Trettioåringarnas år i år.

3

5


Som jag redan
skrev en gång tidigare, så är det verkligen trettioåringarnas år i år. Tror att det här året, mer eller mindre, kommer att gå ut på att gå på trettioårsfest. Så gjorde jag också i går under årets sista dag. Preggo-Malin bjöd på sjukt god middag och minst lika gött gäng i Vörå. Som ni ser fick barnen följa med, så det blev varken sent eller vilt. Men lika kul för det! Tror för övrigt det här var första året barnen var vakna till tolvslaget.

I dag fick jag vakna till månadens sista dag av kött. Vi har både bacon och kyckling i kylen som vi inte hann få slut innan det bytte år. Och eftersom avsikten var klimatsmart ätande, så är det bättre att äta upp än slänga. Så i dag ska det slut! Vi började redan med bacon och ägg till nyårsfrullen. 

Funderar nu på huruvida jag alls ska informera barnen om min avsikt med köttfriheten. Skulle vara så kul att se om de alls märker någon skillnad. Min gissning är att de inte skulle märka någon skillnad.

Igår på kalaset åt vi världens, världens bästa älgstek (Ronnie är ju numera Älg-Ronnie). Det är några av mina framtidsvisioner efter 40. Att gå med i ett jaktlag. Om det nödvändigtvis är kött man ska äta, så är det väl just vilda, glada älgstekar det borde vara.

Ja, och gott nytt år på er! Det här blir kanon!

4 reaktioner till “Trettioåringarnas år i år.”

  1. Jag sluta ju äta kött och jag lagar inte mat med kött (och jag är den enda som lagar mat hos oss). Jag berätta inte åt barnen före för tänkte att det på nåt sätt sku ha blivit så stort då och då sku det ha kommit motstånd. Berätta kanske 2-3 veckor senare att jag inte mera äter kött och då var det ingen grej för dem mera och de har nog inte en ända gång frågat eller bett efter nåt köttigt, förutom korv då, som de nångång ätit på nån marknad.

  2. Jag sluta ju äta kött och jag lagar inte mat med kött (och jag är den enda som lagar mat hos oss). Jag berätta inte åt barnen före för tänkte att det på nåt sätt sku ha blivit så stort då och då sku det ha kommit motstånd. Berätta kanske 2-3 veckor senare att jag inte mera äter kött och då var det ingen grej för dem mera och de har nog inte en ända gång frågat eller bett efter nåt köttigt, förutom korv då, som de nångång ätit på nån marknad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.