B-planer.

Ni vet känslan när man är riktigt, riktigt hungrig och blir serverad en utsökt indisk mangosås till middag? Nå, Milken vet.

 

20

 

Själv har jag blivit sjuk. Har öronvärk, nackspärr och ont i halsen. Trodde faktiskt att en riktigt tjock ylletröja skulle räcka (så fel man kan ha), men trots att jag stundvis har haft dubbla (2) ylletröjor plus t-shirts under (ibland också både tajts plus mjukisbyxor) har förkylningenen tagit mig. Har inte sett en solstråle på tre dagar. Har alldeles för lite kläder. Försöker att inte vara besviken.

Det stormar ute. Igen.

Nästa vinter åker vi till Malaysia, skulle jag säga. Mamma och pappa var i Lankawi för några år sedan. Säger det är bästa semestern hittills. Tror dem. Försökte flyga dit redan ifjol, men hittade inga direktflyg på passlig tidpunkt.

Distraherar mina dåliga tankar med att drömma om vårt nya kök som växer fram hemma. Har sett bilder när det gamla köket är utrivet. Kan inte ens föreställa mig hur fint det ska bli.

Läser ännu en bok. Dricker ännu en tekopp. Tar ännu ett varmt bad. Går upp till mamma och pappa.

Skulle det månntro vara läge för middag i Puerto del Rosario? Här kan man ju inte sitta och vänta!

2 reaktioner till “B-planer.”

  1. Ville bara kommentera om Langkawi. Vi var tre veckor till Thailand o Malesien nu i vintras med familjen (barnen 1, 5 och 7 år). Vi besökte Koh Lanta, Koh Lipe och Langkawi (och så började vi resan i Hong Kong och avslutade i Singapore). Langkawi hade vi besökt för 9 år sen och gillade det massor då, så därför ville vi åka dit en sväng igen. Nåh. Langkawi var inte sig likt. För 3-4 år sen har där börjat en enorm byggboom. Då senast bodde vi på huvudstranden Pantai Cenang på ett litet hostell helt på stranden, det var inte många andra kottar som syntes till trots att det var högsäsong och lonely planet redan då skrev att man skulle undvika stranden för att den är "most crowded beach". Nu skrattade vi rått åt det; vad månne lonely planet skrivit nu? Stranden var full med flervåningshotell nästan ovanpå varann och strandaktiviteterna var betydligt fler än de du kan räkna till på Kanarieholmarna… Vattnet vid Langkawi är också ganska rikt på maneter (och tidvis är vattnet så grumligt att maneter är verkligt svåra att upptäcka i tid). Prisnivån jämfört med de thailändska öarna var ungefär dubbelt upp på mat o dryck. Men visst, varmt och fint brukar det ju vara på Langkawi nog. Men om jag skulle få i uppgift att rekommendera ett av våra resmål för en barnfamilj, så skulle det inte vara Langkawi. Tyvärr.

  2. Ville bara kommentera om Langkawi. Vi var tre veckor till Thailand o Malesien nu i vintras med familjen (barnen 1, 5 och 7 år). Vi besökte Koh Lanta, Koh Lipe och Langkawi (och så började vi resan i Hong Kong och avslutade i Singapore). Langkawi hade vi besökt för 9 år sen och gillade det massor då, så därför ville vi åka dit en sväng igen. Nåh. Langkawi var inte sig likt. För 3-4 år sen har där börjat en enorm byggboom. Då senast bodde vi på huvudstranden Pantai Cenang på ett litet hostell helt på stranden, det var inte många andra kottar som syntes till trots att det var högsäsong och lonely planet redan då skrev att man skulle undvika stranden för att den är "most crowded beach". Nu skrattade vi rått åt det; vad månne lonely planet skrivit nu? Stranden var full med flervåningshotell nästan ovanpå varann och strandaktiviteterna var betydligt fler än de du kan räkna till på Kanarieholmarna… Vattnet vid Langkawi är också ganska rikt på maneter (och tidvis är vattnet så grumligt att maneter är verkligt svåra att upptäcka i tid). Prisnivån jämfört med de thailändska öarna var ungefär dubbelt upp på mat o dryck. Men visst, varmt och fint brukar det ju vara på Langkawi nog. Men om jag skulle få i uppgift att rekommendera ett av våra resmål för en barnfamilj, så skulle det inte vara Langkawi. Tyvärr.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.