En liten spontan hjärnspya.

2016 06 10 08.39.47 1

2016 06 10 05.35.32 1

 

Nu var det länge sedan jag bara öppnade ett tomt blogginlägg och bara lät allt rinna ut över tangentbordet. Här sitter jag, mätt och belåten, med nymålade fredagsnaglar och tänkte det kunde vara länge för en liten utläggning om livet och samtiden.

Inte för att det har hänt något speciellt. Men känner bara att det är länge sedan jag har hunnit prata med er ordentligt. Jag har liksom känt mig så fruktansvärt slut den senaste tiden. Inte så där att jag fysiskt är trött, men det känns i huvudet att semestern hägrar i horisonten. Mentalt är jag liksom lite sömnig. 

Vet inte hur många kvällar jag har öppnat ett tomt inlägg och tänkte skriva ett blogginlägg, för att lika snabbt stänga ner det eftersom jag inte har haft någonting att säga. Jag känner mig rätt så tom just nu. Har liksom inga idéer, inga åsikter och ingenting att rapportera. Lever inget bloggmässigt liv just nu. Eller tja, det kanske jag gör, men jag kan liksom inte förvandla det till innehåll. Min hjärna är trött.

Därför har jag med gott samvete stängt ner mina halvhjärtade försök till blogginlägg och istället lagt mig med en bok (är inne i en deckarfas just nu, vill bara lösa mordgåtor om kvällarna). Genom andras texter brukar den kreativa delen av min hjärna sakta vakna till liv, förr eller senare. Men visst känns det skrämmande när man ibland märker att man faktiskt inte KAN skriva (liksom, ”herregud hur ska jag kunna göra mitt jobb i framtiden?!”). Och inte har något att säga heller. Även om det ibland känns rätt så skönt när jag inbillar mig att jag kanske har tyckt klart för det här livet.

Nå, i verkligheten går det säkert två dagar och så är jag JÄTTEUPPRÖRD och TYCKER JÄTTEMYCKET om någonting. Men just nu är jag bara för trött för att orka ha en åsikt om något överhuvudtaget. Jag har inte ens tyckt att vädret, regnet och stormen har varit jobbiga. Det stör inte mig när jag ligger inne under filten och bara vilar mig från omvärlden i ett norskt mordmysterium.

Annat då? I dag när jag kom hem från jobbet stod sommarlovsbarnen och Sami i vardagsrummet med en jättestor ny tv. Har länge lobbat för att vi ska kasta ut tv-helvetet, eftersom det bara är barnen som ser på Barnkanalen och jag tycker att de lika bra kan göra något annat. Men tydligen ”ska nog tv:n vara i skick” och ”EM börjar ju ikväll!”, så jag surade en stund när jag förlorade 3-1. Eller surade och surade, jag blev skitarg. Jag tycker det är SÅ URDUMT att köpa en ny tv när den gamla funkar. För att inte tala om hur befängt det är att ha en superstor sådan. Jag förutsätter att ni stöder mig i den här frågan.

En gång köpte Sami en skoter och kom körande med den från jobbet. Det är faktiskt en av mina topp 10 skrattanfall i livet när han ringde och sa ”Kolla ut genom fönstret!” och så kom han fräsande med moppen runt hörnet. Har nog aldrig fnissat så hysteriskt. Jag tycker om när man bidrar med roliga saker till familjen (speciellt när han kommer hem med hjälmsvettigt hår och luktar tvåtaktsbensin). Men alltså den här gången blev det ett bottennapp. Ja ja ja, vi är vänner igen och så. Men ja, den här tv:n är förevigt min fiende.

Eller ja, ända tills fotbollen börjar ikväll. För jag vill faktiskt se matchen. Hej så länge!

18 reaktioner till “En liten spontan hjärnspya.”

 1. Hej! Tack för en sjukt bra blogg som jag läst i många år redan! Måste bara fråga, vad har du i den där rätten, ser såå gott ut!

 2. Klart ni ska ha en STOR TV nu när EM börjat! Ta den gamla till villan på Replot, Svea TV fixar biffen med antennen. Tipsa Sami om det!

 3. Kan du skriva ett blogginlägg om vilka deckare du slukar för tillfället? Jag behöver boktips för sommarens stunder i hängmattan.

 4. Jag behöver tips på Vasas bästa frissa!! VEM är bäst på att klippa frisyrer?? Alltså en frisyr som på riktigt är välklippt.

  Hemskt svårt att hitta, men skulle vara jättetacksam om du eller dina läsare kan tipsa! (Man kan ju inte ringa en salong och fråga vem som är bäst där…)

  Har alltså sökt en bra frissa i Vasa i fem år (!) men lyckas inte hitta någon som klipper bra. Färgen får de nog rätt, men inte fason på frisyren.

  Tack på förhand och tack för din inspirerande blogg!

  1. Nu kom du verkligen till rätt person med din fråga! JAG går till Vasas bästa frisör. Emma Maris på Hair House! Du kommer inte att bli besviken.

 5. haalder medde!!! jag å vill kast ut tvn men icke… vi sir int naa om somarin från typ 21 tå man kansjti sko vill si på naa (allsång på skansen) ettsom solen stör tå man har antenn

 6. Hej! Tack för en sjukt bra blogg som jag läst i många år redan! Måste bara fråga, vad har du i den där rätten, ser såå gott ut!

 7. Klart ni ska ha en STOR TV nu när EM börjat! Ta den gamla till villan på Replot, Svea TV fixar biffen med antennen. Tipsa Sami om det!

 8. Kan du skriva ett blogginlägg om vilka deckare du slukar för tillfället? Jag behöver boktips för sommarens stunder i hängmattan.

 9. Jag behöver tips på Vasas bästa frissa!! VEM är bäst på att klippa frisyrer?? Alltså en frisyr som på riktigt är välklippt.

  Hemskt svårt att hitta, men skulle vara jättetacksam om du eller dina läsare kan tipsa! (Man kan ju inte ringa en salong och fråga vem som är bäst där…)

  Har alltså sökt en bra frissa i Vasa i fem år (!) men lyckas inte hitta någon som klipper bra. Färgen får de nog rätt, men inte fason på frisyren.

  Tack på förhand och tack för din inspirerande blogg!

  1. Nu kom du verkligen till rätt person med din fråga! JAG går till Vasas bästa frisör. Emma Maris på Hair House! Du kommer inte att bli besviken.

 10. haalder medde!!! jag å vill kast ut tvn men icke… vi sir int naa om somarin från typ 21 tå man kansjti sko vill si på naa (allsång på skansen) ettsom solen stör tå man har antenn

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.