Så här fixar du ett bra möte.

Inlägget är ett kommersiellt samarbete med
Original Sokos Hotel Vaakuna Vaasa
.
***

 

Alla som har läst den här bloggen en tid vet att vi alltid avslutar arbetsveckan med ett summerande fredagsmöte med kollegorna. Ju längre bort från kontoret vi kommer, desto bättre. Konstigt hur stor betydelse det har mentalt, att komma bort från den egna kontorsmiljön. Direkt vi är på främmande mark tenderar våra hjärnor tänka lite friare, lite mer kreativt. 

Så gjorde vi också förra fredagen när vi höll veckomötet i Vaakunas mötesrum Kvarken. Veckomötet är en av veckans absoluta höjdpunkter för mig. Tycker det är så skönt att kruxa av sådant som blev gjort, samtidigt som man lite kan blicka framåt mot vad nästa vecka har att erbjuda. Känns alltid skönt att cykla hemåt efteråt. Med helhetsläget under kontroll.

 

linn vaakuna vaasa 1

 

Det första vi gjorde när vi kom in i Kvarken var att ställa belysningen i Relax-mode. Fanns flera olika alternativ att välja mellan. Fredageftermiddag kräver lite sköna vibes, lugn musik i bakgrunden, dämpad belysning och stor kaffe i handen. 

Hela atmosfären i rummet är väldigt avslappnad. Isflaken som flyter omkring ovanför våra huvuden. Choklad i stora skålar, en läskande havtornsshot som start. Mötesrummet rymmer cirka 8-12 personer.

 

vaakuna vaasa

 

Om man känner Kaj rätt har han nyligen sagt ”Varmt välkomna allihop till mediebyråns stedgeenliga veckomöte”. Det säger han precis varje fredag klockan 15.00. Kaj, som är min närmaste förman, borde förresten få ett diplom i god möteskultur. När Kaj håller i ett möte så vet man att mötet inte drar ut på tiden och inte frångår agandan. 

Om jag ska lista det jag tycker är allra viktigast när det kommer till möten, så är det just det. Att hålla sig till sak och inte sväva ut på omvägar. Inte för att veckomötet är ett särskilt strikt forum, men överlag finns det ingenting så förfärligt som låååånga möten som inte leder någonvart. 

I Kvarken finns egentligen alla förutsättningar för ett bra möte (bra mötesutrustning, bra snacks, bra atmosfär) – det enda du behöver ha med dig är en bra ordförande. 

 

linn vaakuna vaasa

 

Här går vi igenom statistik från veckan som gått. För att analysera vad vi har gjort bra och vad vi kan förbättra till nästa vecka. Viktigt på ett möte är ju också att man LYSSNAR KONCENTRERAT (hah!).

 

Vaakuna vaasa linn 3


Foppa hittade också
knappen som fäller ner ryggstödet. Livsviktig mötesfunktion den här tiden på en fredag. Bakom Foppa finns också en stor hörnsoffa om man vill ha det riktigt avslappnat. Men riktigt fullt så bra ska man nog inte ha det på ett kreativt möte, tänker jag. Man får inte ha det för bekvämt. 

 

mote vaakuna

 

Och så paus för mera påfyllning! Det är en annan väldigt viktig sak på ett bra möte. Man får aldrig låta blodsockret sjunka för lågt. Direkt någon visar sådana tendenser måste man tvångsmata dem med vindruvor. 

 

motet vaakuna

 

Mina kollegor börjar vara ganska härdade av att ha en bloggare runt sig hela tiden. Man kan köra kameran under deras näsor och över deras huvuden. Inte ens när jag stod på bordet här bakom reagerade de. De bara babblar och äter mer godis. 

 

vaakuna

 

Den här fredagen fick vi alla veckans frågetecken uträtade, alla ämnen avhandlade och nya idéer för kommande vecka. Som jag redan sa: Direkt man kommer bort från sin egen comfort zone börjar hjärnan tänka i helt nya banor. Att ha möten på olika ställen i stan gör så stor skillnad. Kan inte lägga fingret på vad det är, men någonting är det. Glada i hågen tog vi helg (även om vi gärna hade fortsatt med AW i Skybastun). 

 

 

Här kan du läsa mer om
Vaakunas konferens- och festtjänster

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.