Nu blir det lättare för dig att kommentera.

När jag flyttade min blogg till Sevendays kopplade jag för första gången på förhandsmoderering av kommentarer. Jag var starkt emot det till en början, eftersom jag ansåg att det tog död på aktiviteten i mina kommentarsfält (jag ville inte att de vilda debatterna skulle vara beroende av min inblandning). Men vi ville ha en enhetlig linje och när jag tänkte på vilket ansvar jag som bloggare bär för att kommentarsfältet inte blir vilda västern, så tänkte jag om. 

Om någon kommenterar osakligheter och olagligheter på min blogg, så är det jag som bloggare som är ansvarig för att att det innehållet figurerar i min blogg. Därför känns det nu skönt och tryggt att ha koll på vad som släpps igenom. Under det dryga året jag har bloggat här har jag kanske raderat en handfull osakliga kommentarer (de flesta i samband med flyktingkrisen, surprise surprise).

Överlag blir det glesare bland kommentarerna i bloggar. Förstås är det här ett mönster som inte bara gäller men Sevendays bloggare (man kan säga att det är ett STRUKTURELLT PROBLEM), men ibland har jag fått uppfattningen om att ni också tycker det är så trögt att kommentera här eftersom captcha-koden är så svår.

Därför har vi nu tagit till oss kritiken och bytt upp oss till ett bättre kommentarssystem. Från och med i dag behöver du bara kryssa i om du anser dig vara en robot eller ej. Härligt, va? Själv tycker jag det är fantastiskt. Jag vill ju att det ska vara en låg tröskel till att kommentera här.

22 reaktioner till “Nu blir det lättare för dig att kommentera.”

 1. oh, jeah! 😀 Och föresten….du är inte ensam med att älska sjukhusmaten 😀 hahahaha….det gör jag med…beställer mat i varje skift 😀 kram

 2. Äntligen! Har många ggr skrivit en lång kommentar, glömt att fylla i koden o så har allt försvunnit och jag har inte orkat skriva allt en gång till. :/ men nu så!

 3. Kommenterade på en annan blogg tidigare idag. Fick kryssa i en ruta. Men sedan kom också ´kopiera länken nedanför och klistra in i rutan under´ , minns inte exakt vad som stod i texten, men något åt det hållet. Bökigt via surfplattan iaf..

 4. Jee! Jag lyckas inte alltid med de där bilderna. På telefonen hoppar de hit och dit och så försvinner allt…

 5. Hurraaa! Har förlorat en och annan kommentar på att missa fylla i captchan och sen inte orka skriva om kommentaren. Så skönt nu!

 6. Fint!!!!! Flera gånger som det inte lyckats tidigare när jag tänkt kommentera! Bra! 🙂

 7. Skrev ju redan då för kanske ett år sedan, att för en blind, är det i praktiken omöjligt, att kommentera här, då man ju inte kunde se, vad det visades för kod som bild, som man sedan, skulle skriva nädanför och då det inte fanns alternativ, att man kunde skriva koden, som man hörde som röst, men nu, torde det ju gå, då man kommer ihåg, att med Tabben, gå vidare mellan de olika fälten, där det fårgas efter namn, e-påst, äventuell hemsida osv och med mellanslaget, kryssar man, att man är en helt vanlig Matti och inte en robot, alltså Matti, sm för snart en månad sedan, flyttat från Hesa till Rovaniemi, så välkommen fast och göra repportage, boendes fast på Hotell Santasport, eller även Hela Familjen välkommen till Rovaniemi och fast åka Slalom, även boendes fast på Santasport.

 8. oh, jeah! 😀 Och föresten….du är inte ensam med att älska sjukhusmaten 😀 hahahaha….det gör jag med…beställer mat i varje skift 😀 kram

 9. Äntligen! Har många ggr skrivit en lång kommentar, glömt att fylla i koden o så har allt försvunnit och jag har inte orkat skriva allt en gång till. :/ men nu så!

 10. Kommenterade på en annan blogg tidigare idag. Fick kryssa i en ruta. Men sedan kom också ´kopiera länken nedanför och klistra in i rutan under´ , minns inte exakt vad som stod i texten, men något åt det hållet. Bökigt via surfplattan iaf..

 11. Jee! Jag lyckas inte alltid med de där bilderna. På telefonen hoppar de hit och dit och så försvinner allt…

 12. Hurraaa! Har förlorat en och annan kommentar på att missa fylla i captchan och sen inte orka skriva om kommentaren. Så skönt nu!

 13. Fint!!!!! Flera gånger som det inte lyckats tidigare när jag tänkt kommentera! Bra! 🙂

 14. Skrev ju redan då för kanske ett år sedan, att för en blind, är det i praktiken omöjligt, att kommentera här, då man ju inte kunde se, vad det visades för kod som bild, som man sedan, skulle skriva nädanför och då det inte fanns alternativ, att man kunde skriva koden, som man hörde som röst, men nu, torde det ju gå, då man kommer ihåg, att med Tabben, gå vidare mellan de olika fälten, där det fårgas efter namn, e-påst, äventuell hemsida osv och med mellanslaget, kryssar man, att man är en helt vanlig Matti och inte en robot, alltså Matti, sm för snart en månad sedan, flyttat från Hesa till Rovaniemi, så välkommen fast och göra repportage, boendes fast på Hotell Santasport, eller även Hela Familjen välkommen till Rovaniemi och fast åka Slalom, även boendes fast på Santasport.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.