Ni känner till godhetsklumpen?

Förra veckan jobbade jag en dag. Matheo är inne på sitt femte dygn med över 38 graders feber. Ser ingen ljusning på den fronten heller (tvärtom, i natt var han upp i 39,7). Vårt febermaraton började på min trettioårsdag – det är 15 (!) dagar sedan. Så psykiskt börjar jag vara ganska utmattad. Trött på att sitta inne och paja barn som gnyr om dagen och hostar om natten. Har dessutom sovit uselt de senaste nätterna.

Och vi vet ju alla vad det innebär.

Att jag gråter till precis alla klipp ni delar på Facebook.

Jag kan inte ens lyssna till så kallad sorglig musik (ni vet, långsamt, melankoliskt pianoplinkande) utan att ögonen börjar tåras. Jag är dessutom så jävla uttråkad att jag liksom söööker mig till sorgliga klipp för att få känna något. Det är så sjukt korkat, jag inser det själv.

Har också tänkt mycket på alla de här gråtklippen vi delar och lajkar nu för tiden. Känner mig alltid lika smutsig när jag klickar på smördrypande äckelartiklar (inte helt sällan är de skrivna i jag-form – varför?). Oftast lyder ingressen ungefär så här: ”När hon vänder sig om och ser sin son i ögonen då brister det för mig”.

Uäääääääääk. Det är så äckligt, så äckligt, så äckligt.

Ändå har jag varit där och klickat de senaste dagarna när min egen vardag har varit så fruktansvärt lame. Har torkat tårar säkert tio gånger i dag (I ain’t proud). 

Mest går jag igång på typiska heroesklipp. Ni vet, små barn som får träffa sina idoler eller folk de ser upp till. Det får liksom inte vara sorgliga klipp på riktigt, utan mest klipp som gör att man tänker ”hohho så goda människor det finns i världen”. Klipp som gör att man får godhetsklump i halsen. Som får ögonen att tåras.

Hittade ett foto på Sami med en massa superglada skolbarn i polisbilen häromdagen. Alla såg så lyckliga ut och jag var så trött och allt va ba brööööl. Sedan fick jag ta mig samman – ”men HERREGUD, vad ÄR det som händer med mig?”.

Har också lipat till brandman som hämtar ut en flickas kattungar ur ett brinnande hus. Otaliga pappor som kommit hem från krig. Härliga kvinnor som har friat så tårarna har sprutat.  

Förstår ni hur skönt det ska vara att fara på jobb i morgon?

Slipper sitta och snörvla till det här:

 

2 reaktioner till “Ni känner till godhetsklumpen?”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.