om du inte känner dej helt bekväm med den naturliga färgen på väggar och tak, så är ett alternativ att vitlasera dem. Laseringsfärgen är inte speciellt dyr, och så målar man så många lager man vill tills man är nöjd med nyans och täckningsgrad (rekommenderas minst två lager). Det blir stor skillnad och börjar se jättefräscht ut (googla bilder på vitlaserad furu)! Snabbt går det också. Så slipper man gulnande furu dessutom. 🙂

 7. Vitlasera lösöre som möbler och köksluckor hellre än väggarna, eller släng på borddukar och häng upp ljusa textilier. Gör du allting vitt sitter du snart i en shabby chic-träsk som vida understiger that 70s furu feeling.

  (min förra kommentar åts upp av cybertrollen. Ingen idé lägga in båda, om den nu händelsevis också nådde dig)

 8. Oj, oj….så härligt! ❤ Jag föredrar att ha väggarna som dom är och vita möbel o köksluckor 😉 Jag skulle bli riktig sur om ni skulle måla väggarna vita 😀 hahaha

 9. charmen med ett skäre e ju just att det inte ser ut som hemma, där kan de va lite gammalt o annorlunda! Blir det för modernt och inrett så är det ju ingen stuga nåmer! 🙂 Men visst släng lite gardiner och bordsdukar för att ljusa upp det lite ! Vår skäre e faffas gammla och fär äter vi från arabai anno 1940 o mycket är från pappas barndom , o de e DÄR charmen ligger !

 10. Oh min dröm just nu är att kunna flytta till en stuga utanför staden jag bor i nu. Himla mysigt hade det varit. Vet dock inte om jag någonsin kommer få uppleva det med tanke på hur dyrt det är och jag är ensamstående.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.