Skapa en ny religion.

111

 

Häromdagen slöläste jag en artikel om en organisation som utlovade 5000 dollar för det bästa förslaget till en ny religion. Man fick alltså spåna fritt och sedan lämna in sitt förslag om hur religionen i fråga skulle se ut. Målsättningen var att i slutändan göra världen till en bättre plats. En filosofi som förenar mänskligheten och omfamnar det goda-ish.

Eftersom jag har massor av jobbiga saker som jag verkligen (istället) borde ta tag i, har jag förstås ägnat mycket tankeverksamhet åt det här. Jag vill ju i hemlighet bli filosof, men tyvärr är jag alldeles för ointelligent och enkel, för att inte tala om o-allmänbildad. Ja, därför passar mina tankar mest på en finlandssvensk bloggportal och inte på ett framstående universitet i Tyskland. 

I kommentarsfältet ropade förstås de flesta ”neeeej, det sista den här världen behöver är en ny religion”. Men tja, inte kan man ju hindra mina tankar om en ny schysst religion. Jag tror nämligen den skulle kunna innehålla:

– Ett tydligt erkännande om att varje människa är både ond och god. Och att båda sidorna på något sätt ska få plats. Utan att det går ut över andra personer.

– Din magkänsla är din gud.

– Naturen och framtiden är helig (här är jag för obegåvad för att förklara vad jag menar, men tänker alltså att man inom denna högst skarpsinniga religion skulle värna om miljö, natur, grön el och mindre utsläpp).

– Hierarkiska system är till för att skrotas. Barn, kvinnor, män och djur ska demokratiskt och solidatiskt fördela makten och plikten. Och icke att förglömma – de ska alla lystra till sin gud, sin magkänsla. 

– Istället för att gå i kyrka ska man ägna minst en timme varje vecka åt att lyssna (kanske till en god vän?) – alternativt lyssna till sin egen puls medan man joggar lätt. Ett gott mål för varje vecka är att lyssna lite mer än man pratar. Röra på sig lika mycket som man sitter stilla.

– Att tillbe och snacka lite med magkänsloguden bör en göra minst en gång i månaden (”- Tjena Gud, hur är läget, allt väl med magkänslan? – Jovars, tycker det knallar på rätt bra i vardagen! – Härligt, då fortsätter vi så! – Amen! – Mors!”).

 

För 5000 dollar skulle jag t.ex kunna ordna en smashing trettioårsfest (jess). Måste be till magkänslan och höra vad den säger. Hejtå.

4 reaktioner till “Skapa en ny religion.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.