5 orsaker att se Tre systrar och en berättelse

 

Inlägget är ett kommersiellt samarbete med Wasa Teater 
***

 

 

Förra veckan såg jag Tre systrar och en berättelse på Wasa Teater. Hade sett fram emot det ända sedan jag intervjuade Tove Quickström till förra Sevendays-tidningen. Pjäsen baserar sig på Lars Sunds roman som utkom ifjol. Hade inte läst boken innan, men visste att den handlade om ett gäng starka finlandssvenska kvinnor från 1900-talets mitt. Så – vad kunde egentligen gå fel?

Pjäsen tar avstamp i Jakobstad 1948. Den lokala amatörteatern ska, trots efterkrigstida armod, sätta upp Anton Tjechovs pjäs Tre systrar. ”Teaterns uppgift är att inge hopp och framtidstro!”. Sedan får vi följa huvudrollsinnehavarna Ulla-Maj, Margit och Iris genom deras liv, vardag och kriser. Graviditeter, kärlekskrångel, döden, jobbiga morsor, besvikelser och allt en ung vuxen ska tänkas ta ställning till. Vad vill man göra? Var ska man bo och vem ska man ligga med? Men också en pjäs om en teater. Som det stod i Vasabladet häromdagen: Det här är de starka kvinnornas historia

 

 

5 orsaker av se Tre systrar och en berättelse

 

 

K3 4987

Foto: Frank A. Unger

 

1. Carola Sarén. Vi har sett Sarén i mängder av bra roller tidigare. Men den här tar ändå priset. Hon är allt igenom fantastisk. Så fruktansvärt barsk, rak och hård. Men ändå så varm innerst inne. Sarén spelar alltså teaterprofessorn Mirjam Bergbom som är den som styr och ställer i teatergruppen. Det är mer eller mindre Carola Sarén som gör hela pjäsen. Teaterprofessorn är full av action, beslutsamhet och god vilja. En sådan kvinna som kan lyfta en hel by. En sådan kvinna som kan styra ett helt land mot ett modernt välfärdssamhälle. En feministisk förebild som lika gärna skulle kunna existera i dag 2015.

 

 

Foto: Frank A. Unger 

 

2. Mamman. Ulla-Maj (Tove Quickström) hittar en karl (Jonas Bergqvist) och bildar familj. Det är knappt i kassan och för få livet att gå ihop flyttar Ulla-Majs mamma (Åsa Nybo) in hos dem. Åh herregud, hon är så fruktansvärt irriterande att jag ylade av skratt varje gång hon öppnade käften. En liknande bitch har säkert aldrig existerat. Dock älskar hon sin svärson lika högt som sig själv och tycker allt vad utbildning heter är ett stort skämt. Att ”arbeit med händrin” är det enda rätta. ”Allt hade blivit så mycket bättre om Ulla-Maj hade blivit en ordentlig pojk”. En motsträvlig och besvärlig kvinna, vars liv kantats av besvikelser. Men ändå en så fantastisk karaktär. Du ser en liten glimt av hennes bullhänder i klippet ovan. 

 

 

K3 4392

 Foto: Frank A. Unger

 

3. Systerskapet. Om det är något som får mig att rysa, så är det Johan Aspelins rollfigur Göran. Tänk hur män i alla tider ha fått härja fritt (läs ligga runt och bete sig allmänt vidrigt). Han är en ”charmig kvinnokarl” som ”bjuder på åkturer” (läs sårar och bedrar). Okompetent som businessman och totalt värdelös som make. Tänk hur kvinnor i alla tider skyddat, plåstrat om och blundat. Trots att det delvis går till så här fortfarande, så upplever jag personligen att vi har kommit en bit på vägen. Systerskapet i pjäsen är starkt. Och det känns hoppfullt. 

När det närmar sig premiär för teatersällskapet i Jakobstad 1948 händer något förfärligt. Något som kommer att prägla alla inblandade för all framtid. Årtionden senare återförenas de och försöker förstå vad som hänt.

 

 

K3 4244

 Foto: Frank A. Unger

 

4. Den österbottniska mannen. Jag har ju skrivit mycket om honom. Och jag kan så känna igen många många grundelement i Tobias Zilliacus roll som Iris pappa (som för övrigt tävlar med Sarén om bästa rollprestation). En tystlåten, bakåtsträvande österbottnisk man som inte har haft det så lätt. Han mest säga ”ja” eller ”nej” och är negativt inställd till allt nytt. Men likväl står han där, lagom obekväm med en ros i hand, när hans dotter gör premiär på Svenska Teatern i Helsingfors. Zilliacus är den som ger ordentlig tyngd åt hela pjäsen. Med honom kom allvaret och djupet, bland alla dialektala garv. Men visst får man skratta åt gubbfånen också. 

 

 

K3 5028 1

 Foto: Frank A. Unger

 

5. Den efterkrigstida vardagen. Varje gång jag kommer i kontakt med -40, -50, -60-talets Finland vill jag ha mer. Just det där brytningsskedet när Finland blir ett modernt land, ett välfärdssamhälle att räkna med. När ett lands byggs upp från grunden och framtidstron vaknar till liv. Dagen efter jag sett pjäsen beställde jag boken. Att vara intresserad av krigshistoria är jag värdelös på, men de vanliga människornas berättelser från den efterkrigstida vardagen behöver jag höra mer av. Wasa Teater har den här gången fångat det i blod, skratt och tobaksrök. 

 

 

Här kan du se spelplanen.

 

 

TÄVLING: VINN TVÅ BILJETTER

Vinn en kväll på teatern tillsammans med en kompis. Skriv en kommentar här under inlägget där du berättar vem du vill se ”Tre systrar och en berättelse” tillsammans med. Jag lottar ut två biljetter på måndag. Ni kan gå 26.11, 27.11 eller 28.11. Som hittat för en trevlig lillajulsdejt!

216 reaktioner till “5 orsaker att se Tre systrar och en berättelse”

 1. Tycker pjäsen verkar vara riktigt proffsig och underhållande. Jag skulle bli väldigt glad om jag fick bjuda med min kompis på teater!

 2. Ååå, jag skulle gärna komma till Vasa och gå på teater med mina 2 systrar…då kunde vi se pjäsen alla 3 tillsammans!<3

 3. För länge sen har min kära sambo lovat mig att komma med på denna pjäs, lika österbottniskt "riktiga karar gar int på teater" blir han ändå när det väl kommer till kritan och jag för på tal att den går NU. Så jag skulle alltså tvinga med min sambo. För riktiga karar behöver även kultur.

 4. Jag skulle bjuda med min man. Det börjar vara väldigt länge sen vi varit ut tillsammans, bara vi två, utan barn.

 5. Jag skulle absolut gå på teater med min man. Vi har sist varit "ute" tillsammans på våren 2013. Så det börjar vara på tiden att damma av finkläderna 😀

 6. Medan jag läste tänkte jag nää-ää, nu får nog den skitiga ekonomin ta sig, denhär teatern vill jag se! Åså kommer du med TÄVLING!! Jag skulle åka med min man, mest för att han e bäst, men också för att han blev finländsk medborgare i år och vad passar nu bättre än att gå på teater då för att fira!

 7. Åh! Jag skulle ta med min man, varit så mycket på sistone att vi inte hunnit gå på några dejter på länge, dessutom skulle han aldrig komma på idén att köpa teaterbiljetter själv fast jag vet att han uppskattar det.

 8. Oj den här pjäsen har jag redan hört mycket gott om. Jag skulle så gärna vilja se den. Om jag har lyckan att vinna dessa två biljetter skulle jag bjuda med min syster, tycker det skulle passa bra

 9. Skulle gärna gå och se pjäsen med min sambo. Vi har aldrig varit på teater tillsammans så det skulle vara en liten nytändning 😛

 10. Jag skulle bjuda med med en vän som vi skulle ha en trevlig kväll med och som skulle förtjäna en liten tjejkväll!!

 11. Känner igen mig i en av kommentarerna ovan, med att försöka få med den österbottniska mannen på teater.. så jag sku helt klart ta med sambon, som faktiskt är intresserad av gamla krigshistorier. Recensionen va suverän btw!

 12. Jag skulle gå med min kompis. Vi hade tänkt gå på teater tidigare i höst och se ”Den besynnerliga händelsen med hunden om natten” men det blev aldrig av. Den här pjäsen skulle också vara rolig att gå och se.

 13. Skulle ta med min farmor, en förtjusande 86 årig lady som själv spenderat många år av sin fritid som teaterdam, hon skulle verkligen behöva få se denna fantastiska pjäs

 14. För två år sen gav jag i födelsedagspresent åt min syster att vi skulle gå på teater när det kom nån intressant pjäs. Intressanta pjäser har kommit och gått men ännu har vi inte varit på teater. Syrran fyller dessutom (igen) 29.11 så vann jag hade jag så klart tagit med henne på teaterkväll så att det äntligen blev av!

 15. Jag hade bestämt mej för att inte se pjäsen, men det där lät ju så otroligt bra 🙂 Hoppas jag får bjuda med mej min guddotters morsa, hon behöver komma ut och luftas lite 😉

 16. Vinner jag blir det min sambo som får bli mitt sällskap. Vi är nog båda i behov av ett riktigt garv och att få leva sig in i en annan värld efter en vecka med mycket bekymmer bakom oss.

 17. Oj vad det är längesen jag varit och sett någon pjäs. Denna sku va perfekt som isbrytare. Jag skulle ta med mig pojkvännen för att se nå annat än hemmets vita (bruna) väggar.

 18. Jag skulle vilja se Tre Systrar med mina två systrar Ellen & Eva ❤ Vi är tre systrar som behöver & förtjänar en andningspaus i vardagen i form av en avkopplande teaterkväll 🙂

 19. Jag skulle så gärna se pjäsen tillsammans med min barndomskompis som efter en treårig fängelsedom nu äntligen är hemma igen. Detta skulle vara guld för oss!

 20. Jag behöver ingen lott (var redan på press) fin recension mycket bättre än den i papperstidningen! Den sjätte orsaken att se pjäsen är alla skåp! 🙂 Så smart snygg (teaterklassisk) lösning på miljöbytet. Och jo jag måste nog se den en gång till fantastiska roller och så gotta mig i alla detaljer!

 21. Tack för ett bra inlägg ! och hela "Sevendays grejen" är toppen, alla bloggar under samma tak …för en som var med då miniräknaren var en stor grej. Vinner jag biljetterna då bjuder jag med mig en vän som har ett stort och varmt hjärta. Är så lycklig lottad att jag har flera, därmed ingen nämd.

 22. Jag skulle gärna bjuda med min mamma ❤ Vi har nästan alltid barnen kring oss när vi träffas så det vore kul att få vara riktigt på tumis med henne. Dessutom vet jag inte ens om hon besökt Wasa Teater överhuvudtaget!

 23. Jag skulle definitivt ta min man med mig! Han är på teater ganska sällan, eftersom han snällt varit hemma med kidsen då jag gått med mina väninnor.

 24. Min nära vän och arbetskollega. Vi behöver verkligen något som piggar upp vardagen i detta mörka novembermörker.

 25. Ojoj nu blev jag verkligen inspirerad att gå på teater! Jag skulle överraska min mamma; hon som alltid finns där och har ett hjära av guld!

 26. Hej och oj va roligt att läsa om pjäsen! Bara måste se den på ett eller annat vis. Är själv från Jeppis och har två systrar så

 27. Jag skulle ta med min kille på teater. När man är studerande är det sällan man unnar sig något kul så en liten tearerkväll skulle sitta perfekt!

 28. Jag skulle ta med min lillebror för att han är bäst och för att jag aldrig har råd med att bjuda honom på något riktigt skoj!

 29. Jag vill givetvis gå med min chilenska man! Vi brukar ge varandra upplevelser i gåva istället för saker. Jag har försökt komma på saker att göra med honom som får honom att integreras och lära känna kulturen här bättre. Det här skulle vara perfekt! 🙂

 30. Jag vill givetvis gå med min chilenska man! Vi brukar ge varandra upplevelser i gåva istället för saker. Jag har försökt komma på saker att göra med honom som får honom att integreras och lära känna kulturen här bättre. Det här skulle vara perfekt! 🙂

 31. Min man såklart! ❤ Den stressigaste perioden i vårt jobb börjar nu så vi hinner knappt ses före jul. En teaterkväll vore toppen!

 32. Det här låter som den perfekta kvällen för mig och min väninna! Det är längesen vi träffats så vi har mycket snack att ta igen och det skulle passa perfekt under bilresan tur/retur till Vasa. Sen på teatern skulle vi småbarnsmammor njuta förträffligt av att få sitta tysta i lugn och ro och se på pjäsen.

 33. Skulle gå med min bästa vän! För hon bor ute i skogarna, så de sku va bra att kom och lufta sig in till stora staden ibland 😉

 34. Eftersom jag har tre systrar och vi har många berättelser…vill jag gärna ta med mej min äldsta syster på teater. Hon är min förebild, min idol och min hjälte. Så det får bli hon och jag!

 35. Jag skulle bjuda med min härliga mamma! Själv har jag mest suttit hemma efter förlossning och mamma är deltidspermitterad just nu. Vi behöver lite pepp i höstdeppen (det gråa vädret, vardagen) och komma ut och få inspiration av fantastiska, starka kvinnor som vi förstås också är – innerst inne. Måste väcka dess till liv igen!

 36. Om turen är på min sida skulle jag ta med min kära mor. Sällan hon unnar sig att gå på teater, så dethär skulle vara ett bra tillfälle!

 37. Jag skulle ta med min sambo…eller min syster…eller grannfrun.. Oj, oj, svårt att välja. Men förhoppningsvis måste jag välja en av dem 😉

 38. Min sambo och jag ser våra arbetskamrater mera än varandra emellanåt. Skulle vara kul att överraska honom, där vi kunde få egentid tillsammans, med teater som vi båda älskar 🙂

 39. En teaterkväll med sambon skulle sitta fint, länge sedan vi var ute på tumis. Alternativ min kompis, som vi kör "kulturtantsgrejor" med!

 40. Min man skulle jag bjuda med och ifall vi inte lyckas få barnvakt så han hamnar att vara hemma, så skulle jag bjuda min kompis Linda som flyttat till Vasa och som jag därför träffar alltför sällan.

 41. Jag sku vill gå med min man som kommer hem från jobbresa 27.11 å ha varit borta i 3 veckor,, sku va kul att få göra något på tumis då han kommer hem!

 42. Jag sku bjuda med min man som kommer hem från jobbresa 27.11 då har han vari 3 veckor bort. Sku va kul att börja med lite tumis tid!

 43. Jag klarar inte av att läsa köpta blogginlägg. Hur vet jag vad du Linn egentligen tycker när det är ett "kommersiellt samarbete"? Hur "saltade" är dina lovord för att du får betalt? Är det bara för mig det är problematiskt?

  1. Hej Lina, du kan lita på mig! Jag gör inga kommersiella samarbeten som går emot min egen moral och etik. Men är det problematiskt – vänligen hoppa över till följande vblfie, hehe.

 44. Den här pjäsen har jag ju tänkt gå och se!! Skulle bjuda min väninna som studerar och har därmed inte mycket extra cash att sätta på teaterbiljetter!

 45. Jag skulle bjuda min man om jag vann. Vi väntar vårt tredje barn och jag undrar om vår berättelse blir om tre systrar eller 2 och 1 😉

 46. Skulle ta med min syster som tänker på alla andra före sig själv så nu tycker jag att det e dags att någon tänker på henne.

 47. Efter alla resensioner av denna pjäs blir jag bara mer och mer snål att se den. Skulle ta med en annan stark kvinna 🙂

 48. Blev verkligen sugen på att se pjäsen efter jag läst detta! Skulle ta med nån av mina vänner som har passligt, alla lika fina och värda 1000 teaterkvällar 🙂

 49. Tycker pjäsen verkar vara riktigt proffsig och underhållande. Jag skulle bli väldigt glad om jag fick bjuda med min kompis på teater!

 50. Ååå, jag skulle gärna komma till Vasa och gå på teater med mina 2 systrar…då kunde vi se pjäsen alla 3 tillsammans!<3

 51. För länge sen har min kära sambo lovat mig att komma med på denna pjäs, lika österbottniskt "riktiga karar gar int på teater" blir han ändå när det väl kommer till kritan och jag för på tal att den går NU. Så jag skulle alltså tvinga med min sambo. För riktiga karar behöver även kultur.

 52. Jag skulle bjuda med min man. Det börjar vara väldigt länge sen vi varit ut tillsammans, bara vi två, utan barn.

 53. Jag skulle absolut gå på teater med min man. Vi har sist varit "ute" tillsammans på våren 2013. Så det börjar vara på tiden att damma av finkläderna 😀

 54. Medan jag läste tänkte jag nää-ää, nu får nog den skitiga ekonomin ta sig, denhär teatern vill jag se! Åså kommer du med TÄVLING!! Jag skulle åka med min man, mest för att han e bäst, men också för att han blev finländsk medborgare i år och vad passar nu bättre än att gå på teater då för att fira!

 55. Åh! Jag skulle ta med min man, varit så mycket på sistone att vi inte hunnit gå på några dejter på länge, dessutom skulle han aldrig komma på idén att köpa teaterbiljetter själv fast jag vet att han uppskattar det.

 56. Oj den här pjäsen har jag redan hört mycket gott om. Jag skulle så gärna vilja se den. Om jag har lyckan att vinna dessa två biljetter skulle jag bjuda med min syster, tycker det skulle passa bra

 57. Skulle gärna gå och se pjäsen med min sambo. Vi har aldrig varit på teater tillsammans så det skulle vara en liten nytändning 😛

 58. Jag skulle bjuda med med en vän som vi skulle ha en trevlig kväll med och som skulle förtjäna en liten tjejkväll!!

 59. Känner igen mig i en av kommentarerna ovan, med att försöka få med den österbottniska mannen på teater.. så jag sku helt klart ta med sambon, som faktiskt är intresserad av gamla krigshistorier. Recensionen va suverän btw!

 60. Jag skulle gå med min kompis. Vi hade tänkt gå på teater tidigare i höst och se ”Den besynnerliga händelsen med hunden om natten” men det blev aldrig av. Den här pjäsen skulle också vara rolig att gå och se.

 61. Skulle ta med min farmor, en förtjusande 86 årig lady som själv spenderat många år av sin fritid som teaterdam, hon skulle verkligen behöva få se denna fantastiska pjäs

 62. För två år sen gav jag i födelsedagspresent åt min syster att vi skulle gå på teater när det kom nån intressant pjäs. Intressanta pjäser har kommit och gått men ännu har vi inte varit på teater. Syrran fyller dessutom (igen) 29.11 så vann jag hade jag så klart tagit med henne på teaterkväll så att det äntligen blev av!

 63. Jag hade bestämt mej för att inte se pjäsen, men det där lät ju så otroligt bra 🙂 Hoppas jag får bjuda med mej min guddotters morsa, hon behöver komma ut och luftas lite 😉

 64. Vinner jag blir det min sambo som får bli mitt sällskap. Vi är nog båda i behov av ett riktigt garv och att få leva sig in i en annan värld efter en vecka med mycket bekymmer bakom oss.

 65. Oj vad det är längesen jag varit och sett någon pjäs. Denna sku va perfekt som isbrytare. Jag skulle ta med mig pojkvännen för att se nå annat än hemmets vita (bruna) väggar.

 66. Jag skulle vilja se Tre Systrar med mina två systrar Ellen & Eva ❤ Vi är tre systrar som behöver & förtjänar en andningspaus i vardagen i form av en avkopplande teaterkväll 🙂

 67. Jag skulle så gärna se pjäsen tillsammans med min barndomskompis som efter en treårig fängelsedom nu äntligen är hemma igen. Detta skulle vara guld för oss!

 68. Jag behöver ingen lott (var redan på press) fin recension mycket bättre än den i papperstidningen! Den sjätte orsaken att se pjäsen är alla skåp! 🙂 Så smart snygg (teaterklassisk) lösning på miljöbytet. Och jo jag måste nog se den en gång till fantastiska roller och så gotta mig i alla detaljer!

 69. Tack för ett bra inlägg ! och hela "Sevendays grejen" är toppen, alla bloggar under samma tak …för en som var med då miniräknaren var en stor grej. Vinner jag biljetterna då bjuder jag med mig en vän som har ett stort och varmt hjärta. Är så lycklig lottad att jag har flera, därmed ingen nämd.

 70. Jag skulle gärna bjuda med min mamma ❤ Vi har nästan alltid barnen kring oss när vi träffas så det vore kul att få vara riktigt på tumis med henne. Dessutom vet jag inte ens om hon besökt Wasa Teater överhuvudtaget!

 71. Jag skulle definitivt ta min man med mig! Han är på teater ganska sällan, eftersom han snällt varit hemma med kidsen då jag gått med mina väninnor.

 72. Min nära vän och arbetskollega. Vi behöver verkligen något som piggar upp vardagen i detta mörka novembermörker.

 73. Ojoj nu blev jag verkligen inspirerad att gå på teater! Jag skulle överraska min mamma; hon som alltid finns där och har ett hjära av guld!

 74. Hej och oj va roligt att läsa om pjäsen! Bara måste se den på ett eller annat vis. Är själv från Jeppis och har två systrar så

 75. Jag skulle ta med min kille på teater. När man är studerande är det sällan man unnar sig något kul så en liten tearerkväll skulle sitta perfekt!

 76. Jag skulle ta med min lillebror för att han är bäst och för att jag aldrig har råd med att bjuda honom på något riktigt skoj!

 77. Jag vill givetvis gå med min chilenska man! Vi brukar ge varandra upplevelser i gåva istället för saker. Jag har försökt komma på saker att göra med honom som får honom att integreras och lära känna kulturen här bättre. Det här skulle vara perfekt! 🙂

 78. Jag vill givetvis gå med min chilenska man! Vi brukar ge varandra upplevelser i gåva istället för saker. Jag har försökt komma på saker att göra med honom som får honom att integreras och lära känna kulturen här bättre. Det här skulle vara perfekt! 🙂

 79. Min man såklart! ❤ Den stressigaste perioden i vårt jobb börjar nu så vi hinner knappt ses före jul. En teaterkväll vore toppen!

 80. Det här låter som den perfekta kvällen för mig och min väninna! Det är längesen vi träffats så vi har mycket snack att ta igen och det skulle passa perfekt under bilresan tur/retur till Vasa. Sen på teatern skulle vi småbarnsmammor njuta förträffligt av att få sitta tysta i lugn och ro och se på pjäsen.

 81. Skulle gå med min bästa vän! För hon bor ute i skogarna, så de sku va bra att kom och lufta sig in till stora staden ibland 😉

 82. Eftersom jag har tre systrar och vi har många berättelser…vill jag gärna ta med mej min äldsta syster på teater. Hon är min förebild, min idol och min hjälte. Så det får bli hon och jag!

 83. Jag skulle bjuda med min härliga mamma! Själv har jag mest suttit hemma efter förlossning och mamma är deltidspermitterad just nu. Vi behöver lite pepp i höstdeppen (det gråa vädret, vardagen) och komma ut och få inspiration av fantastiska, starka kvinnor som vi förstås också är – innerst inne. Måste väcka dess till liv igen!

 84. Om turen är på min sida skulle jag ta med min kära mor. Sällan hon unnar sig att gå på teater, så dethär skulle vara ett bra tillfälle!

 85. Jag skulle ta med min sambo…eller min syster…eller grannfrun.. Oj, oj, svårt att välja. Men förhoppningsvis måste jag välja en av dem 😉

 86. Min sambo och jag ser våra arbetskamrater mera än varandra emellanåt. Skulle vara kul att överraska honom, där vi kunde få egentid tillsammans, med teater som vi båda älskar 🙂

 87. En teaterkväll med sambon skulle sitta fint, länge sedan vi var ute på tumis. Alternativ min kompis, som vi kör "kulturtantsgrejor" med!

 88. Min man skulle jag bjuda med och ifall vi inte lyckas få barnvakt så han hamnar att vara hemma, så skulle jag bjuda min kompis Linda som flyttat till Vasa och som jag därför träffar alltför sällan.

 89. Jag sku vill gå med min man som kommer hem från jobbresa 27.11 å ha varit borta i 3 veckor,, sku va kul att få göra något på tumis då han kommer hem!

 90. Jag sku bjuda med min man som kommer hem från jobbresa 27.11 då har han vari 3 veckor bort. Sku va kul att börja med lite tumis tid!

 91. Jag klarar inte av att läsa köpta blogginlägg. Hur vet jag vad du Linn egentligen tycker när det är ett "kommersiellt samarbete"? Hur "saltade" är dina lovord för att du får betalt? Är det bara för mig det är problematiskt?

  1. Hej Lina, du kan lita på mig! Jag gör inga kommersiella samarbeten som går emot min egen moral och etik. Men är det problematiskt – vänligen hoppa över till följande vblfie, hehe.

 92. Den här pjäsen har jag ju tänkt gå och se!! Skulle bjuda min väninna som studerar och har därmed inte mycket extra cash att sätta på teaterbiljetter!

 93. Jag skulle bjuda min man om jag vann. Vi väntar vårt tredje barn och jag undrar om vår berättelse blir om tre systrar eller 2 och 1 😉

 94. Skulle ta med min syster som tänker på alla andra före sig själv så nu tycker jag att det e dags att någon tänker på henne.

 95. Efter alla resensioner av denna pjäs blir jag bara mer och mer snål att se den. Skulle ta med en annan stark kvinna 🙂

 96. Blev verkligen sugen på att se pjäsen efter jag läst detta! Skulle ta med nån av mina vänner som har passligt, alla lika fina och värda 1000 teaterkvällar 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.