”Utländsk”

Knappast har någon missat att en person blev våldtagen i centrum av Jakobstad inatt. Som vanligt blir jag förstås rasande och vill klubba ner aset i en vak. Bloggvärlden har pratat om att blicka oroligt över axeln i flera veckor nu och så kommer någon jävla gubbjävel och gör exakt det förväntade, våldtar.

Men det var inte bara därför det blev holabaloo på sociala medier i dag. Utan det var många, Karolina till exempel, som undrade varför ÖT och Vasabladet inte skrev ut det som stod i polisens pressmeddelande – nämligen att mannen var utländsk (vad nu sedan det betyder när det kommer till signalement).

I Karolinas kommentarsfält har Sonja Finholm, ÖT:s chefredaktör, skrivit om varför de valde bort ordet ”utländsk” i nyhetstexten om våldtäkten. Ta det som ett tips ni som fortfarande undrar.

 

 

Klicketi klick.

 

8 reaktioner till “”Utländsk””

  1. Välj ut godtyckligt 100 män i centrum av Jakobstad och fråga förbipasserande hur många som de anser ser "utländsk" ut. 60-90% kommer garanterat inte att klassas som utländsk. Oberoende definitionen av utländsk så sållas garanterat över hälften av alla potentiella män bort. Det är fegt att av HSS att utelämna en sådan detalj. Det är fegt Fegt, FEGT.

  2. Voi fasen vad jag hatar dessa jävla våldtäktsmän!!! De må sen vara "utländska", inhemska eller gröna utomjordingar men nog fasen måst det ju bli ett stopp på det här! Är det nån som lobbar för att skärpa straffen för sexbrott? Om straffen inte sku vara ett skämt som nu sku kanske nån tänka med hjärnan innan de tar för sig. Finns det nån sån där namninsamling för skärpta straff man kan skriva på?

  3. Bra att de lämnat bort sånt. Totalt irrelevant. Har många ggr undrat hur de skulle beskriva mej om jag var misstänkt för något. Ja, jag har utlänskt blod i mej och är mycket mörk…men jag, mina föräldrar och mina mor- o farföräldrar har alltid bott i finland…så jag sku aldrig själv kalla mej utlänsk. Tror ändå definitivt de sku kalla mej för utlänsk. Dessutom talar jag dåligt finska.

  4. Såklart man ska skriva om de e utländsk eller finländsk, blir ju lättare att koppla ihop då om någon råkat se honom under kvällen. Det är absolut inte irrelevant!

  5. Välj ut godtyckligt 100 män i centrum av Jakobstad och fråga förbipasserande hur många som de anser ser "utländsk" ut. 60-90% kommer garanterat inte att klassas som utländsk. Oberoende definitionen av utländsk så sållas garanterat över hälften av alla potentiella män bort. Det är fegt att av HSS att utelämna en sådan detalj. Det är fegt Fegt, FEGT.

  6. Voi fasen vad jag hatar dessa jävla våldtäktsmän!!! De må sen vara "utländska", inhemska eller gröna utomjordingar men nog fasen måst det ju bli ett stopp på det här! Är det nån som lobbar för att skärpa straffen för sexbrott? Om straffen inte sku vara ett skämt som nu sku kanske nån tänka med hjärnan innan de tar för sig. Finns det nån sån där namninsamling för skärpta straff man kan skriva på?

  7. Bra att de lämnat bort sånt. Totalt irrelevant. Har många ggr undrat hur de skulle beskriva mej om jag var misstänkt för något. Ja, jag har utlänskt blod i mej och är mycket mörk…men jag, mina föräldrar och mina mor- o farföräldrar har alltid bott i finland…så jag sku aldrig själv kalla mej utlänsk. Tror ändå definitivt de sku kalla mej för utlänsk. Dessutom talar jag dåligt finska.

  8. Såklart man ska skriva om de e utländsk eller finländsk, blir ju lättare att koppla ihop då om någon råkat se honom under kvällen. Det är absolut inte irrelevant!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.