Recept: Fattiga riddare.

Häromdagen skrattade en kompis riktigt högljutt när jag sa att jag stod och gjorde korvsås. ”Åh herregud, visste inte ens att det fanns människor som fortfarande gjorde korvsås 2016!”. Jag ramlade ihop i en skrattattack och försökte verkligen försvara min favoritingrediens i världen, körv. Gick så där. Har ni någon gång hört att jag verkligen älskar korv? Skoja. Klart ni har.

Undrar hur hon skulle reagera i dag om hon såg mig stå och steka dinosaurierätten Fattiga riddare. Fick sånt sjukt sug efter sådana i dag när jag tänkte på mommo. Inte fullt så godkänt som kvällsmål, men jag såg ingen matpolis i sikte, så vi slevade in för allt vad magen höll. Mommo serverar ju alltid med vispgrädde och jordgubbar, men nu fanns det tyvärr inget sånt, så vi körde lite hederlig äppelmos och grynost.

 

fattiga riddare2

Recept: Fattiga riddare

Ingredienser
6-8 skivor ljust bröd
3 dl mjölk
2 ägg
1 dl mjöl
0,5 tsk salt
2 tsk strösocker
0,5 tsk kanel
smör att steka i

Serveringsalternativ
bär
strösocker
grynost
skivad frukt
vispgrädde
glass
sylt

 

Gör så här: Vispa ihop alla ingredienser till en jämn smet. Doppa brödskivorna i smeten (låt dra ordentligt) och stek dem gyllenbruna i smör i en stekpanna. Jag stödde lite socker och kanel efteråt. Ät direkt medan de är varma.

Ps. Ledsen för rätt så läbbig bild, men jag var så sjukt sugen på maten, hann inte riktigt skärpa mig.

2 reaktioner till “Recept: Fattiga riddare.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.