Dagens rapport.

13410853 1219232194777384 1063058803 o

 

Dagens humör: Lugnt. Har varit ensam hemma med barnen hela dagen. Vi har varit ute på gården mest hela tiden. Suttit och läst inredningstidningar. Gått en sväng till Palosaaren kirppis. Plockat blommor. Lekt. Hängt tvätt. Har försökt göra sådant som inte kräver för mycket ansträngning. Har sett denna dag som en hjärnans retreat-dag. 

Dagens bästa: När jag kom in från gården (hade läst inredningstidningar och hade någon konstig överdos av inspiration) städade jag mitt klädskåp. Sedan strök jag några skjortor (!). Jag stryker aldrig kläder och därför blir sådana kläder som kräver strykning alltid oanvända. Nu har jag några nya plagg igen, hurra! Tänk om man ändå var en ordningsmänniska och en sådan som stryker kläder, så enkelt allt skulle vara!

Dagens konstigaste: På vår gård finns en stor tvättställning där alla kan hänga tvätt. I dag stod jag i allsköns ro och hängde väldoftande t-shirts när jag plötsligt var fem före att stiga på en lurvigt djurben. Jag tyckte det var så skitäckligt att jag ropar till och springer fem meter bort. Till sist samlar jag mod och går tillbaka till min tvätt. Noterar då att det är ett kapat harben (kaninben?) som ligger där med benpipan ut. Så himla underligt. En liten tass bara. Hur har det hamnat där?

Dagens perus: Fotbolls-em. Tycker det är så tryggt och skönt att varje kväll innehåller en match eller två. I en månad framöver har vi hela tiden något kul att se fram emot. Tippade rätt på England – Ryssland igår (däremot helt åt helvete på Rumänien – Frankrike). Och i morgon spelar äntligen Sverige. Har ännu inte hittat något lag att heja på, så tillsvidare är mitt hjärta blågult. 

Dagens beslut: Nu när vi går in i sommartider får det vara slut på två varma måltider per dag. När jag får semester inför jag en turbomåltid och sedan äter vi lätta mellanmål, omeletter, mackor och whatnot där emellan. Herregud så mycket mat man måste göra om helgerna nu, kommer ju gå under på semestern annars! Frukost sent, rejält mellanmål och grilla senare. Jaja!

Dagens AAGGGHHHHHRRRR: Just nu läser jag Ebba Witt-Brattströms ”Århundradets kärlekskrig”. Eller läser och läser, jag letar efter den. Jag har lagt den någonstans här hemma, men hittar den inte. Jag blir fullkomligt galen på mig själv. Den har varit försvunnen i snart ett dygn. Rädd för att jag har tappat den någonstans. Fatta hur störande! 

2 reaktioner till “Dagens rapport.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.