Valborgsrapporten.

Den här var den längsta helgen i mannaminne. Har varit ute från morgon till kväll. Det var som en enda lång vilostund, trots att jag inte satt stilla många minuter. Men nu är vintern ett minne blott. All fukt är försvunnen. Allt doftar gott. Allt är rent, allt är klart för ny säsong. Gården är krattad och nya blommor är planterade. 

Och vilket väder vi fick! Det var ju nästan t-shirtväder, men vågade inte chansa ifall det bara var en inbillning. Men svettigt och härligt var det. Sällan har man lett så brett.

 

3

4

 

Här ovan ser ni mitt livs första olivträd. Har alltid önskat mig ett. Nu har jag ett, hurra! Min nästa önskan är en brygga, men den jag önskar mig har jag nog inte råd med på ett par år, så jag får leva med mitt stenröse. 

 

5

6

 

Här har jag suttit och eldat, eldat, eldat. Om jag skulle veta vad det är för märke och modell på vår kamin skulle jag genast tipsa om den. Den är på riktigt världens bästa. Hela stugan blir supervarm på cirka en halvtimme. Den där lilla fåniga saken är en riktig TURBO.  

 

1

7

 

Ingenstans är vattnet lika klart som här. Det är nästan lite läskigt att se exakt vilka fula firrar som simmar här omkring när man sitter riktigt tyst. Hade hellre varit lyckligt omedveten. Till höger i bild ser ni Matheos hus. Klängväxten (klätterväxten?) som jag inte vet vad heter är tydligen en perenn som är alldeles full av knoppar. Det märkte jag när jag skulle klippa ner den, hehe. Han har själv en önskan om att fylla alla sina väggar med växter. Vi får jobba på det.

 

10

11

 

När jag fyllde trettio år fick jag ljuskronan av mina kollegor. Jag hängde upp den i taket nu i helgen. Jag fullkomligt älskar den. Så många bra samtal som komma skall under den. Till höger i bild ser ni min nya rabatt som är alldeles fullproppad av diverse blomlökar barnen har köpt i HalpaHalli. Blir spännande att se vad som kommer upp. Säkert någon smakfull och välorganiserad blandning (heh).

Ah, våren! Blir sprittsprångande glad av dig!

 

16 reaktioner till “Valborgsrapporten.”

  1. Ser ut som en klematis. Klipp inte ner den, utan vänta på blad och blommor. Gödsla med kanankakka.

    1. Det är en kruka, tror jag. Inte för att jag har kollat om den har botten eller ej. Borde den alltså vara nergrävd i marken?

    1. Absoluuuuuut, går det med kruka också! Min klematis bor i en stor kruka och börjar på sitt fjärde år nu. Dock bör krukan vara dränerad så inte rötterna fryser, men den verkar ju må bra om den har knoppar!

  2. Ser ut som en klematis. Klipp inte ner den, utan vänta på blad och blommor. Gödsla med kanankakka.

    1. Det är en kruka, tror jag. Inte för att jag har kollat om den har botten eller ej. Borde den alltså vara nergrävd i marken?

    1. Absoluuuuuut, går det med kruka också! Min klematis bor i en stor kruka och börjar på sitt fjärde år nu. Dock bör krukan vara dränerad så inte rötterna fryser, men den verkar ju må bra om den har knoppar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.