Världens bästa pizza.

Och så undrar ni förstås hur det går med den vegetariska maten. Tackar som frågar! Lunchen gick som på räls igår. Vi åt en mycket välsmakande mixad soppa på morot, potatis, purjo, basilika och philadelphia. Alla åt med mycket god aprit.

Vid middagen kan man kanske säga att det gick åt helvete. Jag gjorde en pasta med kikärter, broccoli och kokosmjölk. ”Åhh fyyy, så läbbigt” sa Matheo om ärterna – och det säger han nog inte så ofta om den mat jag lagar. Så det där med kikärter var ingen höjdare. Så där satt han och pillade i sig pastaskruvarna med stor motvilja. Betyget blev -2 (inte är nu broccoli direkt hans favorit heller, även om jag promt försöker göra det till det).

Meeeen så blev det måndag. Och inte vilken måndag som helst, utan pizzamåndag. Det blev en av de godaste pizzorna på flera år. Och publiken jublade!

 

18

Linkkus fantastiska måndagspizza

 

Botten: 2 dl vatten, 2/3 paket jäst, 1 tsk salt, 4 msk olivolja, 5 dl vetemjöl. 

Blanda ner jästen i fingervarmt vatten och tillsätt sedan i salt och olivolja. Rör ner mjölet lite i taget. Knåda degen och låt sedan jäsa under duk i en dryg halvtimme.

Tomatsås: Här råkade jag ha American BBQ Sauce hemma, så jag blandade två delar tomatkross med en del BBQ-sås. Och skivade ner ett par vitlöksklyftor. Och peppar på det. Smetade ut över hela degen.

Fyllning: Chevréost, pestoklickar, oliver, körsbärstomater, champinjoner, rödlök, ananas (kvarleva från lördagens Minecraft-fest) och riven ost. In en kvart i 200 grader. När den var klar dränkte vi i klippt basilika. Och drack rödvin till. Matheo gav 5 poäng av 5. Milea gav 10. Skål!

10 reaktioner till “Världens bästa pizza.”

  1. Jag har varit utan kött i några månader (inga som helst problem) och måste tipsa om bästa vegetariska pizzatoppingen; kronärtskocka! Alltså hjärtan av kronärtskocka i olja som finns på burk, helt otippat men SJUKT gott. Riv den i bitar på pizzan och in i ugnen.

    1. Han vet bara inte om det ännu, att han innerst inne gillar kikärter! Vi får jobba på det. Själv tyckte jag det var super! Tack för hjälpen!

  2. Oj, dela gärna fler vegetariska recept! Har inte köttfri månad, men har i alla fall (till mannens stora glädje – not!) tänkt köra åtminstone en köttfri dag i veckan. MEN DET ÄR JU SÅ SVÅRT ATT KOMMA PÅ NÅGOT ATT LAGA!

  3. Jag har varit utan kött i några månader (inga som helst problem) och måste tipsa om bästa vegetariska pizzatoppingen; kronärtskocka! Alltså hjärtan av kronärtskocka i olja som finns på burk, helt otippat men SJUKT gott. Riv den i bitar på pizzan och in i ugnen.

    1. Han vet bara inte om det ännu, att han innerst inne gillar kikärter! Vi får jobba på det. Själv tyckte jag det var super! Tack för hjälpen!

  4. Oj, dela gärna fler vegetariska recept! Har inte köttfri månad, men har i alla fall (till mannens stora glädje – not!) tänkt köra åtminstone en köttfri dag i veckan. MEN DET ÄR JU SÅ SVÅRT ATT KOMMA PÅ NÅGOT ATT LAGA!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.