5 saker jag ser fram emot i sommar.

FullSizeRender 2

 

1. Min första riktiga semester. Att verkligen få vara ledig. Fem frikkin’ veckor. Hela juli och en vecka in i augusti. Det känns verkligen som en livstid. Tänk att bara stänga av allt. Och fokusera fullt ut på återhämtning och nuet. Inte för att jag känner mig nära på lika trött som ifjol, men längtar ändå så otroligt efter att få koppla bort omvärlden. Ser fram emot att skapa ett härligt sommarlov för oss och barnen. 

2. Dåligt nät på Replot. Det här händer lite ihop med punkt 1. Längtar efter att tagga ner på min uppkoppling. Inte vara fästväxt i mobil och mejl. Dessvärre noterade jag förra helgen på Replot att nätet funkade skitbra. Hoppas på att det blir lika slött som förra sommaren när det drev en till vansinne (laggade utaf helfvetet). Längtar efter distans till internet. Att bara få fylla bloggen med miljoner bilder och ett slött ”hej hej!”. 

 

FullSizeRender

 

3. Böcker. Den senaste tiden har jag varit så fruktansvärt trött att jag knappt har fått barnen i säng innan jag själv har stupat. Sedan vi var på vintersemester i mars (där hade jag brutal läsdiarré) har jag inte kommit igenom en endaste en bok. Jag har läst samma bok i två månader (!). Men under sommaren förändras allt. Ni vet, när man till och med läser gående till och från utedasset. Ah, har så många bra böcker som väntar här.

4. Min fest. Jag börjar bli tjatig på den här punkten. Men det kommer att bli så fruktansvärt roligt att kröna min semester med en hejdundrande gårdsfest. Speciellt när jag märker att det faktiskt är skitkul att ställa till med party. Varför har jag inte ställt till stora fester förr? Det bästa är att jag efter festen har en vecka på mig att vila upp mig innan jobbet kallar. Har redan bestämt att jag inte tänker sova på hela natten.

 

FullSizeRender 1

 

5. Bastu. Jag premiärbadade förra helgen. Och det var nästan så jag tjöt av lycka. Nog är det ju alldeles fantastiskt att elda, bära vatten och sedan sitta där och prata. Oftast har man bara det ena barnet med sig och man får liksom alltid ett speciellt moment där. Att fredagsbada med mamma när man var yngre var ju bland det bästa. Aldrig är man så harmonisk som after-sauna. När håret står på ända och man är riktigt, riktigt trött och ren. Utifrån och in.

Tänk att vi har allt det här framför oss!

6 reaktioner till “5 saker jag ser fram emot i sommar.”

 1. Äh, tryckte tydligen på fel inlägg. Det var ju här jag skulle kommentera uppkopplingen.

  Om du har jobbtelefon får du tyvärr stå ut med den goda täckningen. ? P upptäckte här i helgen när vi var ut till villan att nätet är mycket snabbare efter att ni bytt operatör. Tydligen har nya operatören bättre tavara i Alskatmasten eftersom signalen är starkare. Nu är det inga problem att sköta teknikjouren från villan. ?

 2. Hej! Jag gissar att havsbilden är nånstans från Replot, men vaaaar däär? *dreglar* 😉
  Väntar vårt första barn just nu (v21) och även om många sagt i stil med att "inte kanske så kul med stor mage i sommarhettan"…så ser jag ändå fram emot denhär sommaren (har varit en sån som absolut gillat att vara gravid – å tacksam för att jag fått vara frisk). Ser så enormt fram emot terasslunch/-middagar/-kvällar längs med Vasa strandkant, sköna cykelturer och utflykt till stället som på din bild, för att bara insupa allt det som är bra med sommaren och fira sista sommaren på två…innan denhär lilla kompisen kommer ut till hösten 🙂

 3. Äh, tryckte tydligen på fel inlägg. Det var ju här jag skulle kommentera uppkopplingen.

  Om du har jobbtelefon får du tyvärr stå ut med den goda täckningen. ? P upptäckte här i helgen när vi var ut till villan att nätet är mycket snabbare efter att ni bytt operatör. Tydligen har nya operatören bättre tavara i Alskatmasten eftersom signalen är starkare. Nu är det inga problem att sköta teknikjouren från villan. ?

 4. Hej! Jag gissar att havsbilden är nånstans från Replot, men vaaaar däär? *dreglar* 😉
  Väntar vårt första barn just nu (v21) och även om många sagt i stil med att "inte kanske så kul med stor mage i sommarhettan"…så ser jag ändå fram emot denhär sommaren (har varit en sån som absolut gillat att vara gravid – å tacksam för att jag fått vara frisk). Ser så enormt fram emot terasslunch/-middagar/-kvällar längs med Vasa strandkant, sköna cykelturer och utflykt till stället som på din bild, för att bara insupa allt det som är bra med sommaren och fira sista sommaren på två…innan denhär lilla kompisen kommer ut till hösten 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.