Alla har rätt att finna frid i sin kropp – oavsett storlek.

ffffffff


I går bevittnade
jag en (helt vrickad) diskussion om fetma på en kompis wall på Facebook. Orkar inte dra hela juttun en gång till för hela samtalet var så absurt trögt. Kontentan var väl ungefär att Ellen i sitt fenomenala inlägg om boyfriend-jeans glorifierade fetma (?). Jag stängde ner Facebook och drack en lugnande kaffekopp (ja, jag dricker kaffe igen). 

Julie fortsatte diskussionen i sin blogg. Och i dag kom vi tillbaka till Ellen igen. Så otroligt bra tankar av två vettiga kvinnor. Alla har rätt att finna frid i sin kropp – oavsett storlek. Smala, tjocka, långa, korta, fyrkantiga och folk som går i nittiograders vinkel. Ellen sa det så bra:

 

”Jag har bestämt att jag inte tänker be om ursäkt för min kropp längre, jag tänker inte gömma den längre, jag tänker inte skämmas för eller hata den längre. Jag har hatat min kropp så otroligt mycket, jag har späkt och misshandlat den och gått ner i vikt och inte blivit lyckligare och gått upp i vikt och inte blivit olyckligare. Jag har lagt ner så himla mycket tid på att hitta fel i mig själv”. 

 

Tack.

2 reaktioner till “Alla har rätt att finna frid i sin kropp – oavsett storlek.”

 1. Efter såväl graviditet och mag/tarm/ämneomsättningssjukdom +operation så har jag ju INTE direkt GILLAT hur min mage ser ut…
  men så en dag låg 4-åringen med huvudet mot min bara mage, gosade och njöt av att vara sin mamma näääära och så pussade han min mage och sa:
  – "JAG ÄÄÄÄLSKAR MIN FÖRSTA LÄGENHET!!!!

  Borde inte jag också då älska mi mage?!!! (Även om den i mina ögon ser ut som en 4-rummare???, haha )
  Den har ju ändå gett mig det FINASTE JAG HAR!!!

 2. Efter såväl graviditet och mag/tarm/ämneomsättningssjukdom +operation så har jag ju INTE direkt GILLAT hur min mage ser ut…
  men så en dag låg 4-åringen med huvudet mot min bara mage, gosade och njöt av att vara sin mamma näääära och så pussade han min mage och sa:
  – "JAG ÄÄÄÄLSKAR MIN FÖRSTA LÄGENHET!!!!

  Borde inte jag också då älska mi mage?!!! (Även om den i mina ögon ser ut som en 4-rummare???, haha )
  Den har ju ändå gett mig det FINASTE JAG HAR!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.