Simhallen, del 2.

bra att jag tog upp ämnet om omklädningsrum igår. Ni levererade verkligen svinbra synpunkter (fast det vet jag ju att ni alltid gör). De flesta av er var överens om att gränsen går vid skolåldern. Eftersom det finns barn (och vuxna) som är mer privata än andra ska alla få vara trygga i sitt eget omklädningsrum.

Men visst hade ni många poänger i att sju-åttaåringar inte alltid gör som sina föräldrar säger och kanske hoppar i plurret utan att vara fullständigt simkunniga. Hur ska man då hålla koll? Om man står och duschar i ett annat omklädningsrum.

Har tack och lov både dusch- och simkunniga barn, men jag fattar ändå problematiken – för att inte tala om samkönade föräldrar och barn med diverse funktionshinder. Alltid går det inte att lösa.

Ja ni, det här med nakenhet ställer onekligen till det. Människan är en så svår och pryd varelse. Om man ändå skulle ha fötts som .. räv?

10 reaktioner till “Simhallen, del 2.”

  1. Man säger åt sina barn att vi träffas vid bassängen (inte i)! Tvål och schampo tycker jag ibland blir för mycket för barnen att hålla reda på när dom går själva i omklädningsrummet, men då kan man ju alltid tvätta sig "ordenligt" där hemma och bara duscha av sig i simhallen.

    1. Precis. Håller med. Man lär sina barn att göra som man säger. Skulle de inte lyda kan det ju få dröja innan man åker dit igen t.ex. För barn med handikapp finns det iaf i simhallen jag brukar gå till ett skilt utrymme dit hela familjen kan gå så man inte behöver lämna nån som inte klarar sig själv ensam. Barn ska ju i övrigt i skolåldern klara sig rätt självständigt så det är ju ett bra ställe att öva på. Jag antar också att om lille Pelle inte dyker upp ur männens omklädningsrum kan man säkert be en badvakt kolla var han är.

  2. Nyfiket kollade jag med min kollega som har äldre barn än jag. Och det visar sig att i Malmö finns en regel om att barn går med sina föräldrar tills de är 12. Intressant med skillnaden, tycker jag.

  3. Man säger åt sina barn att vi träffas vid bassängen (inte i)! Tvål och schampo tycker jag ibland blir för mycket för barnen att hålla reda på när dom går själva i omklädningsrummet, men då kan man ju alltid tvätta sig "ordenligt" där hemma och bara duscha av sig i simhallen.

    1. Precis. Håller med. Man lär sina barn att göra som man säger. Skulle de inte lyda kan det ju få dröja innan man åker dit igen t.ex. För barn med handikapp finns det iaf i simhallen jag brukar gå till ett skilt utrymme dit hela familjen kan gå så man inte behöver lämna nån som inte klarar sig själv ensam. Barn ska ju i övrigt i skolåldern klara sig rätt självständigt så det är ju ett bra ställe att öva på. Jag antar också att om lille Pelle inte dyker upp ur männens omklädningsrum kan man säkert be en badvakt kolla var han är.

  4. Nyfiket kollade jag med min kollega som har äldre barn än jag. Och det visar sig att i Malmö finns en regel om att barn går med sina föräldrar tills de är 12. Intressant med skillnaden, tycker jag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.