En festlig dag.

Jag inser att det förmodligen är väldigt lätt att göra sig lustig på vår bekostnad den här resan. Vi är just precis den där halvrotiga redneck-familjen på budgetsemester på en kanarieö. Det skrattar jag väldigt gott åt varje kväll när jag scrollar igenom skörden av bilder i kameran. 11 personer är vi allt som allt. Från mommo, 76, till Winston, 1 bast.

 

4

 

Igår hade vi kalasdag. Vilket egentligen är orsaken till att vi är här på Fuerteventura. Pappa fyllde 60 i december och hade ett önskemål om att få med hela klanen på en gemensam resa. Och så har både jag och Matheo fyllt lite sedan dess, utan att vi har firat desto mer. Så igår instiftade vi en kalaskommitté bestående av pappa, Matheo och jag.

Vi tömde hela kvarterskinesens affär på kalastillbehör och försökte så gott vi kunde göra det kalasigt på mamma och pappas takterass. Man kommer ju ändå ganska långt med ballonger. Alla andra hade som uppgift att klä sig så fint som möjligt (vissa tog det mer på allvar än andra – mommo är till exempel alltid bra på sådana här lekar, mamma not so much). 17.00 skulle festen börja med skumpa.

 

4

7

 

Tårtan hittade vi på en stor supermarket bredvid Ikea. Den kostade 7 euro. Som hittat, tyckte kalaskommittén. Alla tårtor var svinbilliga och fanns i alla tänkbara varianter. Festkommitténs yngsta valde en Star Wars, festkommitténs äldsta valde en klassisk rund med chokladfyllning.

 

3

5

 

Den gula kycklingen är lite av ett vandringspris i vår familj. Det blev pappas 60-års present tillsammans med ett riktigt bra porträtt jag målade (dessvärre liknar porträttet på pricken Dalai Lama, men det är sak samma, båda är väl lyckliga medelålders män?). Matheo fick spel, bok och Pokémon-kort (och tur är väl det, för ett år sedan när vi firade hans 7-års dag i Thailand fick han – trumvirvel – den gula kycklingen).

Att fira ihopslagna födelsedagar är det töntigaste jag vet. Jag antar att det var därför de tvingade mig med på det här 98-års kalaset. 60 + 30 + 8. Livet har lärt mig att relationer handlar om uppoffringar, så gladeligen ställde jag upp. Skrev till och med en skylt.

 

6

 

Pappa försökte verkligen hitta bra festattiraljer, men en knallblå fluga och en cowboyhatt var det enda som dög. Låt gå då. Själv hittade jag både blommor i håret och Hawaii-band till halsen.

 

8

 

Ja, det var mycket trefligt.

 

9

 

Festen promenerade sedan vidare ut på stan. 

 

10

1 Kopia

14

12

 

Där åts det sedan paella och dracks rödvin tills barnen skrek och satte stopp.

8 reaktioner till “En festlig dag.”

  1. Vilket underbart festjeng! Kan tänka mig att ni drar till er blickar annors också, så söta som ni alla är! GRATTIS till alla och njuuut!

  2. Vilket underbart festjeng! Kan tänka mig att ni drar till er blickar annors också, så söta som ni alla är! GRATTIS till alla och njuuut!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.