Trappa ner.

vaxter

 

Den 1 juli stämplar jag ut på semester. Och så är jag superledig ända till 8 augusti. En vecka (wohoo!) kvar av i arbetslivet för den här säsongen. Det här blir mitt livs första riktiga semester. Och den ska jag utnyttja på bästa möjliga sätt. 

Vet ni vad jag har för planer? Inga! Det finns bara ett datum som jag håller av på mina fem veckor (och det är min trettioårsfest). Resten tänker jag faktiskt ägna helt och hållet åt att stirra på havet och lyssna på skogen. Alla övriga utflykter får bli spontana. 

Jag skrev ju häromdagen att jag har en plan för hur jag ska låta min hjärna komma till ro. Jag ska testa vad det gör med mig om jag raderar alla sociala appar från min telefon. Inte så att jag ska gå in i någon internetfasta eller så. Utan jag ska helt enkelt ta bort Facebook, Insta, Snapchat från telefonen. Whatsapp vill jag ha kvar för där har jag så gott som inga kontakter eller chattar som anknyter till jobb och krav (mest syrrran, mamma, Sami och alla kompisar). Det får bli min enda kanal utåt. 

Resten kan jag göra på laptopen när jag går in om kvällen. Blogga eller vad jag nu vill göra. Tror knappast det blir svårt. Mest skönt.

Brukar ni gå ner i internettempo när det blir sommar?

22 reaktioner till “Trappa ner.”

 1. Hej Linn! Jag brukar logga ut ur facebook å insta på telefonen när jag har semester eller annars bara behöver minska på telefonpiklandet, jag är så lat så då ooorkar jag inte logga in stup i kvarten utan skiter i det och gör nåt annat istället 😀 då bli det max en gång/dag jag kollar igenom diverse sociala medier, typ på kvällen när barnen somnat. Loggar ut igen och slipper att scrolla igenom samma saker 20 gånger per dag 😛 funkar för mig i alla fall! Jag behöver inte vara så radikal och radera apparna, räcker att logga ut 😉 önskar dig en riktigt skön och fridfull midsommar och semester! 🙂

 2. Tog bort fb från telefonen för några veckor sen, pikulite svårt i början men nu saknar ja de inte alls. Har kvar messenger men den ska också bort. Är lite tudelad när de gäller insta. Känns som att de blir svårare att göra sig av med.

 3. För mej blir det så gott som total internetdetox på holmen. Fast lite ofrivilligt eftersom det beror på att internet knappt fungerar. Det är så skönt! Det kan gå en hel dag utan att jag ens rör min telefon.

 4. Uh, det där låter skönt!! Jag hade på ljudlöst och lämnade telefonen inomhus när vi var vid villan, men det där hade ju varit even better!

 5. Låter sjukt skönt, skulle gärna göra det jag också, men det är så svårt… raderade en gång messenger-appen till fb, men det är oftast via den jag har kontakt med folk, så kände hela tiden att jag missade något. Borde väl ge det ett till försök, hmm…

 6. Hej. Läser några få bliggar fr Finland. Vad har hänt med Lillemor? Vet du varför hon inte skriver längre… 😦

   1. Går inte att fråga då inga kommentarer går igenom…så synd tycker jag 😦 Era två bloggar är mina finska bloggar jag följer!

 7. Hej! Ett tips åt er med barn på sommarlov i Vasa trakten (du får ta bort min kommentar om du vill Linn), men vi kommer att ordna en Wibit dag (det är en uppblåsbar lek/äventyrsbana) i simhallen i augusti, sätter en länk till fb eventet så får ni kika in om det låter intressant. https://www.facebook.com/events/1718875118364594/ Trevlig sommar!

 8. Jag raderar int, men brukar stänga av mobildatanätet när vi åker ut till villan. De som behöver nå mig så får ringa eller skicka vanliga sms. 🙂

 9. Linn, bloggvärlden misses you! Till min stora fasa har du dessutom gått och bytt header utan att säga hepp. Kan du ge oss någonting? Semester? Midsommar? Mina vänner-inlägg? Barnahavande/barnlöshet? Sommarprat? Vi behöver dej här runt vårt virituella vardagsrumsbord.

 10. Hej Linn! Jag brukar logga ut ur facebook å insta på telefonen när jag har semester eller annars bara behöver minska på telefonpiklandet, jag är så lat så då ooorkar jag inte logga in stup i kvarten utan skiter i det och gör nåt annat istället 😀 då bli det max en gång/dag jag kollar igenom diverse sociala medier, typ på kvällen när barnen somnat. Loggar ut igen och slipper att scrolla igenom samma saker 20 gånger per dag 😛 funkar för mig i alla fall! Jag behöver inte vara så radikal och radera apparna, räcker att logga ut 😉 önskar dig en riktigt skön och fridfull midsommar och semester! 🙂

 11. Tog bort fb från telefonen för några veckor sen, pikulite svårt i början men nu saknar ja de inte alls. Har kvar messenger men den ska också bort. Är lite tudelad när de gäller insta. Känns som att de blir svårare att göra sig av med.

 12. För mej blir det så gott som total internetdetox på holmen. Fast lite ofrivilligt eftersom det beror på att internet knappt fungerar. Det är så skönt! Det kan gå en hel dag utan att jag ens rör min telefon.

 13. Uh, det där låter skönt!! Jag hade på ljudlöst och lämnade telefonen inomhus när vi var vid villan, men det där hade ju varit even better!

 14. Låter sjukt skönt, skulle gärna göra det jag också, men det är så svårt… raderade en gång messenger-appen till fb, men det är oftast via den jag har kontakt med folk, så kände hela tiden att jag missade något. Borde väl ge det ett till försök, hmm…

 15. Hej. Läser några få bliggar fr Finland. Vad har hänt med Lillemor? Vet du varför hon inte skriver längre… 😦

   1. Går inte att fråga då inga kommentarer går igenom…så synd tycker jag 😦 Era två bloggar är mina finska bloggar jag följer!

 16. Hej! Ett tips åt er med barn på sommarlov i Vasa trakten (du får ta bort min kommentar om du vill Linn), men vi kommer att ordna en Wibit dag (det är en uppblåsbar lek/äventyrsbana) i simhallen i augusti, sätter en länk till fb eventet så får ni kika in om det låter intressant. https://www.facebook.com/events/1718875118364594/ Trevlig sommar!

 17. Jag raderar int, men brukar stänga av mobildatanätet när vi åker ut till villan. De som behöver nå mig så får ringa eller skicka vanliga sms. 🙂

 18. Linn, bloggvärlden misses you! Till min stora fasa har du dessutom gått och bytt header utan att säga hepp. Kan du ge oss någonting? Semester? Midsommar? Mina vänner-inlägg? Barnahavande/barnlöshet? Sommarprat? Vi behöver dej här runt vårt virituella vardagsrumsbord.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.