7 kvällar kräver 7 poddar

För att somna och slappna av lyssnar jag alltid på en podcast när jag lägger mig om kvällen. Det känner ni garanterat till vid det här laget. Eftersom veckan består av sju dagar behöver jag alltid ha sju poddar i mitt poddomlopp för att vara en nöjd och glad människa.

Jag förstår att ni alltid har undrat hur min poddvecka ser ut, men då kan jag gladeligen berätta för er att det alltid är följande personer som vaggar mig till sömns (som ni ser byts de sällan ut, för att en ny podd ska komma in i rutinen ska den vara något alldeles extra):

 

7

 

1. Nord och Francke. Kloka och givande diskussioner om kultur, samtid, läppstift, böcker, feminism, mat, livet och döden med Sysvenskans kulturjournalister Kristin Nord och Maria G Francke. En av mina nyaste poddar faktiskt. Tycker mycket, mycket om dem. Hemtrevliga, men knivskarpa. Vågade och roliga.

 

3

 
 

2. Alex och Sigges podcast. Jag skulle kanske inte säga att den är precis lika bra som jag tyckte för ett år sedan. Men har man en gång lyssnat på en podd i flera år är det ursvårt att sluta. Har faktiskt lyssnat alla 200 avsnitt. Tycker om namedropping, Sigges konstiga teorier och när Alex pratar om Finland (och sin pappa).

 
2
 

3. Mellan raderna med Jihde & Öhman. För den som läser mycket är det här drömpodden. Journalisten Peppe Öhman och pr-kvinnan Karin Jihde serverar dig ett nytt avsnitt varje vecka. Aktuella boksnackisar som glider iväg i superintressanta analyser. Tror man kan älska den här podden även om man hatar böcker. Lovar.

 

6

 

4. Lunch med MonteliusMartina Montelius och Expressens Gunilla Brodrej träffas på ett lunchställe och pratar brett om kultur. Undertiteln till programmet är: ”Kulturtanterna tar matrast”. Tänk er två hysteriskt frisläppta tanter som dricker jättemycket vin och skrattar jättemycket. Sällan någon röd tråd, men alltid alltid roligt. Känner alltid att jag skulle vilja bli lite mer sådan. Liksom lite mer easy going.

 

4

 

5. The Filip & Fredrik podcastDen här podden går lite under samma kategori som Alex & Sigge. Jag har lyssnat på den sedan urminnestider. Säkert fyra, fem år. Av gammal vana. Kanske inte direkt den jag mest ser fram emot varje vecka (just nu är det Nord & Francke), men funkar alldeles suveränt som natisaga precis varje torsdag. År ut och år in.

 

5

 

6. En varg söker sin podLiv Strömquist och Caroline Ringskog Ferrada-Noli pratar om kultur, filmer, världen och ni vet, sånt som händer. Har alltid gillat den mycket. Tyvärr verkar uppdateringen inte riktigt vara så regelbunden, så ibland händer det att jag får en pausdag i mitt poddhjul. Men när de väl levererar – då är det oftast superbra! Kloka chicks.

 

1

 

7. Värvet. Att säga att man lyssnar på Värvet är väl ungefär lika originellt som att säga att man läser Blondinbella. Det här är också en podd som jag har lyssnat alla avsnitt av. Ursnäll snubbe, denna Kristoffer. Interjuar en ny person i varje avsnitt. Oftast somnar jag någonstans mitt i, eftersom avnitten är ganska långa, men det är ju också pointen med mitt lyssnande. Rekommenderas.

 

22 reaktioner till “7 kvällar kräver 7 poddar”

 1. Jag lyssnar bara på en podd och det är Better Bloggers podd som LaLinda håller i.
  Jag kan inte säga att jag lyssnar regelbundet och jag har definitivt inte lyssnat på alla avsnitten.

  Jag önskar att jag var bättre på att lyssna på poddar och på att läsa böcker men jag får inte till det.

 2. Tack för tipsen! Hälsn. Somnar Också Till Poddar.

  Jag tror att det var du som tipsade om Det politiska spelet och den lyssnar jag ännu på varje vecka, även om jag börjar känna mig lite mätt på den. Lilla drevet är bra (speciellt då Liv Strömquist är med)! Har bara lyssnat på ett par avsnitt av Nord & Francke, men den verkar lovande.

  Ted & Kaj är en ny favorit, men den är så bra att jag helst lyssnar helt i vaket tillstånd.

  1. Tack för tipset!

   Ps. Toalettprodukter var ju kanske inte riktigt snällt. Det är de inte.

 3. Poddar, alltså. Älskar! Själv lyssnar jag gärna på glada trams-poddar och tar då alltid alltid alltid till Tvillingpodden. Och Ordet med Magnus och Nicke.

 4. Jag lyssnar bara på en podd och det är Better Bloggers podd som LaLinda håller i.
  Jag kan inte säga att jag lyssnar regelbundet och jag har definitivt inte lyssnat på alla avsnitten.

  Jag önskar att jag var bättre på att lyssna på poddar och på att läsa böcker men jag får inte till det.

 5. Tack för tipsen! Hälsn. Somnar Också Till Poddar.

  Jag tror att det var du som tipsade om Det politiska spelet och den lyssnar jag ännu på varje vecka, även om jag börjar känna mig lite mätt på den. Lilla drevet är bra (speciellt då Liv Strömquist är med)! Har bara lyssnat på ett par avsnitt av Nord & Francke, men den verkar lovande.

  Ted & Kaj är en ny favorit, men den är så bra att jag helst lyssnar helt i vaket tillstånd.

  1. Tack för tipset!

   Ps. Toalettprodukter var ju kanske inte riktigt snällt. Det är de inte.

 6. Poddar, alltså. Älskar! Själv lyssnar jag gärna på glada trams-poddar och tar då alltid alltid alltid till Tvillingpodden. Och Ordet med Magnus och Nicke.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.