Update: Shopstop

linn jung sevendays

 

Sedan jag inledde mitt shopstop i början av året har jag inte köpt nya kläder. Jag har harvat på i min egen garderob. Och mycket bra har det gått. Jag har inte ens varit särdeles sugen på något nytt. Inte ens kedjornas fräscha vårkampanjer har fått mig på fall. 

Däremot har jag märkt att mina kläder håller ganska dåligt. De tappar formen och går sönder i sömmarna. I synnerhet de kläder som jag har köpt billigt och snabbt och ogenomtänkt. De håller inte ett skvatt. Igår slängde jag t.o.m en t-shirt som jag köpte på jullovet. Den har växt två storlekar (passformen är helt oigenkännlig) och en väsentlig knapp baktill har lossnat. Inte ens fyra månader höll den. Så ska det ju inte vara.

Igår hade jag en självförvållad klädkris, jag har tydligen inte tvättat kläder i samma takt som jag använt dem. Och mitt klädskåp hade drabbats av en naturkatastrof. ”Herregud iiiiiiiingenting funkar längre, min garderob är uuuuuuuuusel” hojtade jag och rev mig i håret.

Och tur var väl ändå att jag lade till loppisklausulen här i mitt shopstop (jag får alltså fuska fritt med loppiskläder), för nu var jag i akut behov av en update. Jag kunde förstås ha städat, tvättat och nöjt mig, men har redan några veckor känt att jag behöver (nåja, behöver och behöver – ”vill ha” är kanske mer korrekt) en kortare kavaj, så jag tänkte att det kunde vara läge för en loppisspaning. 

Milken är ju min loppiskamrat i vått och torrt, så vi hoppade i bilen och fräste iväg på en runda för att ta mig upp ur träsket. Och jag köpte en helt ny uppsättning. En bomber (se bild), svarta byxor (se bild) och två blusar (se bild). Kände mig som en vinnare när jag kom hem och lade igång tvättmaskinen. 

4 plagg. 12 euro för allt. Ska vi se om det dröjer fyra månader till nästa gång nu då?

12 reaktioner till “Update: Shopstop”

  1. Snyggt! Jag borde också ha shopstop eller ja indirekt har jag ju det eftersom jag är arbetslös nu och tänker igenom varje köp. Jag har dock gett mig själv shopstop för slit och släng-saker. Jag får handla på second hand och jag får handla helt nytt om jag behöver det och köper någon som kan komma att funka längre än bara en månad eller två. Idag fick jag hem kläderna och skorna jag köpt, det är SÅ det känns när man handlar kvalité. Klänningen var i underbart tyg och den satt rätt, en klänning gjord för en rund figur är fantastisk att få ta på sig och känna sig fin i. Den känslan ska hädanefter alla mina kläder ge mig. Jag ska krympa min garderob och inte köpa bara för att utan med kvalité.
    Jag måste dock erkänna att jag är lite mesig med att handla kläder second hand, ska försöka få mig att tänka om där. Tack för inspiration!

  2. mitt shopstop går oxå rätt bra. har helt ärligt glömt bort hela grejjen 😉 jag fick 2 presentkort till födelsedan, men det löser jag med att köpa underkläder o löpskor 🙂

  3. Alltså va mycket fint du hitta! Va e de egentligen frågan om med att vissa fyndar så sjukt fina plagg på loppis när de går typ en gång i halvåret (?), medans andra (typ jag) aldrig någonsin hittat nåt åt mig själv på loppis, trots att loppisstrosande nog är lite av en hobby för mig? Jag hittar ju andra saker, nödvändigheter åt barnet och lite roliga grejer till hemmet t.ex. Men aldrig nåt till mig själv! Skulle gärna köpa allt second hand om jag upplevde det som möjligt.. NÅja, tur att nu nån hittar iaf!

  4. Snyggt! Jag borde också ha shopstop eller ja indirekt har jag ju det eftersom jag är arbetslös nu och tänker igenom varje köp. Jag har dock gett mig själv shopstop för slit och släng-saker. Jag får handla på second hand och jag får handla helt nytt om jag behöver det och köper någon som kan komma att funka längre än bara en månad eller två. Idag fick jag hem kläderna och skorna jag köpt, det är SÅ det känns när man handlar kvalité. Klänningen var i underbart tyg och den satt rätt, en klänning gjord för en rund figur är fantastisk att få ta på sig och känna sig fin i. Den känslan ska hädanefter alla mina kläder ge mig. Jag ska krympa min garderob och inte köpa bara för att utan med kvalité.
    Jag måste dock erkänna att jag är lite mesig med att handla kläder second hand, ska försöka få mig att tänka om där. Tack för inspiration!

  5. mitt shopstop går oxå rätt bra. har helt ärligt glömt bort hela grejjen 😉 jag fick 2 presentkort till födelsedan, men det löser jag med att köpa underkläder o löpskor 🙂

  6. Alltså va mycket fint du hitta! Va e de egentligen frågan om med att vissa fyndar så sjukt fina plagg på loppis när de går typ en gång i halvåret (?), medans andra (typ jag) aldrig någonsin hittat nåt åt mig själv på loppis, trots att loppisstrosande nog är lite av en hobby för mig? Jag hittar ju andra saker, nödvändigheter åt barnet och lite roliga grejer till hemmet t.ex. Men aldrig nåt till mig själv! Skulle gärna köpa allt second hand om jag upplevde det som möjligt.. NÅja, tur att nu nån hittar iaf!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.