Säg inte åt någon, men.

I dag slogs nytt värmerekord för december (igen!). Dryga 11 grader uppmättes någonstans, minns inte var. Och det är ju förstås oroväckande om man analyserar riktigt ordentligt. Men om vi bara utgår från mitt egoistiska perspektiv, så är det fantastiskt.

Varje gång någon beklagar sig över vintervädret 2015 (regnet, mörkret, icke-snön etc.) nickar jag medlidande och ler snällt. Påhittade fraser som ”jaaa, verkligen, det nog skulle vara så bra med lite snö, om inte annat så för ljuuuuset” ramlar opassande ur min mun och jag nödljuger så tungan blir svart i mun på mig (det är ju inte riktigt rumsrent att tycka att det här vädret är SÅ mycket bättre). Jag vet inte vad det är med mig, men snön och jag funkar bara inte. I smyg tycker jag det här är det bästa vintervädret. Så som det är nu.

Ingen snö att skotta! Ingen smält snö i tamburen! Inga oplogade vägar! Ingen osäkerhet i trafiken! Inga oplogade trottoarer. Ingen snö i glappet mellan byxor och skor. Inga isande vindar. Inga plogbilsvallar på Beckbruksgatan. Det må vara lite mörkt då. 

För man kan cykla till jobbet. Man kan gå med sneakers till jobbet. Man kan vänta med att ta fram vinterjackan. Man kan existera utan att frysa (utan att ens ha långkalsonger!). Man kan gå utan mössa. Man behöver aldrig skrapa rutorna på bilen. Och man kan jogga med avslappnade ben. Fast till parken om man så vill – för den är inte igensnöad! Allt är som en förlängd höst. Visst visst, med lite regn och mörker och så, men ändå utan snöhelvetet. 

Men det håller vi mellan oss, va?

 

vinter3

vinter2

vinter4

14 reaktioner till “Säg inte åt någon, men.”

  1. Ha, vågar nästan inte skriva ut detta, men jag känner PRECIS samma sak. Brukar också hålla med när folk tycker att det är så "hemskt" väder nu. Fast jag inte alls tycker så. Vi firar jul i Tyskland och här är 14-15 grader nu. Älskar det!

  2. Vasaborna kunde dock lära sig ANVÄNDA REFLEX!! Det finns inget värre än att köra till jobbet denhär tiden på året. Varje morgon hinner man få hjärtat i halsgropen minst en gång!

  3. Känner så igen det där! Man slipper skrynkla ihop sig till en skrutt mot kölden. Och löpningen är underbar då det ej är halt. Kunde vara utan leran dock.

  4. Ha, vågar nästan inte skriva ut detta, men jag känner PRECIS samma sak. Brukar också hålla med när folk tycker att det är så "hemskt" väder nu. Fast jag inte alls tycker så. Vi firar jul i Tyskland och här är 14-15 grader nu. Älskar det!

  5. Vasaborna kunde dock lära sig ANVÄNDA REFLEX!! Det finns inget värre än att köra till jobbet denhär tiden på året. Varje morgon hinner man få hjärtat i halsgropen minst en gång!

  6. Känner så igen det där! Man slipper skrynkla ihop sig till en skrutt mot kölden. Och löpningen är underbar då det ej är halt. Kunde vara utan leran dock.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.