Trimmad mopo.

När Lillemor bloggade om balanscyklar igår kom jag att tänka på ett roligt instaklipp på Milea från några tillbaka (på tal om att tro om att man är en trimmad moppe). Kom ihåg att slå på ljudet!

 

Skarmavbild 2016 05 03 kl. 15.14.09

 

Milea cyklade inte en meter i sitt liv med stödhjul. När hon var 4 år bytte vi från balanscykel till trampcykel. Också det steget fångade vi på film. Så här svårt var det. Precis som Lillemor skrev besparade vi så otroligt många nerver med balanscykeln. Jestas så vi kämpade med Matheo. I flera veckor sprang vid bredvid, sura och svettiga. Visst funkade det också den vägen, men aldrig i livet att jag skulle göra om det, när det går så mycket lättare med en Puky.

Om det fanns ett råd jag fick ge till nyblivna föräldrar så skulle det vara: Ge barnen värme, kärlek och aldrig någonsin stödhjul. 

10 reaktioner till “Trimmad mopo.”

  1. Häftig ljudeffekt! Och nostalgi, i bakgrunden syns huset vi bott i en tid, fina tider. För övrigt hoppas jag att övergången till riktig cykel går lika smidigt här i hushållet också!

  2. Är nog lite olika på barn det där… Vår son ratade sin Puky som han fick till 2-årsdagen. Tvåhjuling med stödhjul skulle det vara. Vid 2 år och 11 månader cyklade han utan stödhjul, utan att jag hade behövt springa en endaste meter bredvid… Samma för storasyster, men hon var 3,5 då hon cyklade utan stödhjul (utan att jag sprang slut på mig).
    Gissar på att Pukyn är till stor hjälp, men inte för alla tydligen 🙂

  3. Häftig ljudeffekt! Och nostalgi, i bakgrunden syns huset vi bott i en tid, fina tider. För övrigt hoppas jag att övergången till riktig cykel går lika smidigt här i hushållet också!

  4. Är nog lite olika på barn det där… Vår son ratade sin Puky som han fick till 2-årsdagen. Tvåhjuling med stödhjul skulle det vara. Vid 2 år och 11 månader cyklade han utan stödhjul, utan att jag hade behövt springa en endaste meter bredvid… Samma för storasyster, men hon var 3,5 då hon cyklade utan stödhjul (utan att jag sprang slut på mig).
    Gissar på att Pukyn är till stor hjälp, men inte för alla tydligen 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.