Fötterna stadigt i luften.

flyga


Om jag får en idé
, en dröm eller en vision i mitt huvud har jag väldigt svårt att släppa den. Medvetet – eller omedvetet – brukar jag jobba mig i den riktningen, ibland snabbt, ibland långsamt. Att springa i mål brukar alltid gå lite snabbare om jag uttalar drömmen högt. Det här gäller oavsett om jag önskar mig ett nytt jobb, ett nytt kök, en sommarstuga, lax till middag eller en ny frisyr. Bara någon vet om mina drömmar och säger ”jee jee, kör!” så går det oftast lite fortare.

Nu har jag fått en ny hang up.

I exakt tre dagar har jag gått och tänkt på det här. Går riktigt upp i varv när drömmen ploppar upp i huvudet (på tal om att gå upp i varv – vi har gjort personlighetstest på jobbet, där beskrevs jag som en person med ”fötterna stadigt i luften”, haha). Att drömma är det bästa jag vet. I synnerhet när det handlar om önskningar som är möjliga att förverkliga inom en rimlig tidsram.

Nu sitter jag här och googlar flyg och hotell i New York. Jag vill så himla gärna åka till NYC med Sami och barnen. Riktigt iiih:ar i mig när jag tänker på deras tefatsögon när de går in till Disney Store på Times Square (själv var jag betydligt äldre när jag första gången gick in där, men likväl var väl mina ögon i samma storlek). Att få gå på Broadway-musikal, dinosauriemuseum (American Museum of Natural History!), picnic i Central park, NBA-match och frihetsgudinnan (som Matheo tjatar om i tid och otid). Maten! Platserna! Människorna! Åh, herregud.

I mitt huvud känns det mest logiskt att åka under vår-vintern när allt blommar och allt är mindre vintrigt än här. Men jag blir ju så irriterad när det är vår nu. Jag kan ju inte vara tvungen att våra ETT HELT ÅR. Att åka mitt i vintern eller under högsommaren känns också fel (för kallt och för varmt). Och visst, hösten är ju härlig, men det finns något drömskt här i min vision om att möta våren i New York. Kan inte riktigt släppa det. 

När skulle ni säga att New York gör sig bäst? Våren, visst?

 

36 reaktioner till “Fötterna stadigt i luften.”

 1. Vi kommer med! 🙂 NY är på riktigt det enda resmålet jag verkligen vill åka till. Allt annat känns bara tråkigt. Så vi sparar hellre ihop pengar och åker till NY istället. Bästa platsen på jorden enligt mig!

 2. Jag tillbringade en marsmånad i NY, och det var oliiiiiiidligt kallt, så åk åtminstone inte för tidigt. Vet att det nog ibland är härlig vår där då redan, men det året var det bara snöstorm månaden igenom.

  1. Vill också minnas att jag var där den tiden, men då var det ljuvligt och varmt! Men då säger vi så: Helst i april, maj.

 3. Har bara varit där i september, men det funkade nog fint! Det var fortfarande sommarvärme där då, så man förlängde liksom den finländska sommaren en aning 😀

 4. Vi var också där i september-oktober, och då var det också sviiiinkallt! Gick med vinterjacka och var ändå genomfrusen hela tiden.

 5. Vi har varit till NYC över nyår (temperaturer kring 0, men SÅ SJUKTKALL vind att det kändes som -20 i Finland, och det lär vara vanligt med de vindarna) och vi har också varit i oktober. Oktober är varierande, vi hade temperaturer från 12-20 grader, så vissa dagar utan jacka och andra lite kyligare. Superfint dock! Nu åker vi igen första veckan i maj och väntar temperaturer mellan 10 och 25 grader för det är inte direkt ett stabilt läge i NYC ? Rekommenderar höst eller vår i alla fall!

 6. Vi åkte i november för 1,5 år sedan och hade otrolig tur. Lite blåsigt ut till Frihetsgudinnan men annars ljuvligt väder med temperaturen kring +15. 2 veckor senare hade de en meter snö där. NY vädret är nog det mest oförutspåbara..

 7. Har bara varit i september, men det var superhärligt. Varmt och soligt! Men så är det förstås inte jämt.

 8. Var där en vecka i maj för många år sedan och bodde i Hells Kitchen. Kändes verkligen så eftersom det var stekhett! Dessutom råkade det vara Fleet Week så stan kryllade av uniformklädda marines vilket ju inte gjorde vistelsen sämre för ett gäng tonårs-tjejer. ? Fanns massor av Marinens fartyg i stan också och dom var ju också intressanta att se. Fleet Week ordnas varje år så är ni intresserade av sånt kan ni ju passa på när det ordnas. Brukar vara i maj!

 9. Var där i juli…40 grader i skuggan o ingen som helst vind! Oliiiidligt!
  Ska nu i maj igen o tror det blir perfekt!

 10. Vi kommer med! 🙂 NY är på riktigt det enda resmålet jag verkligen vill åka till. Allt annat känns bara tråkigt. Så vi sparar hellre ihop pengar och åker till NY istället. Bästa platsen på jorden enligt mig!

 11. Jag tillbringade en marsmånad i NY, och det var oliiiiiiidligt kallt, så åk åtminstone inte för tidigt. Vet att det nog ibland är härlig vår där då redan, men det året var det bara snöstorm månaden igenom.

  1. Vill också minnas att jag var där den tiden, men då var det ljuvligt och varmt! Men då säger vi så: Helst i april, maj.

 12. Har bara varit där i september, men det funkade nog fint! Det var fortfarande sommarvärme där då, så man förlängde liksom den finländska sommaren en aning 😀

 13. Vi var också där i september-oktober, och då var det också sviiiinkallt! Gick med vinterjacka och var ändå genomfrusen hela tiden.

 14. Vi har varit till NYC över nyår (temperaturer kring 0, men SÅ SJUKTKALL vind att det kändes som -20 i Finland, och det lär vara vanligt med de vindarna) och vi har också varit i oktober. Oktober är varierande, vi hade temperaturer från 12-20 grader, så vissa dagar utan jacka och andra lite kyligare. Superfint dock! Nu åker vi igen första veckan i maj och väntar temperaturer mellan 10 och 25 grader för det är inte direkt ett stabilt läge i NYC ? Rekommenderar höst eller vår i alla fall!

 15. Vi åkte i november för 1,5 år sedan och hade otrolig tur. Lite blåsigt ut till Frihetsgudinnan men annars ljuvligt väder med temperaturen kring +15. 2 veckor senare hade de en meter snö där. NY vädret är nog det mest oförutspåbara..

 16. Har bara varit i september, men det var superhärligt. Varmt och soligt! Men så är det förstås inte jämt.

 17. Var där en vecka i maj för många år sedan och bodde i Hells Kitchen. Kändes verkligen så eftersom det var stekhett! Dessutom råkade det vara Fleet Week så stan kryllade av uniformklädda marines vilket ju inte gjorde vistelsen sämre för ett gäng tonårs-tjejer. ? Fanns massor av Marinens fartyg i stan också och dom var ju också intressanta att se. Fleet Week ordnas varje år så är ni intresserade av sånt kan ni ju passa på när det ordnas. Brukar vara i maj!

 18. Var där i juli…40 grader i skuggan o ingen som helst vind! Oliiiidligt!
  Ska nu i maj igen o tror det blir perfekt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.