Att äta sig igenom en lördag.

Vet faktiskt inte vem som lade en femma i mig, för plötsligt bloggar jag som om det vore 2009 all over (fjärde blogginlägget i dag!). Men i dag har jag haft en så bra matdag att jag nästan tycker det är värt att skriva lite om det.

Jag brukar ju ofta peppa andra att skriva mer vardagliga inlägg, men är själv dålig på att blogga om vad jag har på mig, vad jag äter och vem jag träffar (där fick ni just topp 3 bloggämnena som finns). Men sini nuh! Här kommer en lördag i mat:

 

12980937 1178546265512644 38739277 o 

Dagen började uselt med att jag insåg att jag faktiskt struntade att gå till affären igår trots att jag visste att vi saknade vettig frukost. Men det var inte svårare än att jag fick omdefiniera bilden av en vettig frukost. Eftersom vi hade både ägg och mjölk gjorde jag en pannkaka och hittade till och med frysta blåbär och hallon som jag mixade ihop med lite turkisk yoghurt. Blev en trevlig sössö att äta till. 

I övrigt kan jag berätta att jag dricker kaffe igen. Men inte varje dag och inte fler än en. Asså jag kunde inte låta bli (kaffe är ju så njutningsfullt). Men ja, frukosten fullt godkänd. En nödlösning som förmodligen var bättre än ursprungstanken.

 

12980782 1178546192179318 419612726 o

 

Eftersom jag redan hade svarvat ihop en pannkaka tyckte jag det var overkill att så snabbt inpå göra lunch. Frågade grannarna om de snääälla kan komma med och äta till Selmas. Det har plågat mig så länge, att jag inte har besökt restaurangen fast den bara ligger ett stenkast ifrån oss. 

Och där ser man verkligen att man inte ska lyssna på andras omdömen. Har hört många säga att det inte ha varit så huippu och därmed har mitt intresse för ett besök svalnat. Men alltså det var helt supergott. Härliga smaker och urgullig personal och färsk frukt och bra kaffe och herregud soooool. Det blev årets första utelunch. Nu är jag så himla glad att jag har dem runt hörnet. Turkisk mat är min nya knackkorv. Hit ska ni gå!

 

12991813 1178546078845996 1819170954 o

 

Och sedan var vi på språng hela dagen. Medan jag väntade på att Matheo skulle vara klar från ett kalas på HopLop handlade jag för ovanlighetens skull på Lidl. En gång i halvåret åker jag dit för att få köpa den här korven (alltså förlåt på riktigt för att jag pratar så mycket om korv). Jag är så himla enkel som människa. Klyftpotatis och ljus Lidl-körv är så fruktansvärt gott. 

Nå, vad har ni ätit för smarrigheter i dag?

14 reaktioner till “Att äta sig igenom en lördag.”

 1. Bacon och kokt ägg till frukost, salladsbord på restaurang till lunch och stekt flundra med varm potatissallad till middag med leipäjuusto i ugnen med blåbär till efterrätt ?

 2. Lasagne på färskpasta,rökt fisk och spenat,rostade cashewnötter blandade med gröna bönor och vitlök,tzatsiki där jag rev ner en morot för att få färg'sallad på ruccola&annat grönt och små delade söta tomater.Det var gott (allas omdöme)och det kändes VÅR (och jag fick en hel del att gå åt i sann Martha Svinnkampen anda 😉

 3. Nej, vad säger du? Linn for president! Selmas är en av mina favoritpaikkor och jag förstår int … what's there not to like?

 4. Jag har precis bloggat om mitt bästa husmorstips. 🙂
  Idag har jag gjort hackad lök, pommes och grönsallad på F E M minuter!!! Fatt hur bra det är! Jag kunde dricka cider och snacka med maken medan han grillade köttet. Bästa!

 5. Bacon och kokt ägg till frukost, salladsbord på restaurang till lunch och stekt flundra med varm potatissallad till middag med leipäjuusto i ugnen med blåbär till efterrätt ?

 6. Lasagne på färskpasta,rökt fisk och spenat,rostade cashewnötter blandade med gröna bönor och vitlök,tzatsiki där jag rev ner en morot för att få färg'sallad på ruccola&annat grönt och små delade söta tomater.Det var gott (allas omdöme)och det kändes VÅR (och jag fick en hel del att gå åt i sann Martha Svinnkampen anda 😉

 7. Nej, vad säger du? Linn for president! Selmas är en av mina favoritpaikkor och jag förstår int … what's there not to like?

 8. Jag har precis bloggat om mitt bästa husmorstips. 🙂
  Idag har jag gjort hackad lök, pommes och grönsallad på F E M minuter!!! Fatt hur bra det är! Jag kunde dricka cider och snacka med maken medan han grillade köttet. Bästa!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.