Bli Brändöbo!

Den här kvällen har jag varit ensam hemma sedan Sami skeppade våra sommarlovsbarn till Vörå. Hade absolut ingenting att göra. Eftersom jag fortfarande äter pencillin och inte känner mig helt hundra var träna uteslutet. En filosofisk kvällspromenad runt Brändö fick det bli. 

Flera gånger under promenadens gång tänkte jag på hur otroligt vackert det är här på vår stadsdel. Tänk att Brändö har så skit rykte när det i själva verket är Vasas vackraste stadsdel. Folk fattar faktiskt inte hur lummigt och trevligt det kan vara. Å ena sidan är det bra, för då får jag ha mitt Brändö för mig själv. Å andra sidan är det uselt, för jag vill ju att hela världen ska veta var paradiset finns.

 

2016 06 06 09.04.58 1

2016 06 06 09.05.00 1

 

Inom mig bor också en hemlig dröm om att sadla om till fastighetsförmedlare. Har därför nu ikväll scrollat runt vad som finns till salu häromkring. Eller om jag ska vara helt ärlig kollar jag Etuovi precis varenda vecka i hopp om att hitta den där fantastiska fyrarummaren någonstans här nära.

Men vad sägs till exempel om en riktigt ljus tvåa på Abborrvägen? Ovanligt snyggt kök för att vara ett Brändökök (hah!). En annan riktigt läcker tvåa finns till salu på Brändös motsvarighet till Strandgatan – Sundsgatan. 

 

2016 06 06 09.04.55 1

2016 06 06 09.04.56 1

2016 06 06 09.04.58 2

 

När jag flyttade till Brändö trodde jag det bestod av en massa ghettobetong. Bara för att det är det enda man ser när man kör igenom Brändö. Men så är det ju inte alls. Säg någon annan stadsdel i Vasa som har så här mycket lummiga gångar och så här mycket hav!

 

2016 06 06 09.04.55 2

 

Att Brändö är fullt av gula trähus det vet vi alla. Här finns en riktigt stor tvåa till salu. Och här. Och lägenheten under oss finns fortfarande till salu. Den är kanske inte drömmarnas dröm i nuläget, men om man vill investera och renovera är den definitivt en liten dröm – i alla fall prismässigt. Om jag inte helt är ute och cyklar har jag för mig att nästa visning är på onsdag. KÅMMÅKÖÖP!

Förstås finns det också en massa flashiga villor längre in i Vikinga – ta nu den här som exempel, men så är jag ju inte gjord av pengar. Däremot tycker jag det är helkreisit att ingen köpt det där lilla röda minihuset på Fabriksgatan. 

 

2016 06 06 09.05.01 1

2016 06 06 09.04.57 1

 

Ja, fattar verkligen att inte fler vill bo här. Bästa, bästa Brändö.

24 reaktioner till “Bli Brändöbo!”

  1. Du är den enda människan i världen som får en maskros att se bra ut… Körde just ner halva Smedsby med min trimmer… Hatar dom så in i hel…

  2. Jag tänker bara: varför köper inte NI den där bostaden under er, sågar upp golvet och bygger en trappa, så ni får en tvåvåningsbostad? Okej, det kostar ju förstås, och ni har just köpt sommarstuga osv, men då skulle ni slippa leta drömhus och få två nya rum på köpet. Fast nu vet jag inte, kanske bostaden inte ligger rakt under er. Eller kanske det finns en våning emellan? Det kan ju bli lite jobbigt om ni alltid måste gå via grannarna när ni ska byta våning 😀

  3. Åååh minnen! Jag har också bott på Brändö. I två olika hus och storsaknade det när vi flyttade för tusen är sedan.

  4. Ja herregud så jag försökt övertala alla jag känner med tillräckligt liten familj att köpa den där lilla röda drömmen! Men håller med Malin, varför köper inte ni lägenheten under? bor kvar och i framtiden kanske ni får möjlighet att köpa även lägenhet nummer två i nedervåningen 🙂 O så finns ju vinden, den drömde jag alltid om att laga till bostadsvåning.

  5. Du är den enda människan i världen som får en maskros att se bra ut… Körde just ner halva Smedsby med min trimmer… Hatar dom så in i hel…

  6. Jag tänker bara: varför köper inte NI den där bostaden under er, sågar upp golvet och bygger en trappa, så ni får en tvåvåningsbostad? Okej, det kostar ju förstås, och ni har just köpt sommarstuga osv, men då skulle ni slippa leta drömhus och få två nya rum på köpet. Fast nu vet jag inte, kanske bostaden inte ligger rakt under er. Eller kanske det finns en våning emellan? Det kan ju bli lite jobbigt om ni alltid måste gå via grannarna när ni ska byta våning 😀

  7. Åååh minnen! Jag har också bott på Brändö. I två olika hus och storsaknade det när vi flyttade för tusen är sedan.

  8. Ja herregud så jag försökt övertala alla jag känner med tillräckligt liten familj att köpa den där lilla röda drömmen! Men håller med Malin, varför köper inte ni lägenheten under? bor kvar och i framtiden kanske ni får möjlighet att köpa även lägenhet nummer två i nedervåningen 🙂 O så finns ju vinden, den drömde jag alltid om att laga till bostadsvåning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.