Den tysta pressen.

img 9912 pola


Plötsligt ser jag
att det är fler som harn grubblat om barnfrågan. Peppe Öhman skriver om ”rätt tid att skaffa barn”. Inlägget bottnade i Smulans osug på att bli mamma. Så här skriver hon om sig själv och sina kompisar i sin blogg:

 

”Vår kollektiva osugenhet på barn och hur man liksom skjuter framåt beslutet hela tiden. Jag är liksom på ”jag ska bara åka till Italien i sommar och hitta drömjobbet före jag är 30-stadiet” Alltså hur tänker ni kring detta? Vi är 27, going on 28 och känner en tyst press från omgivningen. Ändå känner vi oss som barn. ”27 är så junnu”

 

På tal om det så såg jag en intressant kolumn av Annika Leone på Kit igår. ”Ja, mammor blir allt äldre. Men att vara barnlös är inte alltid ett frivilligt val”. Den kan ni ta som ett lästips denna morgon. 

2 reaktioner till “Den tysta pressen.”

  1. Dina barninlägg tangerar lite vårt poddavsnitt som handlar om det här med barnfrågan och människors kommentarer kring när man borde skaffa barn.

  2. Dina barninlägg tangerar lite vårt poddavsnitt som handlar om det här med barnfrågan och människors kommentarer kring när man borde skaffa barn.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.