Avslappningstips.

Hej, här kommer jag med ett bra tips nu när det närmar sig läggdags. Jag är som känt en fullskalig kvällsmänniska. Skulle säkert vara hundra gånger mer produktiv om det här samhället var uppbyggt så att man skulle vara vaken om nätterna och fick sova till 10 om morgnarna. 

Ibland – eller ska vi säga oftast – är jag så upp i varv om kvällarna att jag har svårt att komma till ro. Det kanske vi kan kalla min största kamp här i livet, att gå och lägga mig så pass tidigt att jag orkar stiga upp 6.30 (the struggle is real).

Därför är det mer regel än undantag att jag måste söva mig med diverse ljud, oftast med avslappningsövningar från Folkhälsan. Har bookmarkat alla övningar i mobilen – här hittar du dem. Jag brukar så gott som alltid välja 8:an (”en avslappningsresa genom kroppen”, tror den är cirka en kvart lång). Den har funkat väldigt bra på mig, alla de femtiotals gånger jag har lyssnat på den. Blir liksom lite lugnare, lite tröttare.

Har alltid avundats folk (nå, säg Sami) som bara kan lägga sig på en kudde och somna. Luta sig tillbaka mot en vägg och börja dregla. Kan inte begripa hur Sami kan börja snarka PRECIS SAMMA SEKUND som han lägger bort mobilen om kvällarna. Det är så fräckt! Ena sekunden är han vaken och nästa är han ljusår borta. Själv seglar man på i något sorts gränsland i flera timmar.

Klockan var kring midnatt igår när vi båda var JÄTTEPIGGA och jag föreslog att vi skulle lägga på en avslappningsresa. Har blivit lite immun mot den på sistone, men ville liksom kolla hur länge det tog för Sami att komma ner från JÄTTESKRATTIG och SUPERPIGG till snarkläge. Så jag sa ”lägg dig ner” och så tryckte jag play.

Vid cirka 7:15 kom första snarket.

Man ba:

 

62

14 reaktioner till “Avslappningstips.”

 1. Uj nej, sånt där fixar jag ont. Hatar verkligen avslappnings grejsimoijsi! Såna gör mej bara stressad och pirrig i kroppen. Tur så har jag nuförtiden oftast inget problem med att somna. Annat var de i min barndom, då fick jag aldrig sömn och blev helt i panik över att "vara den enda vakna i hela världen"…

  1. Min uppfattning är att det inte stämmer, hemma hos oss är det jag som kan somna direkt jag lägger huvudet på kudden medan min man kan ligga vaken en bra stund till. Fast vet förstås inte om jag och min man bara är undantaget som bekräftar regeln.

   1. Nix, det är samma sak hos oss! Jag somnar alltid fort och var som helst, medan det är mycket svårare för min man.

 2. Det tar inte länge för mig att somna. Inte hemskt ofta i alla fall. Ibland kan jag nog ha dagar då det är helt onödigt att ens försöka!

 3. Taaaaaaaack för tipset!!! det var just de jag behövde efter ha luggit vaken flera timmar varje natt denna vecka.

 4. Uj nej, sånt där fixar jag ont. Hatar verkligen avslappnings grejsimoijsi! Såna gör mej bara stressad och pirrig i kroppen. Tur så har jag nuförtiden oftast inget problem med att somna. Annat var de i min barndom, då fick jag aldrig sömn och blev helt i panik över att "vara den enda vakna i hela världen"…

  1. Min uppfattning är att det inte stämmer, hemma hos oss är det jag som kan somna direkt jag lägger huvudet på kudden medan min man kan ligga vaken en bra stund till. Fast vet förstås inte om jag och min man bara är undantaget som bekräftar regeln.

   1. Nix, det är samma sak hos oss! Jag somnar alltid fort och var som helst, medan det är mycket svårare för min man.

 5. Det tar inte länge för mig att somna. Inte hemskt ofta i alla fall. Ibland kan jag nog ha dagar då det är helt onödigt att ens försöka!

 6. Taaaaaaaack för tipset!!! det var just de jag behövde efter ha luggit vaken flera timmar varje natt denna vecka.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.