Pink pasta.

4

 

Nu är det åter igen många dagar sedan vi har pratat om mat (har minst tre obloggade rätter i bakhuvudet). I dag ska vi prata om pink pasta som jag har uppfunnit. Ledsen för dålig bild, men hade så brådis på väg till Winis kalas. Den blev supergod och barnen tyckte förstås färgen var helfestlig. 

Detta behöver du: 3-4 färska champinjoner, en lök, ett paket halloumi, avokado, en fjärdedel av en ananas (en burk funkar säkert också), en stor rödbeta (eller 2 små), en halv lime, en burk kokosmjölk och valfri pasta.

 

 

66

Inled matchen med att koka pastavatten och pasta (här hoppas jag instruktioner är överflödiga). Fortsätt med att skiva champinjonerna, hacka löken och skära halloumin i bitar (jag gjorde små tärningar). Stek en stund. Hacka rödbeta och ananas. Rödbetan i så små bitar som möjligt, ananas lite större så de håller ihop. Släng i stekpannan. Skulle det ha varit en normal dag skulle jag ha haft i vitlök också, men nu var den rutten och smakade gammal källare.

 

67

68

 

Här kan man peppra och salta och ha sig med valfria kryddor (här får alla freestyla vilt). När allt har förvandlats till en välstekt, rosa sörja – häll då över en burk kokosmjölk och saften från en halv lime (lite beroende på feeling kan man eventuellt ha i lite mer). Själv tycker jag om supersur mat – i synnerhet när kokosmjölk är inblandad. Nedan en bild på vad jag anser vara en välstekt, rosa sörja. Dränk den i kokos och lime, yum!

 

69

 

När pastan är klar – blanda den tillsammans med såsen. Servera med mogen avokado och eventuellt parmesanost om man råkar ha sån hemma. Avokadon får under inga omständigheter tillagas, alltså uhh, det finns ingenting värre än tillagad varm avokado. Men så här blir det perfekt! Har man lite av limen kvar kan man pressa över ännu en gång. Och peppra lite på avokadon.

 

6

 

Ät och njut! 

18 reaktioner till “Pink pasta.”

 1. Tips: finns färdig tärnad rödbeta. Trevli vara 🙂 Sku aldri orka tärna den färgbomben.

  Hur gör ni så att ni får i er alla 8 essentiella aminosyror då ni kör vegetariskt? Har du läst på? Själv sku ja va lite rädd att köra vegetariskt varje dag me barn som växer. Sku int palla att sätta mig in i allt. Finns ju d som bara äter vegetariskt, men antar d läser på massor.

  1. De åtta essentiella aminosyror är väldigt enkla att få i sig genom en varierad vegansk/vegetarisk kost. Exempel på fullständigt protein från växtriket är t.ex. Hampa, quinoa och soya. Annars går det bra att kombinera olika proteiner för att få i sig de åtta essentiella aminosyrorna, t.ex. bönor & ris ger dig alla aminosyror du behöver 🙂

 2. Oj, ser snyggt ut! I egenskap av en oliiiidlig matsnobb när det kommer till italiensk mat som jag anser att ska tillredas på ett visst sätt, dvs enligt traditionella italienska recept så borde jag kanske fördomsfritt prova, även om mitt inre vilt protesterar mot kombinationen pasta och ananas. Jag har just och just accepterat avocadopasta. Men sjukt snyggt, ska prova i något skede! 🙂

 3. Tips: finns färdig tärnad rödbeta. Trevli vara 🙂 Sku aldri orka tärna den färgbomben.

  Hur gör ni så att ni får i er alla 8 essentiella aminosyror då ni kör vegetariskt? Har du läst på? Själv sku ja va lite rädd att köra vegetariskt varje dag me barn som växer. Sku int palla att sätta mig in i allt. Finns ju d som bara äter vegetariskt, men antar d läser på massor.

  1. De åtta essentiella aminosyror är väldigt enkla att få i sig genom en varierad vegansk/vegetarisk kost. Exempel på fullständigt protein från växtriket är t.ex. Hampa, quinoa och soya. Annars går det bra att kombinera olika proteiner för att få i sig de åtta essentiella aminosyrorna, t.ex. bönor & ris ger dig alla aminosyror du behöver 🙂

 4. Oj, ser snyggt ut! I egenskap av en oliiiidlig matsnobb när det kommer till italiensk mat som jag anser att ska tillredas på ett visst sätt, dvs enligt traditionella italienska recept så borde jag kanske fördomsfritt prova, även om mitt inre vilt protesterar mot kombinationen pasta och ananas. Jag har just och just accepterat avocadopasta. Men sjukt snyggt, ska prova i något skede! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.