Rapporten om det gråa håret.

Inlägget är ett kommersiellt samarbete med Hairhouse Vasa
***

 

Äntligen ska jag dra en mellanrapport om hur det ligger till med gråhåret! Det var ju precis så svårt som jag trodde. Två omgångar och 8 timmar i frissan senare börjar vi vara i närheten av det hår som jag så länge har drömt om.

Men vi kan börja helt från början.

 

hairhouse1


Utgångsläget var ju
kanske det värsta möjliga. Hann knäppa en bild innan vi körde igång. Håret innan behandligen var brunt med skiftningar i orange. Planen var alltså att göra fullt med gråa slingor och en lite mörkare grå rot. Den fantastiska kvinnan till höger är Emma. Det var kanske det bästa med hela hårresan, att få hänga med henne.

Det här var första gången i mitt liv som jag fick berättat åt mig att jag har ganska starka röda pigment i mitt hår (å ena sidan är det inte så konstigt med tanke på att jag har kusiner som är rödhåriga). Inte undra på att det alltid har varit svårt att göra mig blond. Har alltid lutat mer åt pissgult. Alla färger blir alltid mer orange på mig. 

 

hairhouse3


Min första session
gick av stapeln i Gerby-filialen. Hairhouse har två stationer. En i gamla Vasa, en i Gerby. Personalen, ett riktigt gälit bra team på 10 pers, cirkulerar på båda platserna (den i Gerby ligger precis intill finska skolan och har bara funnits i ett år).

 

bild 7


Nu förstår ni
vad jag menar med röda pigment. Här var slingorna klara och redo för lite grå färg. Eftersom vi inte riktigt hade fattat vidden av röda pigment i mitt hår valde vi en lite för safe färg. Det blev inte riktigt grått, grått, men i alla fall betydligt askigare än innan. 

 

hairhouse6

 

Här ovan ser vi reslutatet efter första omgången. Slingorna var supersnygga, men som ni ser finns det fortfarande mycket brunt kvar. Jag hade tänkt mig att det skulle ta minst fem gånger att få fram den perfekta tonen – det har alla mina frissakompisar påpekat varje gång jag har pratat om min grådrömmar. Därför var jag lugn och glad. Vi gick mot rätt håll. Emma, som har läst mycket om mina hårtrauman här i bloggen, var däremot lite mer skakis. Skulle jag nu gå hem och gråta ytterligare en gång? (hehe).

 

hairhouse2

 

Men det gjorde jag såklart inte. Däremot köpte jag ett silvershampoo och beundrade mina gråa hårstrån som faktiskt fanns där mellan de bruna. Det här är för övrigt ett silvershampo jag verkligen rekommenderar. Det kostade just under 20-lappen och var värt varje öre. Innan jag kilade hemåt bokade jag tid för nästa tid om fyra dagar. 

 

hairhouse7


Den här gången
hade jag tid i Gamla Vasa. Och barnvaktskris. Fick ta med mig barnen till salongen i panik. Svettig ramlade jag in med barnen under armarna. Och här ser man verkligen vad som skiljer kundbetjäning från Kundbetjäning. Alla frissor ba ”men så roooligt, välkomna!”. Emma hämtade sin ipad från bilen och lät barnen kolla på Netflix. Och så plockade hon fram dockor de fick frisera. Bjöd på kakao och målarböcker. Kan bli så rörd snälla, godhjärtade människor (vill ännu tacka för att ni var så snälla, tack tack tack ni som jobbade den kvällen!)

 

hh1


Ändå sedan 1999
har Hairhouse med Mia Karp i spetsen funnits här i Gamla Vasa. Under alla dessa timmar jag har hängt med Emma har jag sett så otroligt snygga frisyrer (på åtta timmar hinner man se mycket). Så sjukt duktiga och kreativa typer här. På Köpmansgatan 4 hittar du dem. Att de kan hår ser man ju direkt på deras egna hår. Huhhu alltså. Så snygga hårsvall och huisiga färgningar. Här ovan var jag själv redo för gråfärg, rond två. Hade slingat håret en gång till. 

 

Och så kommer vi då till det viktigaste. Resultatet. 

 

Jag har ännu en tid bokat i mitten av november. Men jag vill ändå avge en mellanrapport så här långt. För jag var så glad att jag sjöng i bilen hemåt. Äntligen inte alls orange! Äntligen ljus! Äntligen askig!

 

hairlousevasalinn

 

Nu är det svårt att fånga den exakta färgen på bild. Egentligen är det inte fullt så här ljust. Men som ni ser. Det här är ett hår som inte ALLS skiftar i rött länge. Jag behandlar med silvershampoo som en tok och det blir bara snyggare och snyggare för varje dag som går. 

 

jjjjj

 

Och nu skulle man kanske tro att håret skulle må så himla mycket sämre av all blekning, men vet inte om det beror på att jag har behandlat så mycket med Pro Fiber-kitet jag bloggade om här, för det mår helt som vanligt – om inte bättre. Fattar inte hur det ens är möjligt. 

 

hairhouse9

 

Och här en helhetsbild. Som ni ser är roten mörk (det var mitt enda krav – jag orkar helt enkelt inte springa till frissan och färga utväxten stup i kvarten). 

Jag kan av hela mitt hjärta rekommendera Hairhouse om ni är sugna på att göra ert hår lite gråare. Och vill ni ha en bra typ att snacka med under tiden ska ni försöka få tid hos Emma. 

Nå, vad tycks?

 

Här kan ni boka tid

 

Gamla Vasa Köpmansgatan 4, 65380 Vasa
Tel. 06-3222776

Gerby, Västerskogsvägen 8, 65280 Vasa
Tel. 044-9749456

66 reaktioner till “Rapporten om det gråa håret.”

 1. Hej Linn…Grymt snyggt blev det! Och jag har faktist precis lika bra erfarenhet av Hairhouse efter att ha varit flera gånger med barnen dit och klippt mig.

 2. Emma är toppen då redan för 10 år sedan på barnläger gjorde hon succé och då hon gjorde flätskola i Eos. Kanske dags igen för frisyrtips!

 3. Hairhouse är absolut bästa stället! Flyttade till vasa 2004. Hann pröva ett flertal olika salonger innan jag ramlade in vid Hairhouse 2005. Ända sedan dess har jag gått hos där, aldrig besviken! 10 år är en lång tid. De är professionella och jätte trevliga allihop, tar sig tid att se och lyssna till sin kunds önskningar och tankar! Och ger bra råd och förslag på förändring!

  Och ditt hår är så snyggt, verkligen!!! 🙂

 4. Men guuuuuuud va snyggt! O jestas va bra kundservice, hade jag bott i trakterna hade jag definitivt vågat släpa med Saga dit efter att ha läst detta. Nästan synd att jag bor i Raseborg 😀

 5. Snyyyggt! Och håller varmt med rekommendationerna för Hairhouse, aldrig varit mer nöjd efter frissabesök än när man går dit 🙂

 6. Djiiises va snyggt!! Dethär var nog jag behövde se, I'm going gråhårig! hr länge funderat på det och inte vågat (just pga mycket röd pigment i håret) men nu tamejfan ska jag no ta o göra det! Så jäkligt snyggt ju!! O passar dej verkligen bra!

 7. Så snyggt! (från en annan askgrå) 🙂

  Använder samma silverschampoo men har problem med att topparna blir torra av det i längden… TILLS! Jag fick nys om Redkens nya Idol Blonde balsam där man själv kan justera silverpigmentet från 1-6 för önskvärd effekt. Vrider alltid korken till 6 för mest pigment, låter verka en stund i hela håret och sen, Voilà! Kall ton och mjuuukt hår igen!

  Vill man boosta sig riktigt grå/lila är Wellas "färgbomber" också värda varje slant 🙂

 8. Hej Linn…Grymt snyggt blev det! Och jag har faktist precis lika bra erfarenhet av Hairhouse efter att ha varit flera gånger med barnen dit och klippt mig.

 9. Emma är toppen då redan för 10 år sedan på barnläger gjorde hon succé och då hon gjorde flätskola i Eos. Kanske dags igen för frisyrtips!

 10. Hairhouse är absolut bästa stället! Flyttade till vasa 2004. Hann pröva ett flertal olika salonger innan jag ramlade in vid Hairhouse 2005. Ända sedan dess har jag gått hos där, aldrig besviken! 10 år är en lång tid. De är professionella och jätte trevliga allihop, tar sig tid att se och lyssna till sin kunds önskningar och tankar! Och ger bra råd och förslag på förändring!

  Och ditt hår är så snyggt, verkligen!!! 🙂

 11. Men guuuuuuud va snyggt! O jestas va bra kundservice, hade jag bott i trakterna hade jag definitivt vågat släpa med Saga dit efter att ha läst detta. Nästan synd att jag bor i Raseborg 😀

 12. Snyyyggt! Och håller varmt med rekommendationerna för Hairhouse, aldrig varit mer nöjd efter frissabesök än när man går dit 🙂

 13. Djiiises va snyggt!! Dethär var nog jag behövde se, I'm going gråhårig! hr länge funderat på det och inte vågat (just pga mycket röd pigment i håret) men nu tamejfan ska jag no ta o göra det! Så jäkligt snyggt ju!! O passar dej verkligen bra!

 14. Så snyggt! (från en annan askgrå) 🙂

  Använder samma silverschampoo men har problem med att topparna blir torra av det i längden… TILLS! Jag fick nys om Redkens nya Idol Blonde balsam där man själv kan justera silverpigmentet från 1-6 för önskvärd effekt. Vrider alltid korken till 6 för mest pigment, låter verka en stund i hela håret och sen, Voilà! Kall ton och mjuuukt hår igen!

  Vill man boosta sig riktigt grå/lila är Wellas "färgbomber" också värda varje slant 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.