Är Vasa redo för en ny frukostkultur?

 

Inlägget är ett kommersiellt samarbete med 
Original Sokos Hotel Vaakuna Vaasa

***

Som jag i förbifarten har nämnt förut har vi en ny medieförsäljare i vårt team här på jobbet. Det är alltid roligt med nya, fräscha vindar. Den första veckan jag var tillbaka efter semestern planerade vi in ett morgonmöte för peptalk på morgonmålsrestaurangen vid Sokos Hotel. Gick igenom hösten och startade morgonen med en ordentlig frukost. 

 

36


Michaela heter
vår nya kollega och är ett riktigt energiknippe. Jag och Anna-Lena är ju ganska neutrala i vår framtoning (ett snällt sätt att säga att vi ser ganska sura ut, haha). Michaela har höjt energinivån i vårt rum med det dubbla. Men på ett sätt påminner vi alla om varandra – vi tycker alla om mat, jättemycket om mat. 

Vanligtvis äter vi ofta lunch på Pincho, men det här var min premiärfrukost på samma ställe. Vaakunas hotellfrukost serveras alltså i samma utrymmen som lunchrestaurangen. De hade verkligen allt en frukostvän kan önska sig. 

 

frulle2

5555

 

För mig ser den ultimata hotellfrukosten ut på följande vis.
Se och lär!

 • Kaffe med mjölk
 • Apelsinjuice
 • Ett ägg
 • Naturell yoghurt med bär
 • 2 små karelska piroger med äggsmör
 • Blodapelsin eller grape

 

37

 

I min arbetsvardag blir det en hel del vanliga möten och ibland lunchmöten. Båda har sina fördelar. Lunchmöten är kul för man kommer närmare sina kunder (det är lättare att bonda över en god matbit, men jobbigt när majsen fastnar i framtänderna). När vi hade frukostmöte med Anna och Michaela pratade vi om det här definitivt är ett koncept vi borde ta till oss oftare. 

Att ha frukostmöte är på något sätt ännu mer avslappnat än att ha lunchmöte. Michaela läste en artikel om att människan är som allra skarpast 2-3 timmar efter väckning. Varför inte smida medan järnet är varmt?

Jag tycker själv att morgontimmarna på jobbet är de mest effektiva. Det ska bli min nya grej den här hösten, ha frukostmöten. Skönt att gå till jobbet efteråt, mätt och glad. Redo att verkställa.

 

MG 0727

uuu

9999

2222

 

Hotellet har, precis som många andra, satsat mycket på lokala varor de senaste året. Brödet här är t.ex från Aroma (mmmm). 

Nästa steg för hotellrestaurangen är att öppna dörrarna till Rewell center. I planerna finns att göra Vaakuna till Vasas officiella frukostrestaurang. Vem som helst kan äta frukost här i nuläget, men de vill göra frukosten ännu mer tillgänglig. Frågan är bara om Vasaborna är redo för det. Den finländska frukostkulturen är ju inte direkt så sprittande. Vi äter våra reissumiesmackor hemma i köket för oss själva. 

Det i sig är ju inte så konstigt. Det är brådis till dagis, jobb och skola. Men just i businessammanhang tycker jag vi kunde uttnyttja frukosten som en förenande, avslappnande faktor. 

Hur förhåller ni er till frukost? Tror ni det finns hopp för den finländska frukostkulturen?

 

 

 

FRUKOST
 • ma-pe klo 6.30-9.30
 • la klo 6.30-10.00
 • su klo 7.30-11.00

 

Facebook: Original Sokos Hotel Vaakuna Vaasa
Instagram: @vaakunavaasa #vaakunavaasa 

18 reaktioner till “Är Vasa redo för en ny frukostkultur?”

 1. Frukost – dagens bästa mål! jag bara älskar frukost, kan längta till den när jag lägger mig på kvällen 🙂 Frukost "ute" är ju det ultimata för både möten och träff med vänner! Jag hoppas att Vasa är redo för mera frukost ute! Ostdisken i Saluhallen erbjuder också en i mitt tycke bra frukostbuffé med färskmalet kaffe, varma croisanter och ostar förstås 😉 Tyvärr få sittplatser men väldigt trevligt.

 2. älskar hotellfrukost å sku så gärna sitt me sambon, en vän eller kolleger en morgon nu som då å ät. MEN tå ji e så brått överallt, vi har bara vari ein gang påhotellfrukost såde utan att bo på hotell 😦

 3. En kaffekopp och lite müsli framför Nyhetsmorgon. Mera behövs inte, för jag är ingen frukostmänniska alls. Kan klara mig enbart på kaffe också 🙂

 4. Jag ÄLSKAR ju hotellfrukostar, men mest pga att man äter dom just då för att man är ledig/har semester/ är på resa. Dvs då man är avslappnad och kör annars lite avslappnad både när det gäller kost och tid. Har svårt att se hotellfrukostar i vardagen. Men i business-sammanhang kan jag tänka mig att det är en hit! Bara man inte föräter sig då och pöser omkring med stor ballongmage hela resten av dagen… 😉

 5. Vissa dagar önskar jag att jag hade ett jobb som tillät frukost på andra ställen och lunch också. Men, inget går upp mot att se barnen äta gröt om mornarna och sen äta lunch med samma glada gäng. Maten är ju god!

  Prövade annars juustomaas frukostbuffé under semestern och det fick också godkänt. Men jag tror att utefrukost fungerar bättre under helgerna än på vardagarna..

 6. Jaa! Vi brukar samla halva tjocka släkten ett par gånger per år och äta frukost på Sokos, finns inget bättre sätt att starta en ledig dag på. JA till frukostrestaurang! Och vilken bra idé att hålla jobbmöten där. Har du koll på priserna? Kollade hemsidan men hittade inget, vet att de ibland haft frukost-kampanj typ 5€/pers

 7. ja!! men tiderna kunde förlängas lite på helgerna, till 11(lö) och 12 på söndagar.. så vi som bor på landet hinner in också. längtar efter en regnig höstfrukost där med min sambo!

 8. Ja! Och jag saknar fler frukostställen som har öppet lite längre på helgerna. Om man vill ta lite sovmorgon hinner man liksom inte riktigt in till stan innan frukostarna är slut.

 9. Frukost – dagens bästa mål! jag bara älskar frukost, kan längta till den när jag lägger mig på kvällen 🙂 Frukost "ute" är ju det ultimata för både möten och träff med vänner! Jag hoppas att Vasa är redo för mera frukost ute! Ostdisken i Saluhallen erbjuder också en i mitt tycke bra frukostbuffé med färskmalet kaffe, varma croisanter och ostar förstås 😉 Tyvärr få sittplatser men väldigt trevligt.

 10. älskar hotellfrukost å sku så gärna sitt me sambon, en vän eller kolleger en morgon nu som då å ät. MEN tå ji e så brått överallt, vi har bara vari ein gang påhotellfrukost såde utan att bo på hotell 😦

 11. En kaffekopp och lite müsli framför Nyhetsmorgon. Mera behövs inte, för jag är ingen frukostmänniska alls. Kan klara mig enbart på kaffe också 🙂

 12. Jag ÄLSKAR ju hotellfrukostar, men mest pga att man äter dom just då för att man är ledig/har semester/ är på resa. Dvs då man är avslappnad och kör annars lite avslappnad både när det gäller kost och tid. Har svårt att se hotellfrukostar i vardagen. Men i business-sammanhang kan jag tänka mig att det är en hit! Bara man inte föräter sig då och pöser omkring med stor ballongmage hela resten av dagen… 😉

 13. Vissa dagar önskar jag att jag hade ett jobb som tillät frukost på andra ställen och lunch också. Men, inget går upp mot att se barnen äta gröt om mornarna och sen äta lunch med samma glada gäng. Maten är ju god!

  Prövade annars juustomaas frukostbuffé under semestern och det fick också godkänt. Men jag tror att utefrukost fungerar bättre under helgerna än på vardagarna..

 14. Jaa! Vi brukar samla halva tjocka släkten ett par gånger per år och äta frukost på Sokos, finns inget bättre sätt att starta en ledig dag på. JA till frukostrestaurang! Och vilken bra idé att hålla jobbmöten där. Har du koll på priserna? Kollade hemsidan men hittade inget, vet att de ibland haft frukost-kampanj typ 5€/pers

 15. ja!! men tiderna kunde förlängas lite på helgerna, till 11(lö) och 12 på söndagar.. så vi som bor på landet hinner in också. längtar efter en regnig höstfrukost där med min sambo!

 16. Ja! Och jag saknar fler frukostställen som har öppet lite längre på helgerna. Om man vill ta lite sovmorgon hinner man liksom inte riktigt in till stan innan frukostarna är slut.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.