Därför bloggar jag.

Min bloggkollega Pernilla här på Sevendays bloggar i dag om varför hon egentligen bloggar. Försökte analysera mig själv i samma banor. 

Nu för tiden är det nästan ingen som frågar mig varför jag bloggar. På något sätt känns det som om den stora massan slutligen har accepterat att det finns folk som bloggar – och folk som inte bloggar – utan att det alls är något konstigt med det. Förr om åren fanns det alltid någon som ville ifrågasätta ens val och ingående diskutera varför man egentligen ägnade sig åt sådant navelskåderi.

I sitt inlägg listar Pernilla 8 orsaker till varför hon tror folk bloggar. Jag vet inte om jag direkt kan placera mig bland något av alternativen (kanske har jag någon gång i tiderna kunnat placera mig i något, kanske har jag aldrig). 

Jag tycker det är supersvårt att definiera bloggens syfte och bloggens betydelse för mig själv. Det kanske låter helknäppt, men när jag tänker på bloggen ser jag den liksom mer som en sorts förlängning av mig själv. Lite som en kroppsdel, en extrahjärna eller en stor, gapande mun. Den liksom bara finns där. Den bara är.

Bloggen kan vara praktisk att ha när jag jobbar, när jag behöver koppla av, när jag behöver svar och när jag bara behöver prata ut. Den hänger mest med som en väluppfostrad, dreglig ledarhund genom livet.

När jag rör mig i de yngre skikten av bloggvärlden tänker jag ofta på att folk har så stora ambitioner med sina bloggar i dag. Folk satsar liksom tusen gånger mer nu för tiden. Visst minns jag att jag i tiderna drömde om att få tjäna pengar genom att blogga, men det har aldrig varit den största drivkraften. Har mest diggat att hänga här med er och höra vad ni tycker och tänker om livet, döden och samtiden.

Jag tror det är därför jag har stannat kvar här så länge. För att jag tycker det är så sjukt spännande att höra hur ni resonerar kring alla ämnen vi debatterar, liksom att se hur lika och olika vi alla är. Tänker att jag någon gång ska FÖRSTÅ MIG PÅ MÄNSKLIGHETEN när jag har hängt här tillräckligt länge (HAHA).

Det var kanske inte därför jag i tiderna började blogga, men definitivt det som får mig att komma tillbaka hit dag ut och dag in. 

Ni som har varit mig trogna i många år, tack för att ni alltid hänger här. Tills döden skiljer oss åt, visst?

 

aaaa
Hårig arkivbild från 2011.

14 reaktioner till “Därför bloggar jag.”

  1. Jag har en lust att tjäna pengar på bloggen men samtidigt så drar jag mig för att se på bloggen som ett jobb, bloggen är ju mitt vattenhål.
    Jag tänker kanske lite mer på hur jag bloggar just nu men när jag får ett jobb igen så vet jag inte om jag kommer hålla det uppe. Jag tar det som det kommer helt enkelt.

  2. Tack för att du fortsätter att skriva! Jag skriver för mig själv, för att minnas. Men har varit lite för trött på sistone, så då får det vila ett tag.

  3. Intressant fråga. När man väl "är igång" med bloggandet så tänker man ju inte på varför man bloggar. Det blir liksom en del av livet och vardagen. För mig handlar det mycket om glädjen i att skriva och fota. Sedan är det ju roligt om någon vill läsa! Och ibland kommer man ju på vad man tycker och tänker först när man uttrycker det. T.ex. på bloggen…

  4. Jag har en lust att tjäna pengar på bloggen men samtidigt så drar jag mig för att se på bloggen som ett jobb, bloggen är ju mitt vattenhål.
    Jag tänker kanske lite mer på hur jag bloggar just nu men när jag får ett jobb igen så vet jag inte om jag kommer hålla det uppe. Jag tar det som det kommer helt enkelt.

  5. Tack för att du fortsätter att skriva! Jag skriver för mig själv, för att minnas. Men har varit lite för trött på sistone, så då får det vila ett tag.

  6. Intressant fråga. När man väl "är igång" med bloggandet så tänker man ju inte på varför man bloggar. Det blir liksom en del av livet och vardagen. För mig handlar det mycket om glädjen i att skriva och fota. Sedan är det ju roligt om någon vill läsa! Och ibland kommer man ju på vad man tycker och tänker först när man uttrycker det. T.ex. på bloggen…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.