Fredagsbiff i vegoari.

29

27

28


Om det är något
jag är totalt ointresserad av så är det att hitta en massa komplement för kött under min köttfria månad (att liksom ersätta köttet med något som påminner om kött). Men så var det fredag och jag fick ett plötsligt sug efter fredagsbifun. Så jag var helt enkelt tvungen att fixa till lite sojastrimlor. Missade med att klämma ut all vätska efter kokningen, så barnen tyckte det var ett ”ovanligt vattnigt chött”. 

Men i övrigt gjorde jag en marinad bestående av rödvin, soja, chili, vitlök, salt och peppar. Men tyckte ändå det fattades lite syrlighet (sojastrimlor tenderar ju vara lite så där sötaktiga i smaken) så jag klämde över en halv lime medan jag stekte. Rostade potatis, morötter, rödlök och batat i ugnen. Och så lite dipp och sallad och rödvin till. 

Barnen var skeptiska till ”köttet”, men de åt motvilligt när jag mutade med popcorn till efterrätt. Första gången vi inte hurrade i salighet efteråt. Måste komma ihåg att liksom pressa vätskan ur sojan nästa gång det nalkas fredagsbiff. Men visst fasen var det gott!

Så det är med flaggan i topp vi går in i vecka 2. I dag på lunchen fuskade jag för första gången med fisk på Svenska klubben (se sällskap på bild 1). Men det får man för det är jag som gör reglerna. Ha!

12 reaktioner till “Fredagsbiff i vegoari.”

 1. Jag kan bara inte låta bli att tipsa om ett par komplement trots att du skriver att du är totalt ointresserad. Finns en hel del goda med mina absoluta favoriter är quorn burgare (minns inte märket med det står just quorn-burgare på orange bakgrund) Även hälsans köks vege schnitzel är god. Testa, testa!!! Alla i vår familj äter dessa med god aptit.
  Jag var själv vegetarian i 13 år men började äta fisk och så småningom också kött då jag började vänta första barnet. Jag var väl lite lat i kombination med orolig för att fostret säkert skulle få i sig alla essentiella aminosyror. Nuförtiden äter jag fortsättningsvis allt men helst vege och jag fortsätter att vara lat då det kommer till matlagning samtidigt som jag vill få i mig hälsosam och näringsrik mat. Knepig kombo. Äter helst mat gjort från grunden men dessa halvfabrikat, bland andra, i frysen är fantastiska då det kniper -vilket det gör lite för ofta för den här latmasken.
  Jättebra att inspirera genom att köra vege-månad. Tummen upp!

  1. Fyfn vad jobbig jag är nu men glömde viktigt tips (som du inte vill ha, muahaha 😉 quornfärs!!! Sjukt bra att byta ut köttfärs mot quornfärs! I de flesta rätter, förutom köttbullar eller köttfärslimpa då typ, märks det knappt nån skillnad. Jag lovar!

 2. hej! Nu när du är inne på vegetariskt tema vill jag bara komma med en egen erfarenhet av produkten Quorn. Har inte följt med här på bloggen så supernoga på sistone så vet inte om du tagit upp detta i något recept eller annars känner till/testat Quorn men för mig blev det en något skrämmande besvikelse: Spyr upp hela alltet efter en quornmåltid medan alla andra som ätit av samma vara mår hur bra som helst. Och mår pyton i timtal. Allergi? Förgiftning? Ingen aning. Men vill alltså varna för denna risk och kanske också höra mig för ifall någon bland dina kontakter/bloggläsare vet något om detta. Så: Quorn, hiss eller diss? Annars två tummar upp för vegemat!!

 3. Edit: Oj, såg just quornkommentaren ovan 🙂 ämnet får gärna diskuteras mera, vet ju inte om det bara är jag som är konstig…

 4. Jag kan bara inte låta bli att tipsa om ett par komplement trots att du skriver att du är totalt ointresserad. Finns en hel del goda med mina absoluta favoriter är quorn burgare (minns inte märket med det står just quorn-burgare på orange bakgrund) Även hälsans köks vege schnitzel är god. Testa, testa!!! Alla i vår familj äter dessa med god aptit.
  Jag var själv vegetarian i 13 år men började äta fisk och så småningom också kött då jag började vänta första barnet. Jag var väl lite lat i kombination med orolig för att fostret säkert skulle få i sig alla essentiella aminosyror. Nuförtiden äter jag fortsättningsvis allt men helst vege och jag fortsätter att vara lat då det kommer till matlagning samtidigt som jag vill få i mig hälsosam och näringsrik mat. Knepig kombo. Äter helst mat gjort från grunden men dessa halvfabrikat, bland andra, i frysen är fantastiska då det kniper -vilket det gör lite för ofta för den här latmasken.
  Jättebra att inspirera genom att köra vege-månad. Tummen upp!

  1. Fyfn vad jobbig jag är nu men glömde viktigt tips (som du inte vill ha, muahaha 😉 quornfärs!!! Sjukt bra att byta ut köttfärs mot quornfärs! I de flesta rätter, förutom köttbullar eller köttfärslimpa då typ, märks det knappt nån skillnad. Jag lovar!

 5. hej! Nu när du är inne på vegetariskt tema vill jag bara komma med en egen erfarenhet av produkten Quorn. Har inte följt med här på bloggen så supernoga på sistone så vet inte om du tagit upp detta i något recept eller annars känner till/testat Quorn men för mig blev det en något skrämmande besvikelse: Spyr upp hela alltet efter en quornmåltid medan alla andra som ätit av samma vara mår hur bra som helst. Och mår pyton i timtal. Allergi? Förgiftning? Ingen aning. Men vill alltså varna för denna risk och kanske också höra mig för ifall någon bland dina kontakter/bloggläsare vet något om detta. Så: Quorn, hiss eller diss? Annars två tummar upp för vegemat!!

 6. Edit: Oj, såg just quornkommentaren ovan 🙂 ämnet får gärna diskuteras mera, vet ju inte om det bara är jag som är konstig…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.