Inte ens måndagstortillan kräver sitt kött.

50


I dag kom pappan
hem från sin resa, så vi ställde till tortillafest. Och det var ju lite spännande eftersom jag fick freestyla fram en extra-sössö istället för det sedvanliga köttet. För om det är något jag motsätter mig i köket så är det recept (jag är lite underlig på det viset – jag hatar recept, så trå-håååkigt).

Alla äter ju sina supernordiska fredagstortillas på lite liknande sätt, oftast ser upplägget ut som ovan. Vi är knappast så unika om det.

Tomatsalsan gör jag av en burk körsbärstomater, en stor rödlök, några klyftor vitlök, saften från en lime, en kruka koriander, lite olivolja och en halv torkad chili (fy fan asså, vi har en massa chili från Thailand som är så sjukt stark – i dag lade vi i alldeles för mycket). Hackar alla ingredienser och låter det stå och dra en halvtimme. Så enkelt, men så to die for.

Guacamolen brukar jag göra av en mogen avokado, några vitlöksklyftor, två matskedar turkisk yoghurt, lite citronsaft och salt n pepa. Bara mosa allt till en salig blandning.

Den köttersättande blandningen gjorde jag av en burk majs, en röd paprika, en konservburk ananasbitar, en stor lök, några vitlöksskivor och lite krossade tomater. Jag skivade paprikan och stekte den med löken. Slängde över majs och ananas. Och här får jag säkert minuspoäng för att jag använde en färdig tacoblandning från butiken, men halva den slängde jag över och rörde om. Hade en halv burk tomatkross i kylen som jag slängde i av bara farten. Hade gärna haft bönor i tomatsås eller nåt, men det glömde jag. Sedan fick det dra sig en stund. Klärt!

Sedan åt vi med färska körsbärstomater, gurka, ruccola, majs, fetaost (Milken kan inte äta middagar utan fetaost), riven ost, jalapeno och turkisk yoghurt (brukar klicka lite i barnens tortilla för att undvika eldsvåda i deras små näpna munnar).

Ja, tänk att inte ens måndagstortillan behöver sitt maletköttpaket. Nog är det hurja! Fastän det är flera timmar sedan vi åt brinner den thailändska chilin fortfarande i min mun. Inte så hurja.

6 reaktioner till “Inte ens måndagstortillan kräver sitt kött.”

  1. Kornfärs med vanlig tacokrydda är ett tips att göra tortillas vegetarisk men smakar ändå rätt lika. Roligt med lite vegotips annars

  2. Annars brukar det finnas påsar med tacokrydda och torkad soja brevid de vanliga tacokryddorna som man bara kokar upp i tomatkross, superenkelt! Bra för okreativa latisar som mej som inte orkar komma på egna blandningar som du hehe.. 🙂

  3. Kornfärs med vanlig tacokrydda är ett tips att göra tortillas vegetarisk men smakar ändå rätt lika. Roligt med lite vegotips annars

  4. Annars brukar det finnas påsar med tacokrydda och torkad soja brevid de vanliga tacokryddorna som man bara kokar upp i tomatkross, superenkelt! Bra för okreativa latisar som mej som inte orkar komma på egna blandningar som du hehe.. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.