”Men tänk om ingen kommer!”

Farhågan som nämns i rubriken var kanske min största oro. ”Tänk om jag nu ställer till med ett once in a lifetime-bröllop som alla tror är en sketen trettioårsfest och så kommer ingen!”. Jag vet precis hur det är när man ska på trettioårsfester. Till en början känns det rimligt och genomförbart, men ack och ve så lätt det kommer hinder i vägen. Man får feber, barnvakten får feber, barnen får feber. Eller så jobbar man, eller så är det flygstrejk, eller så måste man föda ett barn. Alla gånger funkar det inte. Hur mycket man än vill. 

Så jag var förberedd på besvikelser.

Om man ordnar ett överraskningsbröllop – eller vilket bröllop som helst – är man förstås medveten om att alla inte har möjlighet att närvara. Men det här kändes ändå lite pirrigare än normalt, eftersom jag inte bara hade ställt till med ett överraskningsbröllop. Jag hade också placerat festen på ett ställe som .. tja, kan kännas lite krångligare än andra. Att ta sig ut till skärgården, långt ut över en bro, till utedass och myggmoln, kan kännas motigt om motivationen tryter.

Men jag var hundra procent säker. Jag ska gifta mig på Replot under bar himmel. Om jag så ska bli söndermalen av hagel och monsunregn. Om jag så ska göra det ensam med Ronnie och Malin. Ibland måste man chansa här i livet – och den gången var nu.

Men man vill ju ändå att alla ens bästa människor ska komma när man väl ska gifta sig. Jag ville så gärna att alla skulle vara där och dela vår dag. För sist och slutligen är det ju gästerna som sätter stämningen. Jag hoppades och höll tummarna så fruktansvärt hårt för att alla skulle komma. För gästlistan var verkligen guld. Därför var jag rätt så lugn. Innerst inne visste jag ju att våra bästa människor alltid kommer.

Riktigt alla fick vi inte på plats (dryga tio fick förhinder mot slutet) vilket är OTROLIGT. Bevisar än en gång att man inte kan ha bättre klippor till vänner och familj. När vi i bröllopsföljet stod bakom häcken och gömde oss, i väntan på att tåga in, tänkte jag på hur härligt det är att vi har 50 så här kära människor omkring oss. Femtio personer som gladeligen kör (flyger/åker tåg/motorcykel/husbil) land och rike runt bara för att fira att jag fyller 30. Att kompisar som bor i Sverige och Danmark tar sig till över Replotbron för att fira min födelsedag.

Ja, då bjuder man så gärna på ett extranummer.

Än i dag kan jag inte riktigt begripa: Tänk att så många kom! Att nästan alla kom! Att jag fick stå bakom häcken, nästan lamslagen av pirret i magen, och inte grämas ett skvatt. För där inne på gräsmattan väntade guldgänget som skulle göra det här till den roligaste kvällen på väldigt, väldigt länge.

Och för att det ännu ska vara spännande så slutar vi här. Med en bild från dagen före bröllopet, när pappa och Ronnie hissade upp Annas hundra ledlampor i luften.

Teaser: Senare i dag fortsätter bröllopsbloggen med planering av själva vigselceremonin. Hur skulle Elvis göra entré?

 

2016 07 29 10.24.00 2

8 reaktioner till “”Men tänk om ingen kommer!””

  1. Jag har tänkt så mycket på den här festen. Det kan nämligen vara den bästa formen av bröllop. Inga måsten eller personer du bjudit för att man ska, eller för att du råkade vara bjuden på deras bröllop. Bara de du verkligen vill fira med, och som verkligen vill fira dig. Då kan det ju bara bli succé. Stort grattis!

  2. Jag har tänkt så mycket på den här festen. Det kan nämligen vara den bästa formen av bröllop. Inga måsten eller personer du bjudit för att man ska, eller för att du råkade vara bjuden på deras bröllop. Bara de du verkligen vill fira med, och som verkligen vill fira dig. Då kan det ju bara bli succé. Stort grattis!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.