Ratatas vårlista.

På vårens allra mörkaste och regnigaste dag fann jag det lämpligt att fylla i Ratatas vårlista. Här kommer mina tankar om våren, var så goda.

 

linn jung2
 

 

Har våren börjat som du tänkt dig?

Jag tycker den har börjat tidigare än vanligt. Jag har haft vårkänslor ända sedan vi kom hem från vintersemestern i mitten av mars. Men i övrigt, ja. Som vanligt har jag ett sjukt pirr (föreställ er att ständigt ha 40 liter vischy i magen). Älskar när vi börjar om, byter säsong. 

Hur såg ditt liv ut förra våren?

Det var inte mycket som var annorlunda. Var ganska ny på jobbet och kanske lite knäckt över att inte ha någon semester att se fram emot. Om vi ska vara helt ärliga har det inte hänt särskilt mycket under året som gått. Vill inte påstå att jag har stagnerat, utan kanske mer landat i alla förändringar som har ägt rum de senaste åren. Förra våren var nästan likadan, förutom att jag spanade febrilt efter en sommarstuga. 

Hur hoppas du att våren blir i år?

Jag önskar mig en vår där jag håller bra balans. Att jag låter vila och jobb få lika mycket utrymme. Att barnen får vara friska, att vi får äta många uteluncher på jobbet, att Samis pollenallergi ska vara lindrigare än förr. Och att jag ska påbörja något byggprojekt på Replot (typ bestämma att någon ska bygga en blombänk).

Hur hoppas du att ditt liv ser ut nästa år?

Jag hoppas att någon stor förändring har ägt rum. Jag vet inte vad det är, men något som gör att det tredje året inte alls ser ut som de två föregående. Kanske har vi flyttat, adopterat en gris eller seglat över Atlanten. Jag hoppas jag har vågat, levt och haft roligt.

Vad är ditt vårplagg nummer ett?

Byxor som visar blottade vrister. 

Hur förändras musiken du lyssnar på under våren?

Jag skulle inte säga att den förändras. Inte för att jag så aktivt lyssnar på musik i mitt liv just nu. Mest när jag promenerar till jobbet eller när jag händelsevis råkar jogga. Just nu har jag en låt som jag får vårfeeling av. Men det är tyvärr bara ett intro. 10 sekunder och sedan är det inte lika bra. Tack för tipset, Michaela! Den här låten springer jag alltid lite, lite längre med. 

 

 

Har du några särskilda vårprojekt på G?

Ja, det har jag. Jag ska städa ur sommarstugan och planera en trettioårsfest. Sedan ska jag bli fadder åt en nyföding som jag tycker så mycket om. Och så ska jag åka med bästisarna på weekendresa över kristihimmelsfärdshelgen. Det ska väl räcka för det lilla som är kvar av våren.

Vad önskar du dig i vår?

Jag önskar att jag kan gå omkring i livet med lätta steg. Många bra kvällar med kaveris, tidig strandpremiär och långa cykelrundor med familjen. Och jättejättemycket bastu. 

Föredrar du våren eller hösten?

Kan faktiskt inte välja. 

Vem/vad är din vårförälskelse?

Skumpa, cykeln och Kent. 

Tre saker som stoppar vårkänslorna?

Samis pollenallergi. Herregud så jag lider med honom. Och så tröttheten som har lamslagit mig de senaste veckorna. Tydligen är jag en av de som drabbas hårt av våren. Det pirrar i mig som fan, men huuuuh så jag behöver min sömn. 

Har du redan några sommarplaner?

Jo, fler än jag någonsin kommer hinna med. Jag tror inte att jag ska räkna upp dem här. Då kommer vi aldrig få ett slut på det här inlägget. Vi kan återkomma till dem.

10 reaktioner till “Ratatas vårlista.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.