Att fira en ettåring.

Ett år är en så konstigt tid att förhålla sig till. Å ena sidan känns det som tre månader, å andra sidan känns det som Sevendays har funnits i minst 8 år. I dag är det exakt ett år sedan vi lanserade sajten, i dag fyller vi jämt ett. Och precis som alla andra ettåringa kärleksbarn förtjänade Sevendays ett ordentligt firande direkt från start. Så nära man kommer frukost på sängen. 

 

37

32

 

Du gissar rätt när du gissar att vi firade på Raawka. Stans bästa brunch om du frågar mig. Egentligen borde man börja varje lördag exakt så här. Omringad av trevligt folk, skumpa och fantastisk mat. Men så är det ju int heller varje lördag ens baby fyller 1. Att få jobba med en satsning som det här har varit så otroligt lärorikt. Jag kan och vet ungefär tusen gånger mer än jag visste ifjol den här tiden.

Halva mitt liv har jag drömt om att få jobba med webb för unga vuxna. Har alltid velat skriva om människor, trender och fenomen. Och så plötsligt fanns det folk som gav oss fria händer att skapa det vi själva trodde på. Det var inte så lätt som jag trodde, men inte en dag har jag tyckt att det har varit tråkigt. Det här året har verkligen varit ett dream come true-år på det viset.

 

29

 

För kreativ råddare som jag skulle det ha varit omöjligt att genomföra ett så här maffigt projekt utan personer med andra, hårda egenskaper. Anna-Lena med sin orubbliga organisationsförmåga, sin pålitliga noggrannhet och sitt vassa grafiska öga. Sniku med sitt skarpa ekonomiska sinne och sin otroliga charm.

 

33

 

Jag tror det behövs en bra kärntrupp med folk som kompletterar varandra för att bygga något som funkar. Ibland har vi morrat, argumenterat och fräst, men mest har gapskratten, highfivsen och idéerna studsat mellan väggarna i korridoren. Jag tror inte att vi någonsin har hunnit sitta ner och reflektera över vad vi riktigt har gjort under året som gått.

Men är så stolt över att vi pallade det här (utan att ens bli osams, hah!). För vi har ju fan gjort precis ALLT själv. All layout, all PR, alla beslut, allt innehåll, all försäljning, alla val av bloggar – ja, allt. Ett stort tack till Creamarketing som har kodat sajten (det klarade vi däremot inte – någon jävla måtta får det vara). Säg någon annan trio som skulle klara det! 

Alla hjärtans dag till ära vill jag verkligen skicka minst tusen hjärtan till dem och Michaela för det här lyckade året. Att få ha vänner och kollegor i samma människor är att vara lyckligt lottad.

 

36

30


Jag vet inte om
ni redan såg den, men här finns en lista över de 10 mest lästa texterna på Sevendays under året som gått. Den kan ni kika på!

 

9
En sak är jag i smyg lite stolt över när det kommer till Sevendays. Att det äntligen finns en arena där unga och kvinnor faktiskt syns – och får synas – i majoritet. Vi söker förstås hela tiden mera män till sajten för att det är kul med variation. Men jag är stolt över att vi har lyckats ge unga (kvinnor) en scen att höja rösten på. 

Medelålders män syns alldeles tillräckligt i de finlandssvenska dagstidningarna. Jag slår mentala kullerbyttor varje gång aktuella bloggdebatter letar sig in i dagstidningarnas opinionssidor och ledarspalter. Vi är en röst att räkna med. Inte för att ”den riktiga debatten” nödvändigtvis förs där, men det är ändå något i mig som säger att vi gör saker rätt.

Tycker vi har haft så givande diskussioner här på min blogg det senaste året. Bloggvärlden har levt upp på en huisig nivå 2015! Autre och Ratata och vi håller flaggan i topp. 

 

31


Ett superstort tack
till alla bloggare, poddare, krönikörer för era smarta röster. Ett lika stort tack till annonsörer, samarbetspartners och folk som hela tiden trott på oss. Och inte nog med det – tack till alla som läser oss varje dag. Utan er skulle det vara omöjligt.

6 reaktioner till “Att fira en ettåring.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.