Vinn en sommarstol!

Inlägget är ett kommersiellt samarbete
med Järvi-Z Oy
***

 

Som ni säkert känner till vid det här laget klappar mitt hjärta extrahårt för inhemska produkter och finländska hantverk. Det finns så mycket kunskap och så mycket fina produkter i vårt land, bara vi förstod att leta efter dem. Varje gång jag har möjlighet att välja en inhemsk produkt så väljer jag den, framom en annan. 

Därför hamnade jag den här gången långt upp i norra Österbotten, i Evijärvi. Vägen dit var lång och härlig. För att komma fram passerade jag två hjortar, tre älgar och otaliga kohagar. Satt och njöt av det grönskande landskapen som swischade förbi. 

 

jarviz5

 

Mitt uppdrag för dagen var att träffa Janne Järvinen, en av bröderna bakom det finska möbelföretaget Reimann, som tillverkar möbler för bland annat K-Rauta och Bauhaus. Vad många dock inte vet är att de också har en alldeles egen webbshop som vem som helst kan beställa från, utan mellanhänder. Vi ska återkomma till den.

 

jarviz3

 

Janne och hans två bröder Jyrki och Jani har sedan 1991 drivit företaget Järvi-Z i Evijärvi. De tillverkar 100 % finländska och ekologiska utemöbler för balkonger och terrasser av märket Reimann. Men inte bara utemöbler, utan också lekstugor (se nedan). Har ni hört om Janne och company förut? Jag hade i alla fall inte. Men det visade sig att han var er oerhört glad och positiv prick!

 

muumimokki leikkimokki

 

I webbshopen säljs också lekstugor. Bland annat det här fantastiska Muminhuset. Mina grannar hade en sådan när jag var liten och har alltid tyckt att de är så otroligt fina. Är så störd över att vi inte hade en egen gård när barnen var mindre. Nu tycker jag det känns lite sent att satsa på ett eget Muminslott i två våningar. Eller är det?

 

jarviz6

 

Men visst är den alldeles fantastisk?! Om du vill kolla vad den kostar hittar du priset här

 

111

 

Men väl inomhus fanns det också mycket annat som var fantastiskt. De här stapelbara stolarna föll mig i smaken. Vi har inte köpt nya utemöbler till stugan, eftersom vi fick de på köpet. Men jag drömmer om att unna mig nya, mörka skönheter kanske redan nästa sommar. De som vi har nu är så skrangliga och obekväma. Tänk att få ha en vadderad stol ännu till. Den du ser här under heter Retro. Så fin! Du hittar den här.

 

jarviz7

2016 06 06 01.09.45 1

jrvi

jarvi z

 

Men mest skulle jag vilja ha några klaffstolar som jag skulle kunna släpa runt med på gården. Där det är sol skulle jag sätta mig med ett vinglas och en bok. Klaffstolar i slitstarkt trä kan man aldrig ha för många av. Tycker om den här mörkgråa slitna färgen också. Här hittar du stolen

 

jarviz9

 

Här är också en klaffstol med bra armstöd för vinglas och bok när man behöver ta sig ett dopp. Ser precis var jag skulle placera den här stolen. Långt där ute på udden vid stranden. Där skulle jag sitta och må som en konung. Här hittar du modellen. Tycker om när det ser hårt, rått och industriellt ut. Utemöbler får inte vara för fina och mjuka. 

Jag är inte ute efter ett helt möblemang just nu, utan vill bara ha en egen slappstol som kan fungera som en lösthängande kroppsdel hela sommaren. Och jag tror att jag har hittat min. Nu är det dags för dig att göra det samma!

 

 

TÄVLING!

Vinn en stol i valfri färg + tillhörande sittunderlag.

 

Välj en stol i valfri färg. Du kan välja bland modellerna Sun, Pegasus, Variant, Grandis. Kommentera i fältet här under vilken färg och modell du önskar dig. Meddela också vilken färg du vill ha på underlaget. Färgerna är svart, grå, antracitgrå, grön eller röd. Det totala värde på paketet är cirka 190 euro. 

Tävlingen avslutas fredagen den 17 juni. Då drar jag en lycklig vinnare till en splitterny sommarstol. In med er i webbshopen och kolla på alla läckerbitar som finns. Lycka till!

307 reaktioner till “Vinn en sommarstol!”

 1. Haha, autokorrigeringen har säkert varit i farten men oj, vad jag skrattade… "Där det är sol skulle jag sätta mig med ett vinglas och en bil." Tror och hoppas att du menar "bok" ??

  Jag vill gärna vinna stolen Pegasus och underlaget i grått.

 2. Ååh, det här var ju läckert! Jag hoppas på tur och önskar mig en vit Grandis med röd dyna.. Skulle bli min skärisolstol. 😉

 3. Vilka vackra stolar! En Variant i honungsfärg med grå dyna skulle passa mig perfekt i sommar! 🙂

 4. Oj så mycket fint en mörkgrå grandis med en röd dyna skulle passa perfekt på lilla terassen

 5. Jätteintressant läsning om Evijärviföretaget, dom gör så fina möbler. Jag skulle sitta som en drottning i en antracitgrå Grandis,med röd dyna. Bara få peka å visa åt mina kära,vad som behöver göras 😉

 6. Har aldrig själv heller stött på Reimann, fastän mina hemtrakter ligger väldigt nära Evijärvi. Om jag får önska mig så skulle det bli en pegasus i tumma pähkinä med röd dyna skulle vara en bra början 🙂 vinner jag så blir jag nog illa tvungen att köpa mig några till!

 7. Ååh, en egen slapparstol! Precis vad jag behöver. En antracitgrå Grandis med grå dyna är mitt val.

 8. En peittovalkoinen Grandis med svart dyna skulle sitta perfekt i min läshörna på terassen! Åååhh, vilken härlig tanke!

 9. Sååå snygga! En helvit Grandis med grå dyna skulle rädda vilken sommar som helst! 🙂

 10. Härliga stolar! Jag väljer en peittovalkoinen grandis med svart dyna! Skulle passa perfekt på min balkong 🙂

 11. Hej, jättefina stolar! Jag önskar mig en grafitgrå Pegasus med grått underlag där jag kan tillbringa mina små stunder av stillhet i sommar!

 12. En grå Grandis med grå dyna blir perfekt till min läshörna. Boken och vinglaset har jag redan…

 13. Oj såå fina stolar! Om jag hade pengar så skulle jag köpa en (eller flera..) vit Grandis med grå dyna, men nu hoppas jag på turen att vinna en.

 14. En grafitgrå Grandis med grå dyna skulle sitta perfekt på vår balkong och jag skulle sitta perfekt i den!:)

 15. Wow! Skit snygga, jag skulle nog välja pegasus med röd dyna för härliga sommarkvällar med läsning och ett glas vin! 🙂

 16. Ser ut att vara stabila och rejäla stolar…=) En grafitgrå Grandis med svart dyna blev min favvo!

 17. En grafitgrå pegasus med röd dyna skulle jag vilja ha! Snygga möbler och ååååh om man skulle ha råd med en muminlekstuga!!!!

 18. En grå Sun med grå dyna, en perfekt smäcker liten stol.
  Visste absolut inte att det görs möbler (och säljs såhärpass förmånligt!) i Finland. Heja du och bloggen!

 19. Önskar mig en Pegasus i mörk nöt, med en grå sittdyna till!
  Underbara finska möbler ☀️

 20. En grafitgrå Sun stol med grå dyna skulle passa perfekt på min bastuveranda ute vid stugan och gå lätt att flytta ut till bryggändan då jag får lust att sätta mej där.

 21. En grafitgrå Grandis med grå dyna skulle vara perfekt så jag kan flytta mig (och min höggravida kropp) enligt var det finns skugga!

 22. Min längtan står till en VIT GRANDIS med grön dyna.Där skulle jag njuta av finska sommaren.?

 23. Ååh… En helvit variant med röd och fin dyna, den skulle jag gömma i köksträdgården när jag vill ha en paus från mitt påtande. Eventuellt med ett glas vin till…

 24. Ojojoj, här hålls tummarna! Jag skulle vilja ha en Grandis kuultovalkoinen med svart dyna.

 25. Alla stolarna är super fina, men en går Sun med grå dyna skulle nog passa mej bäst. Så det är bara att hålla tummarna nu då 🙂

 26. Jag skulle välja en grandis i färgen kuultovalkoinen med grå dyna. Fina stolar var det! ??

 27. Jag önskar mig en grafitgrå variant med grå dyna. I nuläget har vi helt hemska utemöbler, så redan en snygg stol skulle pigga upp! Hoppas på tur!:)

 28. Vilka fina och stabila möbler du hittat. En vit Grandis med antracitgrå dyna skulle bli så fint. Hoppas på tur.

 29. Hoppas att Fru Fortuna är med mig denna gång! Önskar mig en vit Grandis med antracitgrå dyna.

 30. Superfina möbler! Önskar mig en grafit grå Pegasus med antracit grå dyna! Åh, är gravid med massa krämpor o kommer hänga hemma på terassen hela långa sommaren. En skön stol som inte brakar ihop skulle kunna lyfta det hela lite! De vi har nu är ett sketet set från billig kedja som rasar ihop om tjockisar som jag dunsar ner lite för snabbt. 😦 Nä,nu drömmer jag om en ny stol! 🙂

 31. Oj så fina möbler och lekstugor se har! Äsch att vi målade våra ifjol. Bara de slits ska jag beställa nya från Evijärvi. Men nu önskar jag en helvit grandis med grå dyna.

 32. En grafitgrå Grandis med grön dyna vore rena drömmen att få. Jag tänker mej en björk med strimmor av solsken som silar ner på mej där jag sitter och njuter efter jobbet.

 33. En grå Pegasus med svart dyna där jag bara får njuuuta av sommaren när barnet springer omkring på gräsmattan framför mig 🙂 Låt sommaren komma. Gärna redan imorgon!

 34. Oj så fina produkter! Önskar gärna vinna en kuultovalkoinen Grandis med röd dyna. Perfekt till stugan:)

 35. En grafitgrå grandis ? Drömstol även i den finska sommaren..Vill så gärna vinna den genuint vackra stolen ?

 36. En grafitgrå grandis ? Drömstol även i den finska sommaren..Vill så gärna vinna den genuint vackra stolen ?

 37. Åh, lekstugan, sååå fin.
  Jag skulle vilja vinna vit stol med grå dyna. Den gråa dynan matchar kattens päls och det är bra då katten säkerligen skulle ligga där i "smyg"

 38. En grå Variant med röd dyna skulle jag gärna ha på min terass. Å vilken trevlig nyhet att det finns "närproducerade" utemöbler!

 39. Här är jag med och tävlar och hoppas på tur! 🙂
  En vit Grandis med en antrasitgrå dyna, TACK! 🙂

 40. Så fina! En kuultovalkoinen grandis med grå dyna skulle vara perfekt i min (än så länge inte så stora men ändå) rosenträdgård!

 41. Så trevlig tävling! En grå Grandis med grå dyna skulle smälta in alldeles perfekt på vår gråa terrass!

 42. En vit Grandis med grafitgrå dyna skulle passa som nenä päähän åt nybliven "oloneuvos"

 43. Skulle så gärna vinna en antracitgrå Grandis med grå sittdyna att ge åt mina föräldrar till stugan. Ser så bekväm och stadig ut

 44. Underbara stolar,vill oxå ha! Önskar lyckan står mig bi o att jag vinner en kuultovalkoinen grandis med grått underlag.

 45. Villatomt i sikte men mycket hårt arbete återstår innan jag kan drömma om att få slappa på villan (först måste ju en väg byggas till tomten så vi kommer oss dit). Men mor på villan vill sedan slappa i en vit Pegasus med röd dyna. Den är min och stolen och dynan andas attityd, suomisisu.

 46. Alltså en Grandis med grått underlag skulle jag gilla. Jag har haft jättemycket otur i vinter/vår så hoppas på TUR nu.

 47. Jag skulle vilja vinna en Grandis med grå/antracitgrå färg. Dynan får gärna också vara grå för att matcha resten av balkongen 😉

 48. En kuultovalkoinen grandis med grå dyna, skulle ge den till min mommo så hon får sitta under äppelträdet i all sköns ro.

 49. En peittovalkoinen Pegasus med en grå dyna sku passa perfekt utanför vårt köksfönster att njuta av kvällssolen i 🙂

 50. Haha, autokorrigeringen har säkert varit i farten men oj, vad jag skrattade… "Där det är sol skulle jag sätta mig med ett vinglas och en bil." Tror och hoppas att du menar "bok" ??

  Jag vill gärna vinna stolen Pegasus och underlaget i grått.

 51. Ååh, det här var ju läckert! Jag hoppas på tur och önskar mig en vit Grandis med röd dyna.. Skulle bli min skärisolstol. 😉

 52. Vilka vackra stolar! En Variant i honungsfärg med grå dyna skulle passa mig perfekt i sommar! 🙂

 53. Oj så mycket fint en mörkgrå grandis med en röd dyna skulle passa perfekt på lilla terassen

 54. Jätteintressant läsning om Evijärviföretaget, dom gör så fina möbler. Jag skulle sitta som en drottning i en antracitgrå Grandis,med röd dyna. Bara få peka å visa åt mina kära,vad som behöver göras 😉

 55. Har aldrig själv heller stött på Reimann, fastän mina hemtrakter ligger väldigt nära Evijärvi. Om jag får önska mig så skulle det bli en pegasus i tumma pähkinä med röd dyna skulle vara en bra början 🙂 vinner jag så blir jag nog illa tvungen att köpa mig några till!

 56. Ååh, en egen slapparstol! Precis vad jag behöver. En antracitgrå Grandis med grå dyna är mitt val.

 57. En peittovalkoinen Grandis med svart dyna skulle sitta perfekt i min läshörna på terassen! Åååhh, vilken härlig tanke!

 58. Sååå snygga! En helvit Grandis med grå dyna skulle rädda vilken sommar som helst! 🙂

 59. Härliga stolar! Jag väljer en peittovalkoinen grandis med svart dyna! Skulle passa perfekt på min balkong 🙂

 60. Hej, jättefina stolar! Jag önskar mig en grafitgrå Pegasus med grått underlag där jag kan tillbringa mina små stunder av stillhet i sommar!

 61. En grå Grandis med grå dyna blir perfekt till min läshörna. Boken och vinglaset har jag redan…

 62. Oj såå fina stolar! Om jag hade pengar så skulle jag köpa en (eller flera..) vit Grandis med grå dyna, men nu hoppas jag på turen att vinna en.

 63. En grafitgrå Grandis med grå dyna skulle sitta perfekt på vår balkong och jag skulle sitta perfekt i den!:)

 64. Wow! Skit snygga, jag skulle nog välja pegasus med röd dyna för härliga sommarkvällar med läsning och ett glas vin! 🙂

 65. Ser ut att vara stabila och rejäla stolar…=) En grafitgrå Grandis med svart dyna blev min favvo!

 66. En grafitgrå pegasus med röd dyna skulle jag vilja ha! Snygga möbler och ååååh om man skulle ha råd med en muminlekstuga!!!!

 67. En grå Sun med grå dyna, en perfekt smäcker liten stol.
  Visste absolut inte att det görs möbler (och säljs såhärpass förmånligt!) i Finland. Heja du och bloggen!

 68. Önskar mig en Pegasus i mörk nöt, med en grå sittdyna till!
  Underbara finska möbler ☀️

 69. En grafitgrå Sun stol med grå dyna skulle passa perfekt på min bastuveranda ute vid stugan och gå lätt att flytta ut till bryggändan då jag får lust att sätta mej där.

 70. En grafitgrå Grandis med grå dyna skulle vara perfekt så jag kan flytta mig (och min höggravida kropp) enligt var det finns skugga!

 71. Min längtan står till en VIT GRANDIS med grön dyna.Där skulle jag njuta av finska sommaren.?

 72. Ååh… En helvit variant med röd och fin dyna, den skulle jag gömma i köksträdgården när jag vill ha en paus från mitt påtande. Eventuellt med ett glas vin till…

 73. Ojojoj, här hålls tummarna! Jag skulle vilja ha en Grandis kuultovalkoinen med svart dyna.

 74. Alla stolarna är super fina, men en går Sun med grå dyna skulle nog passa mej bäst. Så det är bara att hålla tummarna nu då 🙂

 75. Jag skulle välja en grandis i färgen kuultovalkoinen med grå dyna. Fina stolar var det! ??

 76. Jag önskar mig en grafitgrå variant med grå dyna. I nuläget har vi helt hemska utemöbler, så redan en snygg stol skulle pigga upp! Hoppas på tur!:)

 77. Vilka fina och stabila möbler du hittat. En vit Grandis med antracitgrå dyna skulle bli så fint. Hoppas på tur.

 78. Hoppas att Fru Fortuna är med mig denna gång! Önskar mig en vit Grandis med antracitgrå dyna.

 79. Superfina möbler! Önskar mig en grafit grå Pegasus med antracit grå dyna! Åh, är gravid med massa krämpor o kommer hänga hemma på terassen hela långa sommaren. En skön stol som inte brakar ihop skulle kunna lyfta det hela lite! De vi har nu är ett sketet set från billig kedja som rasar ihop om tjockisar som jag dunsar ner lite för snabbt. 😦 Nä,nu drömmer jag om en ny stol! 🙂

 80. Oj så fina möbler och lekstugor se har! Äsch att vi målade våra ifjol. Bara de slits ska jag beställa nya från Evijärvi. Men nu önskar jag en helvit grandis med grå dyna.

 81. En grafitgrå Grandis med grön dyna vore rena drömmen att få. Jag tänker mej en björk med strimmor av solsken som silar ner på mej där jag sitter och njuter efter jobbet.

 82. En grå Pegasus med svart dyna där jag bara får njuuuta av sommaren när barnet springer omkring på gräsmattan framför mig 🙂 Låt sommaren komma. Gärna redan imorgon!

 83. Oj så fina produkter! Önskar gärna vinna en kuultovalkoinen Grandis med röd dyna. Perfekt till stugan:)

 84. En grafitgrå grandis ? Drömstol även i den finska sommaren..Vill så gärna vinna den genuint vackra stolen ?

 85. En grafitgrå grandis ? Drömstol även i den finska sommaren..Vill så gärna vinna den genuint vackra stolen ?

 86. Åh, lekstugan, sååå fin.
  Jag skulle vilja vinna vit stol med grå dyna. Den gråa dynan matchar kattens päls och det är bra då katten säkerligen skulle ligga där i "smyg"

 87. En grå Variant med röd dyna skulle jag gärna ha på min terass. Å vilken trevlig nyhet att det finns "närproducerade" utemöbler!

 88. Här är jag med och tävlar och hoppas på tur! 🙂
  En vit Grandis med en antrasitgrå dyna, TACK! 🙂

 89. Så fina! En kuultovalkoinen grandis med grå dyna skulle vara perfekt i min (än så länge inte så stora men ändå) rosenträdgård!

 90. Så trevlig tävling! En grå Grandis med grå dyna skulle smälta in alldeles perfekt på vår gråa terrass!

 91. En vit Grandis med grafitgrå dyna skulle passa som nenä päähän åt nybliven "oloneuvos"

 92. Skulle så gärna vinna en antracitgrå Grandis med grå sittdyna att ge åt mina föräldrar till stugan. Ser så bekväm och stadig ut

 93. Underbara stolar,vill oxå ha! Önskar lyckan står mig bi o att jag vinner en kuultovalkoinen grandis med grått underlag.

 94. Villatomt i sikte men mycket hårt arbete återstår innan jag kan drömma om att få slappa på villan (först måste ju en väg byggas till tomten så vi kommer oss dit). Men mor på villan vill sedan slappa i en vit Pegasus med röd dyna. Den är min och stolen och dynan andas attityd, suomisisu.

 95. Alltså en Grandis med grått underlag skulle jag gilla. Jag har haft jättemycket otur i vinter/vår så hoppas på TUR nu.

 96. Jag skulle vilja vinna en Grandis med grå/antracitgrå färg. Dynan får gärna också vara grå för att matcha resten av balkongen 😉

 97. En kuultovalkoinen grandis med grå dyna, skulle ge den till min mommo så hon får sitta under äppelträdet i all sköns ro.

 98. En peittovalkoinen Pegasus med en grå dyna sku passa perfekt utanför vårt köksfönster att njuta av kvällssolen i 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.