Maj har inget att bevisa.

13064033 1187056717994932 982186099 o

 

Det är vår riktigt på riktigt nu, har ni märkt? När jag cyklade hem från jobbet mötte jag tre personer i shorts eller kortärmat. Jag fick riktigt hålla mig för att inte tjuta högt av lycka när solen brände i ansiktet. Jag ville sluta ögonen och bara segla ner för backen (men det går inte ju inte för sig strax efter 16 när det är rusis på cykelbanan).

Kände på allvar ett sjukligt behov av att skrika högt, jag som trodde Ronjas vårskrik var en myt. Ville ropa över hela stan. ”FATTAR NI ATT ALLT DET HÄR VI LÄNGTAT EFTER EN HEL VINTER ÄR HÄR NU?! FATTAR NI HUR HÄRLIGT DET ÄR?”. 

Att jag blir som förändrad vårtid (allt inuti mig blir som snäll, len bomull) beror förmodligen på lättnaden i att slippa frysa. För en som fryser dygnet runt i nio månader om året är det så fruktansvärt härligt att äntligen få slappna av. Att stiga ut genom dörren och ba ”aaaaah”. När värmen slår emot, då är allt förlåtet. 

Jag älskar allt med maj. Maj har ingenting att bevisa. Maj har inga krav. Maj är alltid bara gott. Borta är slasket, vinden, frosten. Här är förändring, färg och fest. Maj kommer alltid med något nytt och härligt. Maj kan aldrig göra någon besviken. 

Juni, däremot, gör oftast alla besvikna. Maj axlar aldrig samma stora ansvar. Ingen kräver att maj ska vara stekhet, regnfri och solig. Maj får vara som det vill, alla är ändå glada när solen skiner. Ingen surar när det är molnigt en dag (som man genast gör när det svänger om till juni). 

Susade över bron och mötte en strålande glad Nicke Wiitala på joggingtur. Ni vet när man får till en perfekt tajmad high five i farten. Måsarna sjöng. Bilarna spelade techno. Och solen brände i ryggen.

Maj, alltså, försök hitta en bättre månad!

14 reaktioner till “Maj har inget att bevisa.”

  1. Maj är min absoluta favoritmånad och kommer alltid att vara det. Knoppar i träden, hela sommaren framför sig, skolan snart slut för i vår, värmen, solen… Så härligt!

  2. Jag tycker maj är den sämsta månaden. Alltid för mycket att göra, en enda stor rusch med att fixa jobbgrejer före sommaren och samtidigt öppna sommarstugan. Och tusen och en evenemang som jag missar. Jag har aldrig förstått varför folk ska klämma in släktmöten och fester och utflykter på de där några futtiga veckosluten i maj.

  3. Jag skriver under på precis allt du skriver. Känner exakt likadant! Dessutom fyller både sambon och jag år i maj

  4. Som pollenallergiker allergisk mot ALLT vill jag beg to disagree. Maj är utan tvekan månaden jag mår sämst, tätt följd av april, juni, juli och augusti.

  5. Jag älskar den här tiden fram till midsommar.. Då en har allt framför sig och våren/försommaren ännu är ung och skön.

  6. Maj är min absoluta favoritmånad och kommer alltid att vara det. Knoppar i träden, hela sommaren framför sig, skolan snart slut för i vår, värmen, solen… Så härligt!

  7. Jag tycker maj är den sämsta månaden. Alltid för mycket att göra, en enda stor rusch med att fixa jobbgrejer före sommaren och samtidigt öppna sommarstugan. Och tusen och en evenemang som jag missar. Jag har aldrig förstått varför folk ska klämma in släktmöten och fester och utflykter på de där några futtiga veckosluten i maj.

  8. Jag skriver under på precis allt du skriver. Känner exakt likadant! Dessutom fyller både sambon och jag år i maj

  9. Som pollenallergiker allergisk mot ALLT vill jag beg to disagree. Maj är utan tvekan månaden jag mår sämst, tätt följd av april, juni, juli och augusti.

  10. Jag älskar den här tiden fram till midsommar.. Då en har allt framför sig och våren/försommaren ännu är ung och skön.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.