3 restaurangtips i Tallinn.

När man landar i en stad som man inte har stenkoll på, finns det stor risk att man trampar i dåliga turistfällor när big hunger knackar på. Så gjorde vi också den första kvällen när benen var alldeles för trötta och akkun i telefonen var för död för TripAdvisor. Det var solsken och smockfullt överallt och till slut sa vi fuck it och satte oss på närmaste uteservering. Vi var för hungriga för att tänka. 

Såklart fick vi ett fyllo till servitör (han erbjöd till exempel röda solglasögon vid köpet av tre öl och sörplade i Malins öra att han kan keep her warm när vi bad om filtar). Taskig pasta och tragisk betjäning. Därför kan ni till exempelvis ha det här blogginlägget med er i bakfickan när ni åker på en trip över viken och vill dinera i gamla stan.

 

1. Frank

En liten gullig, semi-alternativ, bar med supergoda hamppare. Snygg 60-tals inspirerad inredning. Billigt var det också (även om alla restauranger i Tallinn känns betydligt förmånligare än i Finland). Här får du också frukost hela dagen lång. Ligger dessutom mitt i smeten. Här åt vi lunch efter en evighetsdag i en park. Lämpligt när man vill ha nåt smått, saltigt, snabbt. 

Adress: Sauna Tn. 2

 

13199032 1197334903633780 1381657301 o2

 

2. Manna La Roosa

”It looks like the Addams family manse on LSD, tacky as hell but the food and the service is great” läste jag någonstans. Och exakt så är det. Grönt villavillekulla-hus med rosa fönster och en inredning som inte liknar någon annan. Här åt vi en helt fantastisk middag. Vi hade bord 21.30, men vid 23-snåret höjdes volymen ganska rejält och en dj tog över, så det var svårt att prata. Kom lite tidigare än det, så ni hinner prata också. Hit kan ni förstås också komma för att dricka drinkar. Riktigt coolt ställe, superschysst personal. 

Adress: Vana-Viru 15

 

Manna La Roosa Tallinn

roosa

MannaLaRoosaTallinn1

 

3. Cru

Här gick vi på ett tips som jag fick på Insta. Den superfina innergården var tyvärr stängd eftersom vi kom för lunch. Men gissar att det är superfint om kvällen. Nu satt vi inomhus, men det funkade bra det också. Maten var supersnygg och kvinnan som serverade oss var så fantastiskt proffsig och trevlig. Inte fullt så coolt som Manna La Roosa, mera schysst fine dining. De lär också ha en av världens bästa kockar (Dmitri Haljukov) i sitt kök. 

Adress: Viru 8

 

Cru Restaurant Tallinn2

bru

CRU TALLINN

 

Summa summarum: Ät lunch på Cru, middag på Manna La Roosa och dagen efter-hamppare på Frank.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.