Vardagsrummet, en tillbakablick.

Hej från sjukdomsmisären, jag pendlar upp och ner i diverse febertoppar. Ibland klarar jag inte ens av att prata med omvärlden, ibland mår jag hur bra som helst. För att i nästa stund fräsa iväg till 39. Just nu är jag ner i ett skönt Burana-mode. Ska snabbt passa på att färdigställa ett blogginlägg jag har haft på G en tid. Men aldrig kommit mig för att publicera. 

Det började med att jag hittade ett gammalt foto förra veckan som jag postade på Instagram i går. Det kan ju vara svårt att fokusera på något annat än kaoset som råder på bilden i fråga, men blev pepp på att göra en tillbakablick på hur det såg ut i Gula huset när vi flyttade hit. I november har vi bott här i fem år. Tre väggfärger senare kan man ju säga att det har hänt en del på vägen. Först var det naturvitt, sedan blev det mint och nu är det grått. 

Häng med på en throwback:

 

1a

 

När vi flyttade in var det naturvita väggar med en mörkgrå fondvägg. Nu när jag ser bilderna i efterhand kan jag imponeras av ljuset. Fast på den tiden skulle det ju vara ljust & fräääscht (uh).

 

1as2

 

Här hade vi tydligen inte riktigt kommit i gång ännu. Uj, så här kontrastlösa lägenheter gör mig orolig i kroppen. Lägenheten i sig är ju huippu, men FÄRGEN VAR ÄR FÄRGEN.

 

3a

 

Fondväggen var mörkgrå. Den var helt okej, om än i ganska dåligt skick. 

 

5a

 

Här ser man den lite bättre. Problemet var inte tapeten i sig, utan mer konceptet fondvägg. Ni kan försöka förbi se mitt tillgjorda leende. Tyckte dörren och tapeten var väldigt samspelta, men i hörnet där tapeten mötte den vita flagnade det utaf helfvetet.

 

11791211 1019075208126418 1122566674 o

 

Här hade vi ännu sofforna mitt emot varandra. Måste ärligt talat säga att jag totalt har förträngt att det någon gång såg ut så här. Snudd på fånigt. Men blir ändå rörd. Barnsligt, knasigt och oväntat. Någon gång hade vi också sofforna längs väggarna.

 

akak

 

Sedan följde den mintgröna fasen. Året var 2013. Den hade jag drömt om väldigt, väldigt länge. Och jag målade över tapeterna en kväll när jag fick feeling. 

 

akak1

 

Det var också en väldigt harmonisk färg att ha i vardagsrummet. Tyckte alltid den händes välkomnande och varm när man kom hem. Tyckte den var allra snyggast på kvällen. På dagen blev den lite för turkos för min smak. Men där vid 19 var den perfect.

 

image117 500x2

61

5an

 

Men i något skede fick vi nog av att bo i en mintglass och fick för oss att lägga nya skivor i vardagsrummet. Tapeterna gick inte längre att måla på. 

 

resizedimage8001199 ELSAMOBELBOKHYLLA14

 

Och sedan, på nyårsnatten 2015, kom den gråa perioden. Väggfärgen är Tikkurila Pro Grey 1951. En superbra grå. Men – det bästa vi någon gång gjort i Gula huset var nog att lägga den här fantastiska hyllan från Elsa Möbel i hörnet av vardagsrummet. 

 

image69

resizedimage8001201 image159

 

Här har vi något underligt lila filter på. Egentligen är den riktigt, riktigt grå. Inga skiftningar i blått eller lila som det ofta kan bli när man köper färg baserat på färgkartor i affären. Vårt sovrum blev ju lila, men det här lyckades asbra.

 

resizedimage8001200 ikeamatta.jpg

image12

image50

resizedimage800800 image118

image48

 

Nu ska man ju aldrig säga aldrig, men jag tror faktiskt inte att vi målar om här flera gånger. VAD skulle i så fall kunna vara en färg som får mig på fall? Petrol? Njae. 

Hur ser historien om ditt vardagsrum ut?

18 reaktioner till “Vardagsrummet, en tillbakablick.”

 1. Oj, oj…va du postar nu sånt som en inredningbloggare vill läsa o se 😀 Måste riktigt ta o titta hur det har sett ut här 😉 Det kan jag säga att det ser inte ut mera så som vårt hem på senaste Avotakka nummer 😀 Så lustigt, då alla läser o ser det nu….men inte många saker här är som det var då 😉

 2. Kul att se 🙂 Vi är också inne i en väldigt 50 shades of grey period nu.. Grått ÄR snyggt! Tröttnar nog aldrig.. (Säger hon som för sju år sedan målade ALLT vitt och nu får ångest av för mycket vitt.). Då vi flyttade till vårt hus hade vardagsrummet en smutsvit bubbeltapet. I många år faktiskt. Sen gjorde vi om hela vardagsrummet, rev fram trägolvet, och la upp en utjämningstapet som vi målade vit. Och byggde upp en vägg. För ett tag sen blev väggarna mörkgrå och det är nog det bästa hittills. Men jag minns att för många år sen då vi bodde på hyra, planerade vi att SEN då vi köper hus ska vi minsann ha en röd fondvägg. urk. Jag har hundra saker att blogga om men det började genast snurra i blogghjärnan om ett liknande inlägg.Men jag tror jag sparar det inlägget ett tag 🙂

 3. Kul med att få se utvecklingen för man ser den verkligen. Egentligen borde man själv fota all sin inredning varje gång den ändras för att sedan kunna gå tillbaka i tiden och kolla om man fått till det då. Nu ser det härligt mysigt beboeligt ut. 🙂

 4. Håller oå med likadan serie om olika rummen hos oss från köpläge o hur de sett ut till idag 🙂 vardagsrummet är ännu oskrivet men inget rum ser ut som då vi flyttade in 2år sen:) sånähär inlägg diggar jag btw 🙂 o fatta att de ren e FEM år sen ni flytta in!

 5. Åh, älskar den där lampan som gör coola mönster på alla väggarna. Jag tycker inte heller om vita väggar och just nu bor jag i en lägenhet som BARA har vita väggar, men förutom det så älskar jag lägenheten. Önskar bara att jag hade råd att måla om dom, men det är så himla dyrt. Sen måste man ju ändå måla allting vitt igen när man flyttar så det känns liksom inte lönt. :/ Annars hade jag velat ha massa varma naturfärger här.

 6. Måste fråga. Är det Ektorp soffor ni har? Är dom bra/hållbara? Funderar på att köpa men är tveksam ifall dom fort blir nersuttna?

  1. Jag har märkt att det är jättestor skillnad på Ektorp-sofforna. Vissa är riktigt mjuka i materialet och vissa är riktigt tåliga (som våra). Men så har vi också den utbäddbara varianten. Den är ganska mycket dyrare, men ha varit helt SUPER. Den är fem år gammal och mer eller mindre som ny. Har inte ens tvätta den! Den gråa är SÅ barnvänlig.

 7. "Och jag målade över tapeterna en kväll när jag fick feeling." Hallå! Du får det att låta som världens enklaste sak. Här går jag i månader efter månader, eller ja, vi måste väl tala om år, och absolut ingenting händer med mina väggar. De har stora fula hål, och jag tänker att jag borde göra något. Men hur tar man itu med saken? Redan att flytta min megahylla känns ju tungt 🙂 Jag har bott i över 8 år i den här lägenheten, och så här har det alltså väggarna sett ut under hela den tiden, någon slags vit färg.. eller känns kanske mera som vit färg som gulnat, haha. Du är nog hurja du!

 8. Oj, oj…va du postar nu sånt som en inredningbloggare vill läsa o se 😀 Måste riktigt ta o titta hur det har sett ut här 😉 Det kan jag säga att det ser inte ut mera så som vårt hem på senaste Avotakka nummer 😀 Så lustigt, då alla läser o ser det nu….men inte många saker här är som det var då 😉

 9. Kul att se 🙂 Vi är också inne i en väldigt 50 shades of grey period nu.. Grått ÄR snyggt! Tröttnar nog aldrig.. (Säger hon som för sju år sedan målade ALLT vitt och nu får ångest av för mycket vitt.). Då vi flyttade till vårt hus hade vardagsrummet en smutsvit bubbeltapet. I många år faktiskt. Sen gjorde vi om hela vardagsrummet, rev fram trägolvet, och la upp en utjämningstapet som vi målade vit. Och byggde upp en vägg. För ett tag sen blev väggarna mörkgrå och det är nog det bästa hittills. Men jag minns att för många år sen då vi bodde på hyra, planerade vi att SEN då vi köper hus ska vi minsann ha en röd fondvägg. urk. Jag har hundra saker att blogga om men det började genast snurra i blogghjärnan om ett liknande inlägg.Men jag tror jag sparar det inlägget ett tag 🙂

 10. Kul med att få se utvecklingen för man ser den verkligen. Egentligen borde man själv fota all sin inredning varje gång den ändras för att sedan kunna gå tillbaka i tiden och kolla om man fått till det då. Nu ser det härligt mysigt beboeligt ut. 🙂

 11. Håller oå med likadan serie om olika rummen hos oss från köpläge o hur de sett ut till idag 🙂 vardagsrummet är ännu oskrivet men inget rum ser ut som då vi flyttade in 2år sen:) sånähär inlägg diggar jag btw 🙂 o fatta att de ren e FEM år sen ni flytta in!

 12. Åh, älskar den där lampan som gör coola mönster på alla väggarna. Jag tycker inte heller om vita väggar och just nu bor jag i en lägenhet som BARA har vita väggar, men förutom det så älskar jag lägenheten. Önskar bara att jag hade råd att måla om dom, men det är så himla dyrt. Sen måste man ju ändå måla allting vitt igen när man flyttar så det känns liksom inte lönt. :/ Annars hade jag velat ha massa varma naturfärger här.

 13. Måste fråga. Är det Ektorp soffor ni har? Är dom bra/hållbara? Funderar på att köpa men är tveksam ifall dom fort blir nersuttna?

  1. Jag har märkt att det är jättestor skillnad på Ektorp-sofforna. Vissa är riktigt mjuka i materialet och vissa är riktigt tåliga (som våra). Men så har vi också den utbäddbara varianten. Den är ganska mycket dyrare, men ha varit helt SUPER. Den är fem år gammal och mer eller mindre som ny. Har inte ens tvätta den! Den gråa är SÅ barnvänlig.

 14. "Och jag målade över tapeterna en kväll när jag fick feeling." Hallå! Du får det att låta som världens enklaste sak. Här går jag i månader efter månader, eller ja, vi måste väl tala om år, och absolut ingenting händer med mina väggar. De har stora fula hål, och jag tänker att jag borde göra något. Men hur tar man itu med saken? Redan att flytta min megahylla känns ju tungt 🙂 Jag har bott i över 8 år i den här lägenheten, och så här har det alltså väggarna sett ut under hela den tiden, någon slags vit färg.. eller känns kanske mera som vit färg som gulnat, haha. Du är nog hurja du!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.